Egy férfi 40 évet töltött azzal, hogy egy sivatagot óriási erdővé változtasson, és ez bizonyítja, hogy még mindig van reménye a bolygónknak

Egyesek azt mondják, hogy a környezetvédelem elveszett ügy, de ez a férfi bizonyította, hogy nincs igazuk. Majuli, a világ legnagyobb folyami szigete mindig száraz, homokos és szinte steril föld volt, elveszve Észak-Indiában, de csak addig, amíg egy tej kereskedő meg nem merte megváltoztatni a tájat és a környezetét.

Alig várjuk, hogy megosszuk veled az elért eredményeit, szóval készülj fel arra, hogy megismerkedj annak a férfinak a történetével, aki egy egész erdőt ültetett magának.

Amikor 16 éves volt, Jadav Payeng szomorú jelenetnek volt tanúja: Számos halott kígyó volt szétszóródva Majuli-sziget széle mentén, ami egy sziget a Brahmaputra-folyón. Az árvizek sodorták a teremtményeket a szigetre, ahol a hőség és az árnyék hiánya miatt elpusztultak.

Jadavot mélyen megindította, és miután látta ezt a pusztítást, határozatot hozott: Elkötelezi az életét, hogy nap, mint nap egy fát ültessen el a homokos, kopár szigetre. Ami 1979-ben ígéretnek és álomnak indult, 40 évvel később a Mulay-erdő lett. A terület nagyobb, mint a Central Park, és több mint 12-szerese a Vatikánnak.

Jadavnak köszönhetően az erdő segítette a helyi ökoszisztéma és az őshonos vadvilág megőrzését. Az most bengáli tigrisek, szarvasok, orrszarvúk, keselyűk, elefántok és természetesen kígyók otthona. Az erdőtelepítési küldetés biztonságosabbá is tette Majuli-t a szigetet a szárazföldhöz rögzítő fák miatt, és védi a területet az eróziótól.

A természetnek nyújtott ajándéka még mindig titok lenne, ha az indiai fotóriporter, Jitu Kalita nem fedezte volna fel az ismeretlen erdőt 2007-ben, miközben egy utazáson madarakat fotózott. Ez is titok lenne számunkra, ha nem lenne Jitu Kalita dokumentumfilmje, az Erdőember, Jadav elért eredményeiről.

Szerencsére az erőfeszítései nem maradtak észrevétlenek, és munkáját még India korábbi elnöke is elismerte, aki az „India Erdőembere” címet adta neki.

Elköteleznéd magad ilyen nagyon, hogy újraéleszd a környezetedet? Mondd el kommentben, hogyan tennéd ezt!

betöltés...