Rettegő idős asszony arra kéri a fiatalembert, hogy kísérje el – a férfi válaszától forr az internet

Mivel a médiában minden nap a szomorúság és a viszályok történetének terjesztésére törekszenek, nem csoda, hogy a legtöbb kedvességre és az együttérzésre fókuszáló tartalom vírusszerűen terjed.

Van valami jó abban, ha jó híreket olvashatunk. A boldogság rezonál bennünk; melengeti a szívünket, és helyreállítja az emberi fajba vetett hit bizonyos mértékét.

Ezért is fantasztikus egy a Tennessee állambeli Memphisben élő férfiről írni, aki nemrégiben internetes hős lett egy idős nő felé irányuló tette miatt. Nem tudta, hogy bárki figyeli/dokumentálja a viselkedését, csak tudta, hogy mi a helyes dolog … és így cselekedett.

A helyi Memphis ABC 24 Facebook-bejegyzése szerint egy igazi jóindulatú cselekedet történt ezen a héten a Shelby megyei Büntetőjogi Központon kívül.

A ’Büntetőjogi Központ’ kifejezés egyesekben kellemetlen érzéseket idézhet elő, és csak feltételezhetjük, hogy ugyanilyen hatással volt egy idős hölgyre is, aki kijött az épületből, és el kellett volna jutnia az autójához.

A probléma az volt, hogy egyszerűen nem érezte magát biztonságosan, hogy egyedül odamenjen a járművéhez, nem beszélve a forgalmas úton való átkelésről kíséret nélkül.

A kérdéses poszt szerint “megszólított egy fiatalembert, egy idegent, és azt mondta neki, hogy fizeti az ebédjét, ha … elkíséri a kocsijához.”

Az ajánlat egyszerű volt: Szívességért szívességet. Csakhogy a fiatalember nem volt hajlandó semmit elfogadni az asszonytól; elégedett volt azzal, hogy egyszerűen segített neki, jutalom nélkül.

“Azt mondta: ‘Hölgyem… Örömmel elkísérem az autójához, és tartsa meg a pénzét… nem kell nekem semmit vásárolnia.’”

Az egész eseménynek szemtanúja volt Tish Clark riporter, aki éppen egy másik történeten dolgozott. Azt mondta, hogy az asszony átölelte a férfit, hogy kifejezze háláját a cselekedeteiért.

Nem tudjuk, neked mi a véleményed, de mi nagyon boldogok vagyunk, hogy ezt a történetet rögzítették és megmutatták a világnak. Megtehetnénk ezt több ilyen fiatalemberrel is a világon; azokért, akik boldogan tesznek meg mindent másokért, anélkül, hogy bármit is elvárnának cserébe.

Semmiféle jó cselekedet – nem számít, milyen kicsi – nem pazarolódik el.

Ha úgy gondolod, hogy több embernek kellene úgy cselekednie, mint ahogy az ebben a történetben szereplő férfi tett, és ezáltal jóságot hozni a világnak, kérjük, oszd meg ezt a cikket!

betöltés...