8 fontos dolog, ami megmutatja, ha a kapcsolatod kiszipolyoz

Egy szakítás után általában elkezdünk gondolkodni, és megpróbáljuk megérteni, miért történt. Lehet, hogy magunkat, partnerünket vagy körülményeinket hibáztatjuk. De jobb, ha elemezzük a helyzetet, és kitaláljuk, hogy mindketten készek voltunk-e komoly kapcsolat kialakítására.

A komoly és tartós kapcsolatok 8 jellemzőjét gyűjtöttük össze. Készen állsz arra, hogy teszteld magadat?

8. Személyes fejlődés

Ha a kapcsolatod egészséges, folyamatosan fejleszted magadat. Új barátokat találsz, jobb munkát szerzel és építed a karrieredet. Szeretteid mindig támogatnak téged, ők nem irigyek az elért eredményeidre, és nem állítják azt, hogy munkával töltöd az összes idődet, és nem figyelsz rájuk.

Ha a kapcsolatod éretlen, akkor azt veszed észre, hogy kevesebb barátod van, a karriered nem megy sehova, az életed a partneredet és az ő érdekeit szolgálja.

7. Hozzáállás a partneredhez

Az egyik fő kapcsolati szabály azt mondja, hogy úgy kell elfogadnod a partneredet, amilyen. Természetesen, talán azt hiszed, hogy megváltoztathatod vagy befolyásolhatod a nézeteit, de nem kényszerítheted őt arra, hogy meghajoljon az akaratod előtt.

Először is, ezek a kísérletek általában vitához vezetnek. Másodszor, ha beleszerettél ebbe a személybe szokásaival és hibáival együtt, azt jelenti, hogy megértetted, hogy mivel kell beérned.

Egy igazán szerető partner mindig támogatni fogja az összes őrült és akár nevetséges ötletedet, nem azért, mert muszáj neki, hanem azért, mert osztozik az érdeklődésedben. Mindketten úgy viselkedtek, mint egy mechanizmus, és nem érdekel titeket, hogy mások mit gondolnak.

6. Érzelmek

Nem kellene kényelmetlenül érezned magadat a partnereddel. Ha ma izgatott vagy, hogy vele vagy, holnap pedig készen állsz arra, hogy szakíts vele, itt az ideje, hogy elemezd a kapcsolatot. Az érzelmek vihara és az instabilitás azt jelzi, hogy a kapcsolatod éretlen.

5. Bizonyítani, hogy szereted a partneredet

Egy érett kapcsolatban lévő partnerek tudják, hogy szeretik egymást, és nagyszerűen érzik magukat együtt. Ha a partnerednek vagy neked tényekre van szüksége, amelyek bizonyítják, hogy szeretitek egymást, akkor azt jelenti, hogy az egyikőtöknek kétségei vannak a kapcsolatotok őszinteségében. Egy nap ezek a kis kétségek hatalmas szakadékká válhatnak közted és szeretted között.

4. Önismeret

Egy érett kapcsolat, két érett felnőtt közötti kapcsolat, ahol egyik fél sem próbálja kompenzálni saját hátrányait a másik személy segítségével. Ha a kapcsolat egyikük azon vágyára épül, hogy megbántsa vagy lebecsülje partnerét, nem lesz tartós és boldog.

3. Problémák

Minden pár szembesül időről időre problémákkal. Ezek a problémák kapcsolódhatnak mindkettő vagy csak az egyik partnerhez. De egy erős kapcsolatban a problémák csak erősítik a szeretetedet. A partnerek soha nem hibáztatják egymást, egyszerűen minden nehézséget leküzdenek együtt. Ha a komplikációk csak konfliktusokat okoznak, ideje elgondolkodni, hogy a kapcsolatod erős és érett-e vagy sem.

2. Bizalom

A féltékenység az egyik leggyakoribb ok, ami szakításhoz vezet. Ha te és partnered magabiztosak vagytok és hisztek egymásnak, akkor nem fogsz minden egyes lépést és bejövő szöveges üzenetet irányítani. Még a felületes flörtölés sem fog vitát okozni.

Ugyanakkor jobb reálisabbnak lenni, ha a szánalmas hazugságokról van szó: például ha a partnered mindig sokáig dolgozik a „hivatalos találkozók” miatt, és nem fordít elég figyelmet rád. Mi több, ha hűvös és távolságtartó, itt az ideje, hogy elgondolkodj a kapcsolatodról, és próbáld megérteni, hogy a szeretted igazán szeret-e téged.

1. Szerelem

Az érett kapcsolat egyik legfontosabb jellemzője egy pár képessége a szeretet megosztására. Ha magabiztos vagy, és nem akarod megsérteni a partneredet, akkor ezt a gyönyörű érzést megosztod vele.

Néha először igazán szükséged van a szeretetre, és azt szeretnéd, ha partnered folyamatosan megosztaná veled. Ebben az esetben meg kell értened, hogy keményen kell dolgoznod a kapcsolatodon. Ellenkező esetben nem állsz készen erre a kapcsolatra.

Mit szeretnél hozzáadni ehhez a listához? Oszd meg véleményedet velünk!

betöltés...