18 fénykép, amely kijózanítóbb, mint egy hideg zuhany

A Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint az emberiség évente 130017 négyzetkilométer erdőt távolít el. Az elmúlt 50 évben az emberek drasztikus környezeti változásokat okoztak, például állatok kipusztulását és a bolygó erőforrásainak kimerülését. A cikkben szereplő képek még jobban bizonyítják, hogy itt az ideje megállni és rábámulni arra, amit az otthonunkkal tettünk.

Annak érdekében, hogy felhívjuk az emberek tudatosságát a természetre, 18 fényképet állítottunk össze, amelyek megmutatják neked a valódi képet arról, hogy a dolgok hogyan zajlanak a Földön. A bónusz a végén azt mutatja, hogy van még egy kis reményünk, hogy a hibáinkat kijavíthatjuk.

1. Tengeri madár cigarettacsikkel eteti a fiókáját.

2. A Srí Lanka-i parti őrség egyik tagja olajjal borított, mivel azon dolgozik, hogy Uswetakeiyawa tengerpartján eltávolítson egy olajszennyeződést.

3. Az egyik szennyezett strand Balin

4. Egy morus madár ül a fészken, ami műanyag maradványokból készült.

5. Egy fiatal fiú műanyagot és más újrahasznosítható anyagot gyűjt az indiai Srinagarban található Bab Demb (Brari Nambal) tó szennyezett vizéből.

6. Egy darab műanyag szemét szorult ennek a libának a nyakára.

7. Kínai önkéntesek úszó műanyag szennyeződést használtak egy 68 méter hosszú „ámbráscet” elkészítéséhez az Óceán Világnapján.

8. Ez a fóka kölyök halászhálótól fuldoklik.

Embed from Getty Images

9. A Lámpás Fesztivál tűzijátékát és a tavaszi fesztivál utáni termelés újraindítását okolják 2019 februárjában a pekingi és környező tartományok súlyos levegőszennyezése miatt.

10. Egy nő a dél-koreai Szöulra néz, amelyet finom por borít be egy szennyezett nap során, 2019. március 6-án.

11. Egy majom műanyag szívószállal játszik

Embed from Getty Images

12. Használt egyadagos kávékapszulák egy újrahasznosító központban, Bordeaux, Franciaország, 2019. április 2

13. Az Eiffel-torony, magas szintű légszennyezettséggel borítva, ahogyan az a párizsi (Franciaország), Meudon-ból látható 2019. június 26-án.

14. A szívszorító képek tucatnyi veszélyeztetett gólyát mutatnak be, amelyek maradékot guberálnak a természetes élőhelyükre telepített hulladéklerakó telephelyen.

15. A malajziai tengerparton mindössze egy óra alatt 1 690 cigarettacsikket gyűjtöttek össze.

16. A brazíliai Pantanal Favela-ban élő gyermekek békákat vadásznak szennyezett vizekben családjuk segítése érdekében.

17. Ez a 2018. január 30-án készített fénykép egy nőt és gyermeket ábrázol, akik erős szmogban sétálnak Pristina peremkerületén, Obiliq városában.

Minden téli reggelen a munkások sálakat tekernek az arcuk köré, és előbukkannak a sűrű ködből, amely elborítja Obiliq városát, két széntüzelésű erőmű közé szorulva Koszovó fővárosának perifériáján.

18. Egy tengeri madár műanyag tartályt visz

Embed from Getty Images

Bónusz: Aszfalt, amely csökkenti az autó kibocsátását

Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a speciális aszfaltkeverékek használata nemcsak a gyártási költségeket csökkentheti, hanem az üzemanyag-fogyasztáson is spórolhat. Ez az új típusú felület csökkenti a gumiabroncsok és az út közötti ellenállást, következésképpen csökkenti az üzemanyag-felhasználást és a CO2-kibocsátást, ami reményt ad az emberiség számára, hogy megmentse a Föld légkörét.

Németország már megkezdte az új technológia bevezetését 2019. április 15-én.

Ezek közül a képek közül melyik rázta meg leginkább a lelkedet? Mit teszel személyesen a bolygó megmentése érdekében? Örülnénk, ha megírnád a hozzászólásokban!

betöltés...