Egy 70 éves nagymama 52 vízpartot tisztított meg egy év alatt, és megmutatta, hogy sohasem túl késő vigyázni a bolygónkra

A Föld az egyetlen otthonunk, de néha úgy tűnik, hogy ezt elfelejtjük. Ez egy ajándék mindannyiunknak, és gondoskodnunk kell róla, de nem mindig sikerül. De néhány ember igazi hős, aki valóban a bolygó megmentésével foglalkozik, gondoskodik a jövőjéről, és mindent megtesz, hogy megőrizze lélegzetelállító szépségét.

Pat Smith, az Egyesült Királyságban lévő Cornwall állampolgára, észrevette a szennyezés problémáját, és saját hatalmas hozzájárulást tesz annak megoldásához. Ez inspirál minket és szeretnénk megosztani ezt a tapasztalatot veled is.

Pat Smith, egy 70 éves nagymama az Egyesült Királyságból, látott egy műanyag szennyezésről szóló dokumentumfilmet, és nagyon érdekelte a probléma. Nem tudott aludni azon az éjszakán, és amikor másnap reggel felébredt, úgy döntött, hogy csinál valamit. Szóval kihívás elé állította magát az elkövetkező évre 2018-ban – hetente egy strandot akart megtisztítani.

A szülővárosában, Cornwallban élő emberek támogatták az ötletét, és néhány önkéntessel és az unokájával Pat Smith teljesítette az elhatározását és 2018-ban megtisztította Cornwall 52 strandját. De ez nem a történet vége – folytatta a küldetését, hogy a világ jobb hely legyen.

Pat Smith elindította a The Final Straw (Az Utolsó Szívószál) nevű kampányt is, küldetése, hogy felhívja a figyelmet a műanyag szívószálak haszontalanságára és kártékonyságára, és hogy szülővárosát, Cornwallt és a világ többi részét szívószál-mentessé tegye.

A szívószál egyértelmű példája a teljesen felesleges egyszer használatos műanyagnak nagy mennyiségben. Ez végül a hulladéklerakókba és az óceánokba kerül, és megöli a tengeri életet. Minden műanyag szívószál túlél minden most a bolygón élő embert.

Még a kis dolgok is váratlanul globális problémákat okozhatnak, és mindannyian felelősek vagyunk ezért. De segíthetünk abban is, hogy megoldjuk. Pat Smith bebizonyította, hogy mindig van mód arra, hogy hozzájárulj és megváltoztasd a helyzetet.

Megpróbálod kontrollálni a műanyag felhasználásodat? Készen állsz, hogy csatlakozz Pat Smithhez, és megszabadulj a műanyag szívószáltól is? Oszd meg gondolataidat kommentben.

betöltés...