Az anya közelebbről szemügyre veszi a fiát a születésnapi party során, és megtudja, hogy “barátai” miatt lett beteg

A tizenéves Liam mindig szerette a futballt, lógni a barátaival, biciklizni, és minden más olyan dolgot, amit egy tipikus hetedik osztályos szeretett csinálni.

De egy napon odaadta a mobiltelefonját az édesanyjának, és azt mondta neki, hogy nincs szüksége rá. Anyja tanácstalan volt, és csak a tinédzser hormonokra fogta, de lassan figyelte, hogy a fia minden érdeklődést elveszít minden iránt, még az ételektől is, és a korábbi önmaga árnyékává vált.

Végül édesanyja úgy döntött, hogy valami nincs rendben, és könyörgött a fiának, hogy mondja el neki.

Liam mindig magával hurcolt egy futball labdát, bárhová ment, és izgatott volt, amikor bekerült az iskolai csapatba.

Annyira szívszorító volt ez az édesanyja, Deirdre számára, akinek még négy másik gyermeke volt, nézni, ahogy minden iránt elveszíti az érdeklődését, és egyre vékonyabb és vékonyabb lesz. De eltökélt szándéka volt, hogy mindennek a végére jár.

Leültette a fiát, és könyörgött neki, hogy mondja el neki, mi a baj.

Kiderült, hogy Liamot hogy az elmúlt évben egy úgynevezett “barátok” csoportja zaklatta, akik úgy döntöttek, hogy “szívatni fogják”. Az ő édes fia kénytelen volt elviselni a gúnyolódást, a trágár szavakat, a lökdöséseket és a rúgásokat, azt hogy minden nap azt mondták neki, hogy meg kellene ölnie magát.

A zaklatás annyira elfajult, hogy Liam táplálkozási zavarban szenvedett. Mindketten sírtak a fiú kétségbeesett helyzetén, és még megpróbálták szembesíteni az iskolát az üggyel kapcsolatban, de nem történt semmi.

Még amikor Liam véraláfutásos arccal jött haza, az iskola akkor sem vizsgálta ki az ügyet. Édesanyja tehetetlenül érezte magát.

Liamot kórházba kellett szállítani, és szondán keresztül táplálni, mert a táplálkozási zavara olyan súlyos volt, és senki sem tett semmit, hogy támogassa édesanyját.

Szóval a bátor és erős édesanyja úgy döntött, hogy a saját kezébe veszi a dolgokat, és megosztja történetüket a közösségi médiával. Hatalmas visszhangja volt! Az emberek a világ minden tájáról megosztották a posztot, és leírták saját hasonló zaklatással kapcsolatos tapasztalataikat.

A #WeStandWithLiam hashtag használatával több ezer ember mutatta ki támogatást Liam iránt.

Liamot intenzív terápiának vetették alá a depresszió és az étkezési zavar miatt. Kezelése meglehetősen kimerítő volt, de 10 hosszú hét elteltével Liam végül elég stabil volt ahhoz, hogy hazamenjen.

Ez a nagyon bátor fiú valami csodálatos dolgot is tett: visszatért az iskolába, és ismét csatlakozott a labdarúgó-csapathoz, és befejezte a futball-szezont.

Deirdre és a család rendkívül büszkék voltak a fiukra, aki elég bátor volt ahhoz, hogy felfedje a szenvedéseit, végigcsinálja a kezelést és visszatérjen az iskolába, hogy szembenézzen gyáva bántalmazóival!

Sajnos, Liam nincs egyedül, túl sok gyerek van, akit bántalmaznak az iskolában. És sokan csendben szenvednek, nem kapják meg a támogatást, amire szükségük van, és amit megérdemelnek. Törekednünk kell arra, hogy ezeket az elkövetőket felelősségre vonjuk.

Oszd meg ezt a cikket, hogy megmutasd támogatásodat a bátor Liamnak!

betöltés...