9 olyan szokás, amelyek segíthetnek gyorsabban fogyni

A legtöbbünk küzd a fogyással, mert az unalmas diétákat és gyakorlatokat túlságosan gyakran reklámozzák. Még az is bebizonyosodott, hogy ha valaki úgy gondolja, hogy minden súlyproblémája az edzés hiányából fakad, akkor valószínűleg diétázási problémákkal küzd. De nem kell így lennie, tényleg élvezheted a fogyást bizonyos szokatlan szokások segítségével, mint pl. kihívást támasztani magad elé, vagy akár almát szaglászni étkezés előtt.

9 szokatlan szokást gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek abban, hogy a fogyásod gyorsabban történjen és élvezetesebb legyen.

1. Hozz létre egy egészséges vízfogyasztási rendet.

am – délelőtt

pm – délután

Rendkívül fontos a vízbeviteli séma kialakítása annak érdekében, hogy a tested virágozzon. Igyál 2 pohár vizet citrommal reggel, hogy felébreszd a testedet, hidratáld az üres gyomrodat, és fokozd az anyagcserét. Ezután igyál, mielőtt ebédelsz, így nem eszed túl magad, és ebéd közben is, ez segít az emésztésednek. 16:00-kor megint igyál, az ebéd és a vacsora közötti hosszú időszak miatt. A vacsoránál vagy utána feltétlenül inni kell, hogy segítsen az ételnek könnyen mozogni, és könnyebbnek érezni a gyomrodat.

2. Szagolj zöld almát vagy banánt étkezés előtt.

Akár nevetségesnek találod ezt, akár nem, az olyan ételek szaglászása az étkezés előtt, mint a banán vagy az alma, enyhíti az éhséget, ami segít kevesebbet enni, mint amennyit eredetileg ennél. Szóval menj és vásárolj néhány almát!

3. Vacsora után gyújts meg egy vanília gyertyát.

Ez nevetségesnek tűnhet, tekintetbe véve, hogy mennyi vanília kerül különböző süteményekbe, palacsintákba és pudingokba, de egy tanulmány megállapította, hogy a vanília illata csodát tesz, amikor megpróbálsz lefogyni. Aktiválja a különböző kémiai reakciókat az agyban, így kevésbé érzed magadat éhesnek.

4. Készíts fényképeket az ételeidről.

Ha felülről nézed az ételedet, hogy megpróbáld a legjobb képet elkészíteni, akaratlanul is észreveszed az ételed részleteit, ami tökéletes, hiszen egy másodpercre megállsz, és átgondolod, mit fogsz enni. Talán túl sok szénhidrátot észlelsz a tányéron, vagy, hogy valami más van a tetején, és megváltoztathatod azt, amit eszel.

5. Vásárolj néhány kék tányért.

Ha kékkel veszed körül magad, például kék tapétát teszel fel vagy kék tányérokból eszel, akkor sokkal gyorsabban fogysz. Egy tanulmány kimutatta, hogy a kék szín étvágycsökkentő, ami segít abban, hogy kevésbé legyél éhes.

6. Egyél tojást reggelire és fűszeres ételeket ebédre.

Időről időre bizonyított tény, hogy a reggeli tojás fogyasztása gyorsabb fogyást eredményez. És ha ezt a kis trükköt kombinálod azzal, hogy ebédre eszel valamit chilivel vagy pirospaprikával (de nem mindig), ez segít az anyagcsere felgyorsításában, ezáltal segít gyorsabban elérni az álom testedet.

7. Gondolj néhány olyan kihívásra, amely segít többet mozogni.

Előfordulhat, hogy azt szeretnéd, hogy az edzés és a fogyókúra kicsit könnyebb és szórakoztatóbb legyen. Próbálj meg 10 fekvőtámaszt csinálni minden burgonyáért a vacsorádban, vagy szaladj fel és le a lépcsőn 5-ször, minden alkalommal, amikor megeszel egy cukorkát. Ha szórakoztatóvá teszed, nem fogod észrevenni, hogy kalóriát égetsz.

8. Aludj hideg szobában.

Igen, lehet fogyni alvás közben, és ez elég könnyű. A mágikus trükk az, hogy ha a testedet hideg veszi körül, akkor több hőt termel, hogy felmelegítsen, ami segít kalóriát égetni. Szóval élvezd a hideget hébe-hóba.

9. Rágj lassan és megfelelően.

Bebizonyosodott, hogy ha hosszabb ideig eszel, és lassan fogyasztod az ételt, könnyebb lesz a fogyás. Mindez annak a ténynek köszönhető, hogy a lassú és megfelelő rágástól gyorsabban érzed magad jóllakottnak, és ez segít, hogy kevesebb táplálékkal tele legyél. Ideális esetben körülbelül 20 percet vesz igénybe egy étkezés. Szóval élvezd, és hozd ki a lehető legtöbbet minden egyes falatból.

Ha van bármilyen más javaslatod a fogyással kapcsolatban, kérjük, oszd meg őket kommentben.

betöltés...