8 viselkedési minta, amely egy embert egy bűnöző számára könnyű célponttá tesz

Egy bűnözőnek mindössze 7 másodpercre van szüksége a potenciális áldozat kiválasztására. Ebben az időszakban értékelik a feléjük sétáló személyt és a lehetséges kockázatokat. Nem minden emberből lesz áldozat. Nézzük meg, mi a különbség azon emberek között, akiktől a bűnözők inkább távol maradnak, illetve, akik a célpontjukká válnak.

Szeretnénk megosztani veletek azokat a dolgokat, amelyeket a bűnözők kiemelten figyelnek, és azt, hogy mit kell tenned annak érdekében, hogy ne válj a célpontjukká.

Az 1980-as években készült egy tanulmány, hogy kitaláljuk, hogyan választják ki a bűnözők áldozataikat. Az amerikai pszichológusok 3 napig videót készítettek New York City nyüzsgő utcáiról. Aztán megmutatták ezeket a videofelvételeket olyan bűnözőknek, akik ismeretlen emberek ellen elkövetett erőszak miatt lettek elítélve. Megkérték a bűnözőket, hogy mutassanak rá arra, hogy kit választanának célpontjuknak egy 1-től 10-ig terjedő skálán. Kiderül, hogy a bűnözők észlelhetik az emberektől származó nem verbális jeleket, és kiválaszthatják azokat, akiket könnyen irányíthatnak.

Szóval, milyen viselkedés veszélyeztetné a biztonságodat?

1. Gyors járás

A gyors séta az ideges ember jele. Ez a személy aggódik valami miatt és figyelmen kívül hagyja a körülötte lévő dolgokat és egyéneket. Így könnyen célponttá válhat. Jobb, ha átlagos tempóban sétálunk, vagy csak egy kicsit megyünk gyorsabban, mint a többi gyalogos ember. De koncentráltnak, tudatosnak és nyugodtnak is kell lenned.

2. Lépéshossz

Az emberek általában lelassulnak, amikor próbálnak óvatosak lenni. Lehet, hogy vízhólyag van a lábukon vagy más típusú sérülésük van. Ebben az esetben sebezhetők és nem tudnak ellenállni egy támadásnak.

3. Ataxiás járás

Az egyik oldalról a másikra ringatózás, a szökkenés vagy az egyensúlyvesztés miatt a járásod bizonytalannak tűnik. A karok és a lábak mozgását szinkronizálni kell, míg a járásnak simának kell lennie. Először a sarkadra, majd a lábujjaidra kell lépned.

4. Lassú mozgások

Amikor egy ember lassan mozog, vagy csoszog, az annak a jele, hogy az energiája közel nulla. Az ilyen típusú embereket könnyű megtámadni, mert nem tudnak harcolni.

5. Görnyedt testtartás

A bűnözők a görnyedt testtartást behódolásnak érzékelik. A ferde hát egy félénk és gyenge személyt mutat. Míg az egyenes hát, a kihúzott váll és a felszegett fej, távol tartja tőled a bűnözőket.

6. Foglalt kezek

A zsebtolvajok elismerik, hogy a legegyszerűbb célpontok azok a nők, akiknek a kezében szatyrok vagy telefon van. Ha zsebre tett kézzel sétálsz, akkor időbeli előnyt adsz a bűnözőnek, mert a támadás első másodpercei a legfontosabbak.

7. A szemkontaktus hiánya

A meglepetés eleme kulcsfontosságú a bűnöző számára. A potenciális áldozatnak nem kellene látnia a támadóját. Tehát megvédheted magadat azzal, ha közvetlenül más emberek szemébe nézel, és megérteted velük, hogy láttad őket.

8. Fejhallgató

Az a személy, aki nem hallja a körülötte lévő hangokat, elveszíti a valóságot. Egy bűnöző könnyen megtámadhat hátulról, és észrevétlenül marad. Ennek elkerülése érdekében úgy állítsd be a fejhallgató hangerejét, hogy mindent hallj, ami körülötted történik.

A kutatók szerint a bűnözők többnyire félnek attól, hogy megsérülnek vagy elkapják őket. Mindent megtesznek azért, hogy elkerüljék a figyelmet és a zajt. A legjobb dolog, amit megtehetünk, hogy megvédjük magunkat, hogy meggyőződünk arról, hogy nem vagyunk könnyű célpontok, és hogy tudunk harcolni.

Ha tudod, hogyan kell viselkedni, ha megtámadnak, mondd el nekünk kommentben. Talán a tapasztalatod valóban hasznos lehet mások számára.

betöltés...