A rasszista nő visszatartja a fekete férfit attól, hogy belépjen a saját lakásába – egy életre megtanulja a leckét

Képzelj el egy olyan világot, ahol az embereket nem a bőrük színe alapján ítélnék meg. Egyesek számára úgy tűnhet, hogy jelentős előrelépést tettünk a rasszizmus és az előítéletek elleni küzdelemben.

Mások azonban megértik, hogy még hosszú utat kell megtenni, mielőtt az ilyen gyalázatos előítéleteket teljesen felszámolják.

Sajnos a legutóbbi példa, amikor egy fehér nő, kihívja a rendőrséget egy színes bőrű személyre, egyszerűen azért, mert olyat próbál megtenni, amit minden nap megtesz, szélsebesen elterjedt az interneten. Figyelmeztetés – ez az egész olyan abszurd és dühítő…

A szóban forgó nő – akit nem fogunk azonosítani – összetűzésbe került D’Arreion Toles-al, amikor a férfi megpróbált belépni a Missouri állambeli St. Louis-ban lévő lakóhelyére, ahol mindketten laknak.

Azt állította, hogy “kényelmetlenül” érezné magát attól, ha D’Arreion bejönne az épületbe, mielőtt elállta a bejáratot, és megpróbálja megtudni a nevét, és hogy melyik lakásban lakik.

D’Arreion felvette az esetet videóra, és feltöltötte a közösségi médiába a következő felirattal:

“Fekete férfinak lenni Amerikában, és hazajönni. A nő megpróbál megállítani, hogy ne jöjjek be az épületembe, mert veszélyben érzi magát, a belvárosi St. Louis-i luxus lakásoknál, mert nem érzi úgy, hogy én ide tartozom, soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik velem, de megtörtént! Aztán 30 perccel később rendőrök kopogtak az ajtómon, mert kihívta őket! Megdöbbentem, hogy ez Amerika 2018-ban!”

Mondanom sem kell, hogy a felvétel olyan gyorsan terjed az interneten, mint a tűzvész, és a szóban forgó nő végül elveszítette a munkáját.

D’Arreion állítólag a boszorkányüldözés ellen volt, bár érthetően ideges volt az esemény miatt.

Az alábbiakban megnézheted a kellemetlen felvételt:

Számos érdekes reakció érkezett a videókra, az érzékeny emberek túlnyomó többsége védte D’Arreion jogát, hogy ne kelljen magyarázkodnia magáról egy olyan embernek, akivel még soha nem találkozott.

Mindössze annyit mondhatunk, hogy D’Arreion nagyszerűen viselkedett, nyugodt maradt egy szükségtelenül nehéz helyzetben.

Reméljük, hogy az olyan videók, mint ez, terjesztik a tudatosságot valami olyannal kapcsolatban, ami még mindig nyilvánvaló probléma a mai világban. Oszd meg ezt a cikket, hogy kimutasd D’Arreion támogatását!

betöltés...