10 bőrápolási szabály, ami segít a koreai nőknek, hogy olyan fiatalnak nézzenek ki

A koreai bőrápolásra a szakértők gyakran használják a „forradalmi” szót. Egy ideje betört a kozmetikai iparba, és egyre több csodálót szerez, akik esküsznek, hogy fenomenális változást hoz. A koreai bőrápolásnak van néhány trükkje és innovatív összetevőket is használ, és ezeket kombinálva olyan rendszert hoz létre, amely nagyon egyedi és rendkívül hatékony.

Eleged van már a pattanások és ráncok elleni kezelésekből, amelyek semmit sem tesznek a bőröddel? Összegyűjtöttünk néhány olyan tippet és trükköt, amelyek a korai szépségiparban nagyon jól ismertek, neked pedig tiszta és egészséges bőrt biztosítanak. Koreában azt mondják: „Hazudhatsz az életkorodról, de a bőröd nem hazudik.”

1. Több lépéses tisztítás

A koreaiak egy nagyon különböző tisztítási eljárást alkalmaznak, amely több lépést tartalmaz. A koreai bőrápoló rendszer olajalapú tisztítással kezdődik, hogy megszabadulj az összes olaj alapú szennyeződéstől, mint például a fényvédő és a smink, emellett kivonja a felesleges olajat a pórusaidból. A második lépés a vízalapú tisztítószer használata, amely eltávolítja az összes vízalapú maradékot, például az izzadságot és a szennyeződést. Időnként szükség lehet a bőr radírozására is, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket.

2. Arcmasszázs

A finom ütögető mozdulatok stimulálják a nyirokcsomókat, ez pedig segít megelőzni az öregedést, mivel élénkül a vérkeringés és a méreganyagok is távoznak. A masszázst gyakran alkalmazzák a V-vonal mentén, a szemek fölött és között, és a száj körül, hogy megakadályozzák a ráncokat.

Tisztítás után vidd fel a bőrödre a kedvenc hidratáló termékedet, és finoman ütögesd vagy masszírozda terméket a bőrödbe.

3. Azonnali hidratálás

Ha igazán szeretnéd kihasználni a hidratálás folyamatát, és lehetővé tenni, hogy a krémek teljesen behatoljanak a pórusaidba, azonnal hidratálj, amint kijöttél a zuhany alól és megszárítkoztál. Mivel zuhanyzás vagy fürdés közben a pórusok kinyílnak, a legjobb, ha a hidratálót az arcodra legfeljebb egy perccel a szárítkozás után alkalmazod.

4. C-vitamin

A C-vitamin belülről táplálja a száraz és fakó bőrt, antioxidáns tulajdonságai megtisztítják a fáradt bőrt, ragyogóvá teszi és élénkíti az arcszínt a bőr keringésének javításával. A citromsav csodákra képes a pórusaid megtisztításában, eltávolítja a felesleges szennyeződéseket, faggyút és az elhalt hámsejteket.

A citromsav gyógyító erejének kihasználásához használj C-vitamin-szérumot, vagy egyszerűen csak facsarj egy citromot egy tálba, adj hozzá vizet, és egy vattakoronggal vidd fel a bőrödre. A citromtól ragyogó és tiszta lesz a bőröd. Ne használj citromot vagy más, C-vitamint tartalmazó készítményt, mielőtt kimennél a szabadba. A C-vitamin a napsugarak hatására pigmentfoltokat hagyhat a bőrön.

5. Ginzeng

A ginzeng valószínűleg Korea legfőbb gyógyszere az orvoslásban és a bőrápolásban is. Antioxidánsként hat, megakadályozza az öregedést, megőrzi a bőr rugalmasságát, és meghosszabbítja a bőrsejtek élettartamát. A ginzeng nagyon hatékonyan növeli a kollagén termelését a bőr irha rétegében.

6. Hialuronsav

Ahogy öregszünk, egyre kevesebb faggyú keletkezik, és a bőr öregedési folyamata gyorsul a nedvesség csökkenése miatt. A hialuronsav kiváló nedvességmegkötő alkotórész, amely segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, és jótékony hatással van a bőrünkre. A megereszkedett bőrt hidratált és rugalmas bőrré alakítja.

7. Csiga nyálka

A koreai bőrápolás verhetetlen az innovatív termékek és a szokatlan természetes összetevők folyamatos keresése tekintetében, és a csiga nyálka minden bizonnyal nagyon sikeres példája ennek a keresésnek. A csiga nyálka egy csomó elképesztő elemet tartalmaz – kollagént, hialuronsavat, vitaminokat és ásványi sókat. A természet úgy alkotta meg, hogy regenerálja a sejteket, hiszen a csiga a „házának” helyreállítására használja.

A csiga nyálka szerkezete miatt képes hatékonyan megkötni a szabad gyököket és normalizálni a kollagén és elasztin termelését. Gyulladásgátló hatása van, így nyugtatja a bőrt és megszünteti az irritációt. Hidratálja a bőrt, egy vékony, láthatatlan filmréteggel borítja, ami megőrzi a nedvességet, de lehetővé teszi az oxigén átjutását és hagyja, hogy a bőr lélegezzen.

8. UV-védelem

Az UV-sugárzás az idő előtti öregedés egyik fő oka, mivel a kollagéntermelés a bőrben csökken, ha a bőrt hosszú ideig UV sugárzásnak vetik alá, és ez vékonyabb bőrt és ráncok megjelenését eredményezi. A fényvédő a koreai szépségápolásban kötelező. A koreaiak fényvédője viszonylag könnyű szerkezetű, jól felszívódik, és nem hagy ragacsos és zsíros érzetet. Emellett hidratálják a bőrt, és smink alkalmazása előtt is használhatók.

A napvédő azok számára is fontos, akik időt töltenek a napon, mert segít megvédeni a bőrt a ráktól.

9. Kollagén

A kollagén olyan fehérje, amely struktúrát ad a bőrödnek. Olyan, mint egy keret, amely egyben tartja az egész épületet, és a keret nélkül, az egész épület szétesik. A kollagén segít megőrizni a bőr rugalmasságát, és ragyogóvá teszi a bőrt. A kollagénhiányos bőr petyhüdté válik, és elveszi a teltségét és feszességét. Sajnos az életkorral a kollagéntermelés drasztikusan lelassul. Ezért a kollagén szérumok nagyon fontos szerepet játszanak a koreai bőrápolás öregedés elleni folyamatában.

10. Peptidek

Ahogy fentebb említettük, a kollagén fontos a bőrünk számára. Olyan fehérje, amely sok kis szegmensből készült láncnak tűnik. Ezeket a szegmenseket peptideknek nevezik. Amikor testünk megnövekedett mennyiségű peptidet észlel, azt az üzenetet kapja, hogy a bőr elveszíti a kollagént és elkezdi termelni, és mi pontosan ezt akarjuk. Más szóval, a peptideket tartalmazó termékek segítik a kollagén termelést.

Kipróbáltad már a koreai bőrápolást? Vagy talán ismersz valakit, aki kipróbálta? Mondd el nekünk kommentben, hogy mit gondolsz róla, és oszd meg ezt a cikket barátaiddal és családoddal.

betöltés...