A 28 éves férfi megmenti unokaöccsét attól, hogy nevelőszülőkhöz kerüljön: 6 hónappal később a váratlan hírek hallatán kisírja a lelkét

Mindenkinek megvan a maga keresztje az életben. A legtöbb ember soha nem fogja kimutatni, de belül olyan gyakran titokban tartják a dolgokat, amelyek a külvilág számára láthatatlanok maradnak.

A legtöbb ember számára a 28 éves Marcio Donaldson csak egy fiatalember, aki tehetségesen énekel. Marco benevezett az American Idol tehetségkutató műsorba a tavalyi szezonban, és az első fordulót sikeresen vette. Sajnos a végig nem jutott el.

Ezen a héten visszatért a showba – csakhogy, ezúttal ez egy teljesen más Marcio volt. A program során kiderült, hogy a fiatalember az elmúlt évben olyan dolgokban vett részt, amelyek örökké megváltoztatták életét.

Marcio Donaldson sok kihívással nézett szembe az élete során. Mostoha körülmények között nőtt fel, olyan területen, ahol a bűnözés bőséges, sőt a lövöldözések előfordulása sem ritka.

A húgával és az anyjával együtt Marcio egy csótányokkal fertőzött lakásban élt. Az anya erejéhez mérten mindent megtett azért, hogy Marcio és a nővére rendes nevelést kapjon, de minden nap küzdelem volt.

Sajnos, elkerülhetetlen volt, hogy a dolgok megváltozzanak, így Marcio és a nővére végül is nevelőszülői gondozásba kerültek.

A durva nevelés kezelésének módjaként Marcio a zenéhez fordult. Azt álmodta, hogy egy napon a hangja által távol kerülhet az erőszaktól és a bűnözéstől.

Az évek elteltek. Marcio felnőtt, és végül tavaly úgy döntött, hogy jelentkezik az American Idol-ba. Bejutott a ‘hollywoodi hétre‘, de a csoportos előadás után hazaküldték. Röviddel ezután elmondták neki, hogy a nővére teherbe esett.

A csecsemő születése után azonban nem volt minden rendben. Mivel a nővére kábítószer-problémákkal küzdött, Marcio tudta, hogy fel kell készülnie arra a helyzetre, amikor a hatóságok kijönnek megvizsgálni a dolgokat.

“Eljöttek hozzám, és azt mondták nekem, hogy csak 10 percem van dönteni, különben bekerül a rendszerbe” – mondta Donaldson.

Marco lepillantott a babára. Aztán választott.

“Szóval azt mondtam: ‘Nem köszönöm, elviszem.‘ Vállaltam a felelősséget, mert nem akartam, hogy ugyanúgy nőjön fel, ahogy én nőttem fel. Ezt meg akarom tenni érte.”

Mindössze 28 évesen, Marcio egyedülálló apa lett. Ez egy olyan pillanat volt, ami örökre megváltoztatta az életét.

“Fogalmam sem volt, mit csinálok, de valójában ő egy igazi ajándék. És ez volt a helyes döntés, tudom. Megváltoztatta az életemet.”

A múlt héten Marcio visszatért az American Idol-hoz, hogy újra bizonyítson. Ezúttal nem csak magáért, hanem a 6 hónapos unokaöccséért is énekelt, akit most a fiának hív.

“Jobb életet akarok adni neki” – mondta Marcio.

Amikor Marcio elkezdett énekelni, senki sem tudta visszatartani a könnyeket. Nyers volt, nyitott és őszinte.

Aztán hat hónapnyi érzelmi hullámvasút után Marcio olyan hírt kapott, amiről soha nem is álmodott volna. Egy aranyjegyet kapott, amivel továbbjutott a következő fordulóba, és könnyekben tört ki.

Marcio azonban nem csak egy jeggyel ment haza: Egy szebb jövő reményével ment haza.

Nézd meg a klipet, amely meghódította az internet szívét:

Marcio olyan sok mindent átélt az életében. És mégis, annak ellenére, hogy olyan sok dolgon kellett aggódnia, egy pillanatig sem habozott, amikor megkérdezték, gondját viseli-e a húga fiának. Marcio egy olyan fiatalember, aki reményt adhat mindazoknak, akik kétségbe vonják a modern társadalom képességét arra, hogy kedves, könyörületes és önzetlenül szerető legyen.

Ha ez a cikk téged is megindított, akkor oszd meg a Facebook-on, hogy még több barátod láthassa.

betöltés...