15 őrült dolog, amit az emberek megtesznek a szépségért szerte a világon

Az emberek világszerte különböző módon gondoskodnak elméjükről, testükről és lelkükről. Úgy tűnik, hogy szinte bármiből lehet arckezelés, legyen az arany, vagy akár csokoládé. Ha csak körbenézünk a világban, akkor azt találjuk, hogy az emberek gyakran a helyi gyógyfürdők és orvosi központok által kínált, mindenféle érdekes módon javítják az egészségüket és a szépségüket.

Összegyűjtöttük a világ legmeglepőbb és legváratlanabb egészségügyi eljárásait.

1. Csiganyálkás arckezelés Thaiföldön

Ha élő csigákból származó nyálkát használsz, a csigák lényegében elvégzik a munkát a nyálka elterjesztésével és arcmasszázs nyújtásával. Míg ez a kezelés egyre népszerűbb Thaiföldön, a hasonló csigákat használó kezelések az ókori Görögországba nyúlnak vissza.

2. Apiterápia

Ha kiskorodban féltél attól, hogy megcsípnek a méhek, akkor meglephet, ha megtudod, mit hagytál ki. Az apiterápia olyan kezeléseket foglal magában, amelyek mindenféle méhektől származó terméket használnak, beleértve a méheket is. Ez a kezelés használható szklerózis multiplexhez, ízületi gyulladáshoz, fertőzésekhez és övsömörhöz. Vannak, akik az apiterápiát azért alkalmazzák, hogy leküzdjék a méhektől való félelmet. Győződjön meg arról, hogy nem vagy-e rá allergiás, mielőtt kipróbálnád.

3. Perui delfinterápia

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

😍 🐬 #dolphintherapycuracao #dolphintherapy #rightnowincuracao #curacao #goals

Curaçao Dolphin Therapy Center (@dolphintherapycuracao) által megosztott bejegyzés,

A terápiás kezelések során számos különböző állatot használnak. Peruban a tengeri parkokban a delfinekkel való úszást beszéd-, foglalkozás- és fizikoterápiához használják. A gyermeket váró nők szintén ezt a kezelést használják. A delfinek állítólag bökdösik a nő hasát, és magas frekvenciájú hangot szabadítanak fel, amelyről azt mondják, hogy stimulálja a baba agyát.

4. Kígyómasszázs Izraelben

Az Ada Barak Húsevő Növénykertje és Gyógyfürdője olyan masszázs szolgáltatásokat nyújt, amelyek szintén az állati barátainkat használják. Körülbelül fél tucat kígyó csúszik az ember testén, lényegében teljes testmasszázst végezve, beleértve az arcot is. A kígyókat a kezelés alatt felügyelik, és az ügyfelek azt állítják, hogy segítenek a migrénen és a fájó izmokon.

5. Kaliforniai és holland méhlepényes arckezelés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The one and only, our CEO & Founder, Rose Laudisio giving a Red Carpet Facial during @newyorksfaceplace event today! ✨✨

XO8 Cosmeceuticals (@xo8cosmeceuticals) által megosztott bejegyzés,

Az aknétól a pikkelysömörön át, a rosaceáig terjedő bőrbetegségekben szenvedőknek a placentákat az egész világon használják alapvető kezelésként. Hollandiában a holland labdarúgók tudták, hogy a boka szalagszakadást lovak placentájának használatával kezelik.

6. Sörfürdők Európában

Egy kellemes meleg fürdő mindig segíthet csillapítani a fájdalmakat, de az emberek különböző alternatívákat találtak a víz helyett. Németországban, Ausztriában és a Cseh Köztársaságban számos szálloda és gyógyfürdő kínál alkalmat az embereknek, hogy sörben áztassák magukat. A kezelés segíthet a bőrproblémákon, a stresszen, sőt növelheti a szívműködést!

7. Vulkanikus homokfürdő

Talán hallottál már iszapfürdőkről és még homokfürdőkről is, de azt gondoltad, hogy valami a vulkánból gyógyfürdő kezelésként is használható? Ez a kezelés nem csak vulkáni homokot használ, de néhány hagyományos fürdőhelyet, mint például a Yamakawa Homokfürdőt, valójában a közeli vulkánok fűtik. A homokfürdő a gyógyfürdő kényelmében zajlik. Gondolj a meleg forrásokra, de nem kell összepiszkolnod a lábadat.

8. Krioterápia

Az emberek a hőt használják, hogy gyógyítsák magukat, amikor betegek (forró leves, forró tea, meleg takarók), így a hideg használata gyógykezelésre nyilvánvaló előrehaladás volt. A krioterápia egyszerűen bármely olyan kezelés, amely fagyasztási vagy közel fagyási hőmérsékleteket alkalmaz, bár jól ismert formája hideg tartályban való ülést jelent. Állítólag, a tartályban való tartózkodás javíthatja a mentális egészségedet és meghosszabbíthatja az életedet, de mivel ez viszonylag új kezelés, ezek az állítások nem feltétlenül igazoltak.

9. Széna kezelések Észak-Olaszországban

Az észak-olaszországi Hotel Heubad olyan gyógykezelést kínál, amely a vendég nedves, erjesztett szénával történő betakarását foglalja magában. Az ötlet évszázadokkal korábban élő földművesektől származik, akik szénában aludtak, csak azért, hogy energiával telve ébredjenek. Állítólag a kezelés segít az izomgörcsökön, merev ízületeken és még az elhízáson is.

10. Lovas Reiki Ausztráliában

A Reiki egy olyan áltudomány, amely feltételezhetően megosztja az “életenergiát” az emberek között, gyakran érintéssel. A növekvő tendencia Ausztráliában ennek a gyakorlatnak a variációját kínálja lovak felhasználásával. Lényegében az ügyfelek egy masszázságyon fekszenek, vagy egy székben ülnek, míg a lovak mozognak körülöttük, hogy megosszák az energiájukat.

11. Kati Basti

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The great thing about Ayurveda is that it’s treatments always yield side benefits – not side effects. ✌🏼🌿

Nashville’s Ayurvedic Studio (@thelotusroomayurveda) által megosztott bejegyzés,

Egy tökéletes masszázstól úgy érezheted magadat, mint az agyag vagy tészta valaki kezében. Tehát, miért ne kapnál egy masszázst igazi tészta segítségével? Ebben a gyakorlatban egy személyre fekete lencse lisztből készített és kör alakra formázott tésztát helyeznek, a görcsös területre általában a hátra. A tésztát felmelegítik, és a gyógyszeres olajat ezután a területre öntik. Ez a gyakorlat magában foglalja a növényi gőzölést is, befejezésképpen.

12. Tartósított hús terápia Olaszországban

Az emberek szeretik a húst. Az emberek kedvelik a hús illatát. A finom olasz húsok illatának használata, mint kezelés, teljesen ésszerű. A Hosteria da Ivan Olaszországban salumoterápiás szalont kínál, ahol textil szalvétákat helyeznek a vendégek a feje fölé, lehetővé téve számukra, hogy belélegezzék a tányéron lévő hús illatát. Az étteremben prosciutto-pakolások és mortadella maszkok, valamint az egyszerűen fogyasztásra vásárolható ételek is rendelkezésre állnak.

13. Ramen fürdők Japánban

A Ramen annyira ikonikus, hogy gyógykezeléssé kellett alakítani. A Yunessun Spa House, egy Japánban, Hakone-ban található gyógyfürdő lehetővé teszi a vendégek számára, hogy egy hatalmas tál ramenben áztassák magukat, amelyről azt mondják, hogy fokozza az anyagcserét és javítja a bőr állapotát, mindezt csak sertéshúsleves használatával. A húsleves valóságos, de az egészségügyi aggodalmak miatt szintetikus tésztát kellett használni.

14. Kecske jóga

Azt mondják, hogy soha ne hagyd, hogy más emberek átgyalogoljanak rajtad, de a kecskegidák nyilvánvalóan kivételt képeznek e szabály alól. A kecske jóga, legegyszerűbben csak egy jóga foglalkozás kecskék, különösen kecskegidák társaságában. Néhány kecske rámászik vagy átsétál az embereken a foglalkozások alatt, így masszírozva őket. Mivel a kecskék alapvetően terápiás állatokként szolgálnak, a gyakorlat azt mondja, hogy segít a stressz és a szorongás leküzdésében.

15. Tüzes köpölyözés

A kínai akupunktúra ezen hagyományos formája az üvegcsészék felmelegítését és az ügyfél hátán történő elhelyezését foglalja magában, ami beszívja a személy bőrét. A kezelésről azt mondják, hogy különböző problémákon segít, az izomgörcsöktől a közönséges megfázásig. Mindazonáltal figyelmeztetnünk kell arra, hogy a kezelés körkörös zúzódásokat okozhat a bőrön a szívás miatt.

Mit gondolsz ezekről a kezelésekről? Kipróbálnád őket? Tudasd velünk és ossz meg bármilyen szokatlan egészségügyi vagy szépségkezeléseket, amiről hallottál, a világ minden tájáról.

betöltés...