Egy mexikói cég az avokádókat egyszer használatos termékekké alakítja, amelyek 240 nap alatt lebomlanak, és ez egy fantasztikus módja a műanyag szennyezés legyőzésének

Ha rájönnénk, hogy szinte az összes előállított műanyag még ma is létezik, és több ezer évig nem megy el, elkötelezettebbek lennénk a csökkentő, újrafelhasználó és újrahasznosító életmód iránt. Szerencsénkre néhány úttörő cég könnyebbé teszi számunkra, hogy élhessünk azzal a mottóval, mint a Biofase, egy innovatív mexikói cég, amely avokádókat használ eldobható anyagok létrehozására.

Mi is arra szeretnénk ösztönözni téged, hogy környezet-barátabb életmódot élj, azzal, hogy megosztjuk a jó híreket, hogy a dolgok kezdenek jobbra fordulni.

Amikor Scott Munguía megkezdte a vegyészmérnöki tanulmányokat, soha nem gondolta, hogy végül forradalmasítja majd a biológiailag lebomló iparágat. Mindez egy klasszikus projektként kezdődött, de az avokádó magok újrafelhasználható edényekké való átalakítása nemcsak egy jó ötlet volt az ötösért, hanem jó üzleti ötlet is volt.

Ezt a lehetőséget kihasználva Scott és 2 barátja megalapította a Biofase-t. Ez egy olyan vállalat, amely visszaveszi az avokádó magokat, amelyek a mexikói ipari hulladék nagy részét képezik. Alapvetően elfogják őket, mielőtt a guacamole és az avokádó olajtermelő vállalatok eldobják őket, és evőeszközökké alakítják át azokat.

Olyan késeket, villákat, kanalakat és szívószálakat gyártanak, amelyek 100\%-ban biológiailag lebomlóak és 240 napon belül szétbomlanak, ellentétben a több ezer évvel, amennyi idő alatt a műanyag lebomlik.

„Minden, ami a földön létezik, egy természetes ciklus része. A műanyaggal az a probléma, hogy nem tartozik ezekhez a ciklusokhoz”- magyarázza Scott. De ebben az esetben a termékek bioműanyagból készülnek, amelyek fel tudnak szívódni a természetben és újra hasznosak lehetnek a föld számára.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Si cuentas con máquinas y quieres comenzar a fabricar tus propios productos biodegradables ¡PRUEBA nuestra RESINA! 👌🏻

BIOFASE® Sustainable Plastic (@biofase) által megosztott bejegyzés,

A vállalat hatalmas és növekvő. 300 és 400 tonna evőeszközt és szívószálat gyártanak évente, és tervezik a tányérok és az ételtárolók vonalának elindítását. És mivel a remek ötletek gyorsan utaznak, a Biofase most exportál a közép-amerikai szomszédjaikhoz, az Egyesült Államokba és Európa egyes részeibe.

Mit gondolsz erről az ötletről? Szerinted más típusú természetes hulladékok is újrahasznosíthatók lennének ily módon? Hagyj egy kommentet alább!

betöltés...