A pár kénytelen volt véget vetni kapcsolatának a rasszizmus miatt, több mint 45 év elteltével újraegyesülnek

Amikor Howard Foster és Myra Clark randevúztak, sajnos nagyon más idők jártak.

A 60-as évek vége volt, és mindketten az Ohio-i Columbus-ban éltek, és olyan boldogok voltak együtt, gyakran kora hajnalig beszélgettek telefonon.

De a párnak el kellett tűrnie az állandó bámulást, mert különböző fajú pár voltak.

Ahogy Howard mindennapjaiban tapasztalta a rasszizmust, és látta, hogy mennyien bámulják Myrát azért, mert vele van, úgy döntött, hogy szakít vele.

A következő négy évtizedben ők ketten soha nem felejtették el szerelmüket, és soha nem gondolták volna, hogy újra látják egymást, amíg egy nap a parkban nem változtatott meg mindent.

Amikor ők ketten újra találkoztak egy helyi parkban 2013-ban, Howard tudta, hogy nem fogja elkövetni azt a hibát, hogy újra elengedi. Úgy fogták egymás kezét a piknik asztalon, mintha soha nem lettek volna külön egymástól.

“Ez volt az az álom, amit soha nem gondoltál, hogy valóra válik… ott volt ő“ – mondta Howard az Associated Press szerint.

Ők ketten osztálytársak voltak a Columbus West Középiskolában, és olyan boldogok voltak együtt, de el kellett elviselniük a kor faji feszültségeit és előítéleteit.

De még azután is, hogy Howard végzett az iskolában, az egyetemi tanárai között is rasszizmust tapasztalt, és azt mondta, nem számít, mennyire jó volt egy feladatban, tanárai 2-est adtak neki.

Ez arra késztette Howard-ot, hogy komolyan mérlegelje a Myrával való kapcsolatát.

“A társadalom nem akarta, hogy együtt legyünk, és ő boldog legyen… Belefáradt a bámulásokba; úgy gondoltam, hogy ez igazságtalan vele szemben“ – mondta Howard. “A boldogsága volt a legfontosabb dolog.“

Howard úgy döntött, hogy nincs más választása, mint szakítani Myra-val, mert nem akarta, hogy ugyanazzal az előítélettel kelljen szembenézzen, amivel neki.

Amint búcsút mondtak egymásnak, és elsétáltak, hátrafordultak, hogy egy utolsó pillantást vessenek egymásra.

Az alábbi interjúban Myra azt mondta, hogy érezte, hogy ők ketten újra látják majd egymást, és igaza volt!

Egy közös barátjuknak köszönhetően 2013-ban kettejüket újra összehozták.

A mostanra már a 60-as éveikben járó párt soha többé nem lehetett elválasztani és 2015-ben összeházasodtak!

A pár elválaszthatatlan, és boldogságuk hatalmas, hogy újra együtt lehetnek.

“Jól érezzük magunkat együtt; igazán jól“ – mondta Howard. “Egyszer elmentem; még egyszer nem fogok.“

Nézd meg boldog végződésű történetüket az alábbi klipben.

Mint társadalom, ki kell állnunk a rasszizmus ellen. Mindenki megérdemli a boldogságot, és szívszorító arra gondolni, hogy ez a gyönyörű pár nem lehetett együtt az emberek szűklátókörűsége miatt.

Annyira örülök, hogy újra egymásra találtak, és még egyszer boldogok és szerelmesek lehetnek. Kérjük, oszd meg, ha egyetértesz.

AZ EGYIK KÉPEN ANGOL FELIRAT VAN

betöltés...