Az 1 éves, súlyos fogyatékossággal élő kislány megjelenésén gúnyolódnak az interneten

Az 1 éves Batya nyitott gerinccel és két ritka szindrómával született: Pfeiffer szindrómával és Antley-Bixler szindrómával.

A terhesség közepén az orvosok nem voltak biztosak abban, hogy Batya túléli a szülést, és ezért azt tanácsolták a szüleinek, hogy vetessék el, de a kislány úgy döntött, hogy dacol az esélyekkel.

Azonban az eltérő megjelenése azt jelentette, hogy a családja kénytelen volt elviselni a halálos fenyegetéseket és gyűlölködő megjegyzéseket, a szüleit pedig az ellenzék támadta.

„Azt mondták, hogy meg kellett volna ölnünk őt” – mondja az apa Naffi Goldman, az angol újság, a Daily Mail szerint.

Batya két ritka szindrómában szenved a Pfieffer-szindrómában és az Antley-Bixler-szindrómában. Ráadásul vak és süket is, és segítségre van szüksége a légzéshez.

A szülei, akik az Egyesült Királyságban Manchesterben élnek, most nyíltan beszélnek arról a gyűlöletről, amellyel szembesülnek annak eredményeként, hogy nem fejeztették be a terhességet, amíg Batya még méhen belül volt.

Kezdetben az egészségügyi szakemberek nem voltak meggyőződve arról, hogy Batya életben fog maradni. Amikor megszületett, a születésekor oxigénhiányban szenvedett, de sikerült talpra állnia és túlélte.

“Megnagyobbodott feje volt, és kidülledt szeme. Rögtön láttam, hogy a gerince nem egyenes. Ijesztő volt ránézni“ – mondta Naffi a Daily Mail szerint.

“Félelmetes volt számunkra. Rögtön tudtuk, hogy a jövő nagyon, nagyon nehéz lesz nekünk.“

Mindazonáltal a szülők lányukkal szembeni szeretete elsöprő volt. Amire azonban a pár nem készült fel, az ellenreakció volt, amellyel szembetalálták magukat. Az anya, Racheli, akkor jött rá, amikor képeket osztott meg a lányáról a Facebookon, és verbális gyalázkodás tárgya lett. A család halálos fenyegetéseket is kapott.

Egy hozzászólás Racheli gyermekéről készült fotójához: „Gondolod, hogy ezt a teremtményt életben tartani helyes dolog?”

Naffit és Rachelit mellbe vágta az ellenzék kíméletlensége, amivel szembenéztek – egyszerűen nem tudják megérteni, hogy miért van annyi gyűlölködés.

”Az emberek azt mondták, hogy ’miért hoztátok ezt a teremtményt ebbe a világba, meg kellett volna ölnötök’. Ez összetörte a szívünket” – magyarázta Naffi.

Természetesen soha nem kell elfogadnunk az ilyen gyűlöletet.

Minden életnek érdemes élni; minden életet tisztelettel kell kezelni. Oszd meg ezt a cikket, ha egyetértesz!

betöltés...