8 módja annak, hogy megszabadulj az ajakherpesztől egy nap alatt

Kevés dolog van, ami bosszantóan fájdalmasabb és kínosabb, mint úgy felébredni, hogy herpeszt találsz az ajkadon. Különösen akkor, ha van valami nagyon fontos az előttünk álló napon. Szent ég! Ha gyorsan kell megszabadulnod a herpesztől, ne ess pánikba – meg lehet csinálni! És nem csak durva vegyszerekkel. Vannak teljesen természetes módok, mint ez a 8 trükk, amelyek segítenek megszabadulni a bosszantó ajakherpesztől. Senki sem fogja tudni, hogy ott volt.

1. Tej

Meglepőnek hangzik, de a hűtőszekrényben lévő tej lehet a megoldás! Áztass egy vattapamacsot 1\%-os (vagy teljes tejbe – bármilyened van, működni fog) és hagyd rajta néhány percig. Alkalmazd a tejet többször, és hagyd rajta – ne mosd le.

2. Édesgyökér

Ez a kedvenc gyerekcukorka valójában egy ajakherpesz elleni szer álruhában. Az édesgyökér egy glicirrizin nevű savat tartalmaz, amely megakadályozza a vírus növekedését és fejlődését, és felkészíti a testet a herpesz elleni támadásra. A legjobb módja ennek? Keverj össze édesgyökér port vagy kivonatot vízzel, hogy pasztát készíts, majd vidd fel közvetlenül a herpeszre.

3. Peroxid

Ez nem lehet túl meglepő. Csodálatos antibiotikus tulajdonságaival a peroxid kitisztítja a fekélyt, és segít abban, hogy gyorsabban gyógyuljon, mint a legtöbb módszerrel. Ez különösen jól működik, ha a fekély elkezd vérezni. Alkalmazd a peroxidot 2-3 óránként, és figyeld, hogy tűnik el.

4. Fokhagyma

A legtöbb ember emlékszik arra, hogy édesanyja azt mondja neki, hogy a fokhagyma nagyszerű a megfázásra. Amit anya talán nem mondott el, hogy a fokhagyma nagyszerű az ajakherpeszre is. A fokhagyma gyógyító, vírusellenes és antibiotikus tulajdonságai tökéletesen természetes megoldást jelentenek. Törj össze egy gerezdet, és tedd azt közvetlenül a herpeszre … olyan büdös, amilyen csak lehet.

5. Borsmenta olaj

A borsmenta olaj antivirális hatásai sokkal kellemesebb illatú megoldást jelentenek. Vidd fel az olajat a herpeszre naponta 3-szor, az azonnali megkönnyebbülésért és a herpesz eltűnéséért. Plusz, egy igazán kellemes illat az orrod alatt egész nap.

6. Teafaolaj

Kevés dolog van, amire a teafaolaj nem jó. Ennek az olajnak az antibakteriális gyógyító tulajdonságai híresek, és garantáltan leszárítja és száműzi az ajakherpeszt egy nap alatt, ha napközben, és lefekvés előtt alkalmazzuk. A gondosság a herpesz legyőzésének kulcsa.

7. Vanília

Az egyik legegyszerűbb ellenszer valószínűleg éppen most is van a kamrádban: vanília. A vanília kivonat az egyik legegyszerűbb ellenszer, és a kivonat erős gyógyászati célból is ismert. A vanília magas alkoholtartalmú, ami azt jelenti, hogy vaníliával szemben nehezen éli túl és virágzik a herpesz. Használd naponta 4-5-ször a gyors gyógyuló herpesz érdekében.

8. Jég

Túl egyszerű, mondod? Nos, talán nincsenek csoda tulajdonságai, mint a listán szereplő egyéb tételeknek, de ezek közül a legegyszerűbb. Ki nem rendelkezik jéggel (vagy legalább egy tálcával, hogy jeget készítsen) a fagyasztóban? És ha mégsincs, nagyon olcsón meg lehet venni a boltban.

Használd a jeget a herpeszre a nap folyamán, különösen akkor, amikor a herpesz először kijön. A jég lelohasztja az ajkadon lévő duzzanatot és csökkenti a fájdalmat, segítve, hogy ellenállj a herpesz piszkálása iránti vágynak, és rontsd a helyzetet.

Használsz valami különlegeset, hogy megszabadulj az ajakherpesztől? Oszd meg zseniális ötleteidet kommentben.

betöltés...