10 dolog, amit egy gyereknek meg kell tanulni, hogy boldogabb felnőtt legyen

Az élet első éveiben gyermeked nagy mennyiségű információt kap a környezetéből, és megőrzi azt. „A gyermekek agya olyan, mint egy szivacs” – mondják néhányan. És gyermekkorban formálják az önképük és nyelvük alapját. Ezért vannak bizonyos dolgok, amelyek elengedhetetlenek az első években, hogy gyermeked alapot teremthessen, hogy segítse őt a felnőttkori bonyolultabb készségek elsajátításában.

Összeállítottunk egy listát azokról a készségekről, amelyeket a legjobb fiatal korban megszerezni és ez nagyon hasznos lesz gyermekeid számára, amikor felnőttekké válnak.

1. Második nyelv

Egy tanulmány kimutatta, hogy a második nyelvet tanuló gyerekek gyorsabban alkalmazkodnak a változásokhoz, jobb memóriával rendelkeznek, és jobban megértik a nyelvet általában. Nem is beszélve arról, hogy a világ más részein való kommunikáció nem fog problémát jelenteni a gyermeked számára, és élvezni fogja a karrierlehetőségeket. És ha ez nem lenne elég, a kanadai Rotman Kutatóintézet tudósai bebizonyították, hogy a két beszélt nyelv segít az agynak késleltetni az Alzheimer-kór öregkori megjelenését.

2. Úszás

Bármilyen fizikai tevékenység gyakorlása lehetővé teszi számunkra, hogy egészségesebb életet éljünk. Ami az úszást különbözővé teszi, amellett, hogy egy készség, ami megmentheti a gyermeked életét rendkívüli helyzetben, vagy ajtót nyit a különböző élményekhez, megerősíti a végtagjaikat és segíti őket a koordináció fejlesztésében. Az úszás abban is segít, hogy az agy tovább egészséges maradjon, mondja egy Nemzeti Biotechnológiai Központ által publikált tanulmány.

3. Játszani egy hangszeren

A Journal of Neuroscience olyan tanulmányt tett közzé, amelyben kiderült, hogy megtanulni játszani egy hangszeren javítja a hallási képességeket, és segít késleltetni az agyi kapacitás romlását, amely természetes az öregedéssel. Ez azért van, mert amikor egy hangszeren játszunk, egyszerre több agyi rendszert aktiválunk, mint a hallás, a mozgás és az érzékelés. Amikor a gyermeked felnőtté válik, jobban fog tudni kommunikálni és kreatívan kifejezni magát.

4. Tánc

A Karlstad Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy a tánc javítja a hiperaktív gyermekek teljesítményét. Lehetővé teszi számukra, hogy testükön keresztül kommunikáljanak és fejezzék ki érzelmeiket, és a zene segítségével ösztönözzék a kreativitást, a szociális készségeket, a motoros készségeket, és építsék az önbecsülést. A tánc a gyermekeket a különböző kultúrákhoz is közelebb hozza, és hajlamosabbak lesznek nyíltabbak lenni, és bízni a saját testükben.

5. Újrahasznosítás

Újrahasznosítással hozzájárulunk bolygónk gondozásához, és jobb világot hagyunk a következő generációk számára, ami már nagy előny. De az újrahasznosítás jó a gyermeked számára is, mivel bizonyított, hogy az újrafelhasználható anyagok kéznél hagyva ösztönzik a kreativitást és a pszichomotorikus képességeket. A gyermeked tudni fogja, hogy nem igényel rengeteg drága erőforrást az ötleteinek végrehajtása. Az Ecoembes Spanyolországban ösztönzi az újrahasznosítás oktatását az iskolákban, hogy segítsen a fogyasztás és a környezet iránti tudatosság növelésében.

6. Takarítás

A rend és a higiénia nélkülözhetetlen minden ember életéhez. A gyakorlati okok mellett, mint például az egészséges életvezetés, ez azért van, mert segít a mentális folyamatok strukturáltabbá és szervezettebbé tételében. Japánban a saját tanterem és iskola tisztítása az iskolai oktatás része.

7. A tájékozódás képessége

Gyermeked irányérzéke fejlesztésének ösztönzése jó az agyuk számára, és segít abban, hogy könnyebben viselkedjenek bárhol is vannak. Egy tanulmány rávilágít arra, hogy van egy belső GPS, amely neuronjainkban hálózatokat hoz létre, amelyek ahogy tanulunk, táplálják irányérzékünket, és segítenek az agyban az útvonalak tervezésében, a döntéshozatali folyamatunk javításában.

8. Főzés

A gyerekekkel való főzéssel javíthatod a kapcsolatukat az étellel. Ha bevonjuk őket egy étel elkészítésébe, akkor óvatosabbak lesznek az étkezés során, és kevésbé fognak gyorsételeket fogyasztani. Egy recept követésével megtanulják az utasítások követésének fontosságát, és minden egyes összetevőt megvizsgálnak az érzékükkel. Mutasd meg nekik, hogy mit csinálnak az ételek, amikor megfőzik őket, és ha a gyermeked még mindig nagyon kicsi, akkor kezdd az egyszerű dolgokkal a balesetek elkerülése érdekében.

9. A pénz használata

Ahogy felnövünk, fokozatosan megérkezik a pénzügyi felelősség, és ha nem vagyunk felkészülve, hibákat követhetünk el. Fontos, hogy tanítsd meg gyermekeidnek, hogy a pénz eszköz, nem pedig jutalom, és hogy nem elég megtanulni spórolni, hanem azt is meg kell tanulnod, hogy bölcsen költsd el.

10. Az érzéseik kommunikálása

Nincs olyan dolog, hogy mindig boldognak lenni. Bizonyos helyzetek kellemetlen érzelmeket generálnak bennünk, amelyeket nem tudunk elkerülni. Gyermekeink korai életkortól történő tanítása arra, hogy miként lehet azonosítani ezeket az érzéseket, elfogadni és kommunikálni őket, olyan valami, amit örökre meg fognak köszönni. Az érzelmi intelligencia lehetővé teszi a gyermek számára, hogy döntéseket hozzon és megfelelően reagáljon összetett helyzetekben.

Bónusz: Tanítsd meg őket lazítani

Az iskolákban arra tanítják a gyerekeket, hogy kiváló tudományos teljesítményt nyújtsanak, feladatokat végezzenek, információkat szerezzenek, és együtt éljenek másokkal. A szülőknek meg kell tanítaniuk őket arra, hogy mennyire fontos szünetet tartani, és hogyan lehet találni pillanatokat a játékra és kiadni a feszültséget. Különböző légzési technikák léteznek, amelyeket az egész család gyakorolhat, hogy nyugodt környezetet nyújtson otthon. Ez csökkenti stressz-szintjüket és annak a lehetőségét, hogy stresszel kapcsolatos betegségekben szenved.

Véleményed szerint melyik lecke a legfontosabb? Szeretettél volna elsajátítani néhányat fiatalabb korodban? Mondd el nekünk kommentben.

betöltés...