15 váratlan pillanat a kedvenc filmjeinkből, amit egyáltalán nem vettünk észre

A figyelmes nézők továbbra is rejtett részleteket találnak a filmekben, amelyek valahogy észrevétlenek maradtak. Például figyeltél már arra, hogy milyen színvilága van a „Reszkessetek betörők” filmnek? Vagy tudtad, hogy a Jóbarátok TV sorozat és a Pókember film kapcsolódik?

Továbbra is meglepődünk a filmkészítők fantáziáján és a film szerelmeseinek figyelmességén. Fogadunk, hogy miután elolvastad ezt a cikket, újra meg akarod nézni ezeket a filmeket.

A Reszkessetek betörők című filmben van egy érdekes részlet, amelyet Claire Reilly újságíró vett észre. A McCallister család otthonát túlzottan karácsonyra díszítették. És nem csak a karácsonyfa, a játékok és a csillogó dolgok, hanem a belsőépítészetben is. A vörös és a zöld szín uralja az otthont, a konyhai munkalapoktól a szekrényekig.

A falak, virágcserepek, bútorok, az otthoni telefon és a karakterek ruhái is ezekben a színekben pompáznak. Úgy tűnik, hogy a film készítői úgy döntöttek, hogy olyan ünnepélyes és karácsonyi legyen, amennyire csak lehet. Fogadunk, hogy soha nem vetted észre ezt a részletet.

Van még egy érdekes részlet a filmben. Emlékszel, amikor McCallisterék felszállnak a gépre, és Kevin anyja aggódni kezdett, hogy elfelejtett valamit? Abban a pillanatban Mr. McCallister úgy döntött, hogy megnyugtatja házastársát, és azonnal egyetértett vele, mondván, hogy elfelejtette bezárni a garázst. Később látjuk, hogy tényleg elfelejtette.

Emlékszel, amikor a Jóbarátok TV sorozatban Monica-nak egy étteremben kellett dolgoznia, ahol hamis melleket és parókát kellett viselnie? Elég vicces, hogy Mary Jane a Pókember filmben is ugyanazon a helyen dolgozott.

A Harry Potter utolsó részében egy tetoválás látható Lucius Malfoy nyakán. Ez az a szám, amit az Azkabani fogva tartása során kapott.

A Kutyaszorítóban című filmben Steve Buscemi nem ad borravalót a pincéreknek. A Ponyvaregény című filmben a színész egy pincért játszik, aki Mia Wallace-t és Vincent Vega-t szolgálja. Mindkét filmet Quentin Tarantino rendezte. Ez a karma, ami létezik az ő filmes világában!

A Hotel Transylvania második részének egyik epizódjában feltűnik Mavis és Jonathan esküvői fotója. Azonban csak Mavis sziluettje van rajta, mivel ő vámpír.

A Vissza a jövőbe II. részében a mozi plakáton látható a Cápa 19 rendezőjének neve, aki Max Spielberg. Ez Steven Spielberg fiának neve, aki ugyanabban az évben született, amikor megjelent a film. Habár nem lett rendező.

Amikor Marty elment a meghallgatásra, Huey Lewis and the News nevű zenekar „Power of Love” című dalát adta elő. A férfit, aki Martyt elutasította, és a dalt túl hangosnak hívta, a zenekar frontembere – Huey Lewis – játszotta.

A Kaliforniai álom című film készítőinek keményen kellett dolgozniuk annak érdekében, hogy a nyitó epizód elkészüljön – egy nagy autópályát kellett lezárni, és rengeteg táncos és beugró színész gyűlt össze. Ha jobban megnézed, láthatod, hogy néhány autó teteje és más részei a számos próba és felvétel miatt behorpadtak.

A Fekete Párduc című filmben a hajó egyik oldalának sziluettje nagyon hasonlít a főszereplő által viselt maszkhoz.

A Gyilkosság az Orient expresszen utolsó jelenete utalás Leonardo da Vinci ’Utolsó vacsora’ című festményére. Apropó, a hős, Michelle Pfeiffer, Krisztus helyén ül, és ő az oka annak, hogy a többi karakter is megjelent.

A Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik című filmben, melyet 2017-ben mutattak be, Skywalker köpenyének ujja alatt egy lövés nyomát észlelhetjük, amit az 1983-as Jedi visszatér című filmben szerzett.

Miközben a Keresztapa című filmben szerepelt, Marlon Brando színész, nem volt hajlandó megtanulni a szövegét. Abban az időben eléggé csúnya viselkedése volt, de mivel annyira tehetséges volt, a filmkészítők még mindig a filmjeikben akarták őt látni. A Keresztapa alkotói úgy oldották ezt meg, hogy papírlapokat helyeztek a szövegével mindenfelé a díszletben, és a többi színészre is ragasztottak belőlük. Brando „Oscart” kapott munkájáért, de még a díjátadó ünnepségen sem jelent meg. Ehelyett egy indián lány (akiről később kiderült, hogy színésznő) jött a színpadra, hibáztatta Hollywoodot az indiánokkal való rossz bánásmód miatt, és visszautasította a rangos díjat Brando nevében.

A Szerelmünk lapjai filmben Noah szerepére a rendező nem szex szimbólumot keresett. Ahogy ő maga mondta, nem olyan valakire volt szüksége, aki „jóképű és menő, pusztán csak egy hétköznapi srácot keresett.” Végül a fiatal Ryan Gosling kapta a szerepet. De tényleg azt mondhatjuk a film megtekintése után, hogy Gosling nem menő és jóképű srác?

Ha közelebbről megnézed, látni fogod, hogy a Titanic című filmben nem jön ki füst a hajó negyedik kéményéből. James Cameron ezt szándékosan tette – mert mint kiderült, a kéménynek csak dekoratív funkciója volt az eredeti „Titanicon”, és tényleg nem jött ki füst belőle.

Milyen más érdekes részleteket tudsz említeni a kedvenc filmjeidből? Kérjük, oszd meg észrevételeidet kommentben!

betöltés...