Ez történik a szervezeteddel, ha elkezdesz naponta két szem szegfűszeget fogyasztani

A szegfűszeg az Indonéziában őshonos szegfűszeg fa zárt, illatos, rózsaszín virágbimbója. Az egyik legnépszerűbb fűszer a világon. Az édes íz mellett, amelyet az ételeknek ad, melyekhez hozzáadják, a szegfűszeg jól ismert gyógyhatású tulajdonságairól.

Úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veled a lenyűgöző egészségügyi előnyeit annak, ha mindössze 2 szegfűszeget fogyasztunk naponta.

1. Erősíti az immunrendszert.

A szegfűszeg az egyik legjobb étel, amit az immunrendszer támogatására tudunk fogyasztani, mert növeli a fehérvérsejtek mennyiségét a szervezetben, ami segít a fertőzések leküzdésében. És mindez a benne lévő C-vitaminnak köszönhető.

2. Javítja az emésztést.

A szegfűszeg használható az emésztési problémák kezelésére, mivel növeli az emésztőenzimek kiválasztását. Csökkenti a hányingert is. Nem is beszélve arról, hogy a szegfűszeg tele van rostokkal, ami elősegíti az egészséges emésztést és segít megakadályozni a székrekedést. Az emésztési problémák szegfűszeggel való kezelésének legjobb módja, ha por formájában fogyasztjuk.

3. Enyhíti a fogfájást.

Ez a fűszer helyi érzéstelenítő tulajdonságokkal is rendelkezik. Ha fáj a fogad, helyezz egy szegfűszeget a problémás fog fölé, hogy megszüntesse a kellemetlenséget, amíg el nem jutsz a fogorvoshoz.

4. Hozzájárul az egészséges májműködéshez.

A máj felelős szervezetünk méregtelenítéséért és az általunk bevett gyógyszerek metabolizálásáért. A szegfűszeg olajban lévő eugenol javítja a májfunkciót.

5. Segít csökkenteni a testben a fájdalmat és a gyulladást.

Az eugenol fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságokat is nyújt. Az egyik módja, hogy kihasználjuk ennek előnyét, ha ezt a fűszert fejfájás-gyógymódként használjuk. Ezt kétféleképpen tehetjük meg: elfogyasztjuk vagy helyileg használjuk. Ha jobban szeretnéd fogyasztani, keverj össze szegfűszegport és kősót egy pohár tejjel, és idd meg, hogy enyhítse a fejfájásodat. Ha helyileg szeretnéd használni, akkor áztasd a szegfűszeget kókuszolajba és masszírozd a halántékodba, hogy megkönnyebbülj.

6. Jó a csontok és az ízületek számára.

A szegfűszeg bizonyos elemeket, például flavonoidokat, mangánt és eugenolt tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a csontok- és ízületek egészségéhez. Ezek az anyagok növelik a csontsűrűséget, közreműködnek a csontszövet kialakításában, és egészséges ásványi anyagokat szállítanak a csontjainkba.

7. Antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Egy a Buenos Aires-i Egyetemen végzett tanulmány a szegfűszeget néhány komoly baktérium, például E. coli és staphylococcus ellen vizsgálta. A kutatás kimutatta, hogy a szegfűszeg olaj hatékonyan megsemmisítette ezeket a baktériumokat. Létezik egy recept is egy gyógynövényes szájvízhez, amelyet teafaolajjal, szegfűszeggel és bazsalikommal készítenek. A belgiumi KU Leuven Egyetem Parodontológiai Tanszéke szerint ez a természetes szájvíz javíthatja az íny egészségét és csökkentheti a baktériumok és a lepedék mennyiségét a szájban, mindössze 21 nap használat után.

8. Tele van antioxidánsokkal.

A szegfűszeg a polifenolok első számú és legerősebb táplálékforrása. A polifenolok olyan mikrotápanyagok, amelyeket növények elfogyasztásakor szívunk fel. Nagy előnyökkel járnak a testünk számára: csökkentik a koleszterinszintet és a vérnyomást, javítják az artériák működését és rugalmasságát, és növelik az élettartamot.

9. Segíthet a vércukorszint szabályozásában.

A szegfűszeg tökéletes a vércukorszint problémákkal küzdő emberek számára, például a cukorbetegség esetén, mert úgy viselkedik a szervezetben, mint az inzulin. Segít a többletcukor exportálásában a vérből a sejtekbe, az egyensúly helyreállításában és a vércukorszintet ellenőrzés alatt tartja.

10. Lelassítja a véralvadást.

A szegfűszegben található eugenolról köztudott, hogy lassítja a véralvadást. Tartsd észben, hogy ennek rossz hatása lehet a vérhígító gyógyszerekkel együtt. Mielőtt elkezdenél több szegfűszeget beépíteni az étrendedbe, konzultálj az orvosoddal.

Használsz szegfűszeget az ételeidben? Tudtad az egészségügyi előnyeiket?

betöltés...