A nagyi folyamatosan ’kiesik a kerekesszékből’ ezért telepítenek egy kamerát, hogy lássák, hazudnak-e a nővérek

Szeretnénk azt hinni, hogy amikor túl öregek vagyunk ahhoz, hogy ellássuk magunkat, amikor már túl vagyunk a függetlenség pontján, és mások jóakaratára támaszkodunk, kényelmesen vigyáznak ránk és gondoskodnak rólunk.

A legtöbb idős ember számára ez a helyzet. Vagy szeretteik veszik körül őket, vagy legalábbis olyan emberek, akiknek az a munkája, hogy kedvesek és könyörületesek legyenek.

Sajnos a világon továbbra is vannak emberek, akik könnyen elhanyagolják, és néha visszaélnek azokkal, akik képtelenek magukat megvédeni.

Minnie Graham élete utolsó éveit egy ápolási otthonban töltötte a texasi Garlandben. Amikor elkezdett zúzódásokat és monoklikat felhalmozni, a családjának gyanús lett. A hospice munkatársai azt mondták Minnie szeretteinek, hogy kiesett a kerekesszékéből… de jobban ismerték, minthogy teljesen komolyan vegyék őket.

A 98 éves dédnagymama Minnie elmondta a családjának, hogy a Garland szociális otthon személyzete rosszul bánik vele. Az egyik munkavállalót azzal vádolta, hogy különösen kegyetlen volt.

Amikor a családja felvetette a kérdést a Minnie-t gondozó kórházi dolgozóknak, elutasították az állításokat. Ehelyett azt mondták, hogy a kiesett a kerekesszékéből, és ez okozta a hirtelen megjelent zúzódásokat.

Szerencsére Minnie családja nem nyugodott meg. Tisztességtelen eljárást feltételeztek, és így tovább folytatták a vizsgálatot.

Új órát üzemeltek be Minnie szobájában, olyat, ami titkos kamerával volt felszerelve, és elkezdték rögzíteni a napi folyamatokat a kórházban. Vártak, rögzítettek, és figyeltek. Amit végül rögzítettek, megrémítette őket.

Kiderült, hogy Minnie-t valóban kínozták és bántalmazzák az otthonban, és biztosan nem volt olyan módon, amit figyelmen kívül lehetett hagyni. Egy gondozó szitkozódott és kigúnyolta Minnie-t, miközben vízzel permetezte az arcát, és a szájába kényszerített egy rongyot, amit éppen a testének tisztítására használt.

Szerencsére kezdeményezéssel és elszántsággal Minnie családja képes volt feltárni a szörnyű igazságot, mielőtt elhunyt volna.

Nézd meg az alábbi videót a teljes történetért:

Magától értetődik, hogy egyáltalán senki nem érdemel ilyen bánásmódot, különösen nem olyan gyenge és sebezhető személy, mint Minnie. Milyen világban élünk, ahol nem biztonságos az idős szeretteidet gondozásban hagyni? Ha semmi más, ezt a történetet megtaníthat arra, hogy mindig maradjunk éberek, és bízzunk a megérzéseinkben.

Ha úgy gondolod, hogy az idős emberek megérdemlik a világ minden tiszteletét és gondoskodását, oszd meg ezt a cikket a Facebookon.

betöltés...