Áttörés: Egy tudós a szklerózis multiplex gyógyításának küszöbén 2,3 millió betegnél

Több mint kétmillió embert érint a pusztító betegség a szklerózis multiplex, amelyet gyakran SM-nek hívnak.

A SM az agy és a gerincvelő idegsejtjeire van hatással, és a tünetek közé tartozik a kettős látás, vakság, pszichológiai problémák, vagy izom problémák.

Egyes esetekben a SM halálos lehet, és a várható élettartam lerövidül. Bár vannak gyógyszerek a tünetek enyhítésére, a betegség nem gyógyítható.

Azonban az Egyesült Államokban egy tudós jelentős orvosi áttörést ért el a gyógymód megtalálásában.

Dr. Su Metcalfe, a Cambridge-i LIFNano Therapeutics cégtől megtalálta a módját, hogy megállítsa az idegsejtek elleni támadást.

A világszerte több mint 2,3 millió szklerózis multiplexben szenvedő ember számára ennek a szörnyű betegségnek a gyógyítása orvosi csoda lenne.

Magas gyógyszer árak
„Vannak, akiknél progresszív SM jelentkezik, így egyenesen a betegség súlyos formájához jutnak, de a többségnek relapszáló vagy remittáló változata van” – mondta Dr. Metcalfe a Cambridge News-nak.

„30 éves kortól kezdődhet, és nincs gyógymód, így minden, amit tehetünk, hogy elnyomjuk az immunválaszt, de azoknak a gyógyszereknek, amelyek ezt csinálják, mellékhatásai vannak, és nem tudod megjavítani az agyat. Ezeknek a gyógyszereknek a költségei nagyon magasak, és az Egyesült Királyságban sokan vannak, akik egyáltalán nem kapnak kezelést.”

“Azt akartam látni, hogy mi vezérli az immunválaszt, és állítja meg azt, hogy automatikusan támadjon minket” – magyarázza.

„Egy kis bináris kapcsolót fedeztem fel, amelyet egy LIF vezérel, amely önmagában szabályozza az immunsejtet. A LIF képes irányítani a sejtet, hogy biztosítsa, hogy az ne támadja meg a saját testedet, de szükség esetén felszabadítja a támadást.”

„Ez a LIF a támadások elleni szabályozás és védelem mellett fontos szerepet játszik abban, hogy az agy és a gerincvelő egészséges maradjon. Valójában ez jelentős szerepet játszik a szövetek általános helyreállításában, a testben természetesen előforduló őssejtekre beindítására, így ez egy természetes regeneratív gyógyszerré válik, de nagy szerepet játszik abban is, hogy javítja az agyat, ha sérült.”

‘Kettős csapás’
“Szóval, azt gondoltam, ez fantasztikus. Tudjuk kezelni az auto-immun betegséget, és van valami, ami a SM kezelésére szolgál, ami mind az agyat, mind a gerincvelőt megtámadja. Tehát van egy kettős csapás, ami megállíthatja és visszafordíthatja az autoimmunitást, és javíthatja az agyban okozott károkat is.”

Ez a tehetséges neurológus, aki a pikkelysömör és a cukorbetegség gyógymódjain is dolgozik, reméli, hogy elegendő finanszírozással ő és a csapata 2020-ig potenciális gyógymódot találhat a szklerózis multiplexre.

Kérjük, oszd meg ezt a cikket, így több ember ismeri meg ezt az izgalmas orvosi hírt az összes SM-ben szenvedő beteg számára.

Egy képet szerkeszteni!

betöltés...