Hollandia lesz az első ország utcai kutyák nélkül, és itt van, hogyan érték el

El tudod képzelni, mennyivel nagyszerűbb lenne a világ kóbor kutyák nélkül? Hollandia átvette a vezetést, és megmentette őket úgy, hogy otthont talált nekik. Teljesen megváltoztatják a kutyák sorsát, és lehetővé teszik számukra, hogy boldogsággal és szeretettel teli életük legyen. A kormány konkrét lépéseket tett annak érdekében, hogy megvalósítsa a PSVIR módszert (összeszedi, sterilizálja, beoltja, azonosítja és visszaküldi). Ennek köszönhetően 2016-ban ez lett az első ország, amely megszabadította ezeket az élőlényeket az utcák magányától és terrorjától. Azok, akik szeretik az állatokat, azt akarják, hogy ezt az ötletet a világ többi részén is lemásolják.

Az 5percblog támogatja azokat az intézkedéseket, amelyek kedveznek az állatoknak, és szeretnénk megosztani a módszer részletei, amit Hollandia elfogadott, és amitől egy hősökkel teli országgá vált.

A háttér történet

A 19. század óta Hollandia hatalmas kutyanépességgel rendelkezik. Szinte minden családnak az országban volt otthon kutyája, mert az emberek társadalmi státusz szimbólumként tekintették. De a nagyszámú kutya, aki ott élt, egy veszettség járvány kitörését váltotta ki, amely hamarosan az egyik vezető halálozási ok lett. A félelem miatt sok kutyatulajdonos elkezdett lemondani a háziállatáról, és mivel ez a cselekmény jogszerűnek tekinthető, az utcák mindenféle kóbor kutyával teltek meg.

Ivartalanítási napok

Hollandia meg akarta változtatni ezeket a szerencsétlen körülményeket. Ezt úgy kezdték meg, hogy olyan napokat szerveztek, amelyeken a sterilizálás és a kasztrálás kötelező volt. Minden ingyenes volt; a kormány fedezte az összes költséget. Ezzel a szuka kutyák 70\%-át sterilizálták. Minden kutyának orvosi vizsgálata is volt, hogy ellenőrizze, hogy milyen oltásokra és orvosi szolgáltatásokra van szükségük.

Elhagyás elleni törvények

Ahhoz, hogy minél jobban átvegye az irányítást és véglegesen megszüntesse a problémát, a kormány elfogadott egy törvényt, amely védi az állatokat és jóváhagyott egy másik, állat-egészségügyi és jóléti törvényt. Az új jogszabály arra ösztönözték a tulajdonosokat, hogy megfelelő kezelést biztosítsanak háziállatoknak és megszüntessék a visszaéléseket. Ha a tulajdonosok nem követték őket, legfeljebb 3 év börtönbüntetéssel és 16 000 dollárt meghaladó bírsággal lehet megbüntetni.

Magasabb adók a tenyésztőktől való kutyák megvásárlásához

Azok, akik úgy döntenek, hogy kutyát tartanak otthon, általában úgy döntenek, hogy tenyésztőktől való kutyákat fogadnak örökbe vagy vásárolnak, mert úgy vélik, hogy szebbek és egészségesebbek. Ezért a holland kormány úgy döntött, hogy adókat vet ki a kutyáknak az üzletekben történő vásárlására. Következésképpen ez a hozzáadott költség arra kényszerítette a kutyatulajdonosokat, hogy vegyék figyelembe a háziállatok megszerzésének egyéb módjait, és növeljék a kóbor kutyák örökbefogadásának esélyét.

Figyelemfelkeltő kampányok

Az állam egy másik figyelemfelkeltő kampányt is indított a tudatosság növelése érdekében. Ezúttal az embereknek lehetőségük volt arra, hogy hajléktalan kiskutyákról gondoskodjanak. Lassan, de biztosan az emberek beléjük szerettek, és több mint egymillió kóbor kutyának sikerült találni egy családot és egy biztonságos helyet az élethez. Ez a művelet jelentős hatást gyakorolt a polgárokra, és a lakosság 90\%-a örökbe fogadott egy kutyát.

Boldog befejezés a kiskutyáknak

Ez a kormányprogram minden viszontagság ellenére működött. Eredményeiket követően 2011-ben az “Állati Zsarukra” delegálták a munkát, egy a kutyák védelméért és biztonságáért felelős rendőrök csoportjára. Ma a Hollandiában élő kölyökkutyák nemcsak otthon élnek kényelmesen, hanem az ország legtöbb üzletében, éttermében és más létesítményében is elfogadottak.

Mit gondolsz erről a holland kezdeményezésről? Szeretné látni, hogy a világ többi része is csatlakozik? Oszd meg válaszodat kommentben, és ha már elkötelezted magadat a kóbor kutyák segítésében, szeretnénk tudni.

betöltés...