Karácsonyi golyók mindössze 4 összetevőből: Olyan jó, hogy azonnal még egy adagot akarsz majd készíteni

Nincs olyan dolog, hogy túl sok karácsonyi jóság – és ez minden bizonnyal érvényes akkor is, amikor az édességeket sütjük az ünnepekre.

Itt van egy új recept, amely láttán rögtön csorgott a nyálam, és tudom, hogy feltétlenül ki kell próbálnom.

A legjobb az egészben – nem is kell hozzá tűzhely vagy sütő.

Hozzávalók:
– 1 csésze porcukor
– 3 evőkanál olvasztott vaj
– 1/2 csésze mogyoróvaj
– 400 g olvasztott fehér csokoládé
– szórócukor (opcionális)

Elkészítés
1. A mogyoróvajat, a vajat és a porcukrot tedd egy tálba, és jól keverd össze.

2. Formázz belőle golyókat. Én általában nagyon kicsiket csinálok, mert elég tömény. Így a vendégek többet is vehetnek, ha úgy kívánják. Helyezd a golyókat kb. 30 percig a fagyasztóba – ez segít nekik abban, hogy megőrizzék alakjukat, amikor a fehér csokoládé bevonatba forgatod őket.

3. A fehér csokoládét törd apró darabokra, helyezd egy tálba és melegítsd fel mikrohullámú sütőben. Ügyelj arra, hogy ne égesd el a csokoládét, mert használhatatlanná válik.

4. Egyszerre egy golyót márts a fehér csokoládéba. Egy villával addig forgasd őket, amíg mindenhol be nem fedi a máz, majd hagyd, hogy néhány másodpercig lecsöpögjön a felesleg – szórd meg szórócukorral Az ehető cukor kristályok nagyszerűek, és nagyon karácsonyosak.

5. Helyezd vissza a golyókat a hűtőszekrénybe, amíg a csokoládé megdermed, aztán tálalhatod! Melegen és hűtve is finomak, csak válaszd ki a kedvencedet.

Ezek nagyon népszerűek a partikon, ezért győződj meg róla, hogy dupla adagot készítesz!

Ha kevésbé édes változatot szeretnél, a bevonathoz használhatsz sötétebb csokoládét. A mogyoróvaj cserélhető bármilyen dióféléből készült vajra vagy összenyomott Oreo kekszre.

Tekintsd meg az alábbi videót a teljes útmutatásért:

Ne légy fukar, oszd meg ezt a receptet a barátaiddal, hogy ők is kipróbálhassák!

betöltés...