A kutatások megerősítik: A kopasz férfiak intelligensebbek, sikeresebbek és szexisebbek

Nem számít, mennyire akarsz, és próbálsz meg harcolni, mindannyian öregszünk. A férfiak számára ez gyakran azt jelenti, hogy még a szeretett frizurád sem lesz többé ugyanaz, miután elkezdesz kopaszodni.

Ha sokat törődsz a frizuráddal, hatalmas csapás lehet az önbizalmadnak látni, hogy az egykori oroszlán sörényed a fejed tetején lévő néhány szálra csökken.

Egy új tanulmány azonban azt mutatja, hogy a ritkuló haj nem negatív a megjelenés szempontjából, hanem inkább az ellenkezője, a Yahoo szerint.

A hajad elvesztése valódi hangulat gyilkos lehet, mivel a haj gyakran hozzátartozik a megjelenéshez. Az, hogy egy akaratlan változásra kényszerülj, igazán depressziós érzést okozhat. A kutatók szerint azonban a kopaszság nem jelent semmiféle negatív hatást a megjelenésed szempontjából.

A kopasz férfiak intelligensebbek, sikeresebbek és szexisebbek
Albert E. Mannes a Pennsylvania-i Egyetemen egy tanulmányt folytatott arról, hogy miként érzékelik mások a kopasz férfiakat.

A vizsgálatban 59 ember vett részt, akik különböző képeket néztek férfiakról, hajjal és haj nélkül.

A résztvevők többsége úgy vélte, hogy a képek, ahol a férfiaknak nem voltak hajuk, vonzóbbak és szexisebbek. Sikeresebbnek is érzékelték őket.

Idősebb, bölcsebb és dominánsabb
A tanulmány szerint a résztvevők megállapították, hogy a haj nélküli férfiak bölcsességet sugároznak, talán azért, mert a kopasz férfiak gyakran egy kicsit idősebbek, és így több élettapasztalattal rendelkeznek, ami vonzóbbá teszi őket.

Azt is tartották, hogy a fejen lévő haj nélküli férfiak dominánsabbak és erősebbek, mint azok, akinek teljes a hajuk.

A kutatók ezt a biológiának tulajdonítják, mivel a kopasz férfiaknál magasabb a tesztoszteron szint a szervezetben.

Teljesen kopasznak kell lennie
Van azonban egy nagy részlet, amelyet figyelembe kell venni.

A tanulmány szerint a férfiaknak teljes mértékben kopasznak kell lenniük, hogy így ítéljék meg őket, mivel a tanulmány azt is megállapította, hogy azokat, akiknek csak vékony hajuk volt, valójában gyengébbnek és kevésbé vonzónak tartották.

Tehát, ha úgy érzed, hogy a homlokod felfelé és hátrafelé növekszik – ne harcolj ellene, csak borotváld le!

Most nyomd meg a ’Megosztás’ gombot, hogy a barátaid is elolvashassák!

betöltés...