6 cipő típus, amelyek túl sok kárt okozhatnak a testednek

Az átlagember 245-292 kilométert sétál egy év alatt. Ezért fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes cipőt, amely nem károsítja a lábunkat. Divatosnak lenni menő, de egészségesnek lenni sokkal menőbb.

Megállapítottuk, hogy 6 olyan típusú cipő van, ami károsítja a testedet.

A hegyes orrú cipők túl szorosak lehetnek.

A széles lábak nem fogják jól érezni magukat a hegyes orrú cipőkben. Túl szorosak és nagy nyomást gyakorolnak a lábujjaidra. Senki nem akar összenyomva lenni, és ez igaz a lábadra is. Ez olyan dolgokhoz vezethet, mint az idegfájdalom és a hólyagok. Tehát, mielőtt vásárolnál egy szép, divatos, hegyes orrú cipőt, győződj meg róla, hogy a lábaid teljesen kényelmesen érzik-e magukat benne.

A flip-flop papucsok komoly eltéréseket okoznak a bokáidban.

A flip-flopok nagyszerűnek tűnnek nyárra és a tengerpartra. De nézzük meg őket jobban, és lássuk, hogy ez igaz-e. Először is, nem igazán nevezheted őket kényelmesnek, mert a lábujjak között dörzsölnek és bőrkárosodást okoznak. Másodszor, azok viselése a boka és a térd eltolódásához vezethet, mert nem támogatja megfelelően a lábadat.

Gyaloglás közben a lábad gyorsabban fáradhat, és nagyon nehéz flip flop-ban futni.

A magas sarok idegkárosodást okozhat.

Igen, a nők szeretik a magas sarkú cipőt, mert nagyszerűen néz ki, és vonzóvá teszik őket, de a kár nagyobb lehet, mint gondolnád. A magas sarkú cipő gyakori viselése ránduláshoz, benőtt körmökhöz, idegkárosodáshoz és derékfájáshoz vezet.

Ezeknek a problémáknak a megszüntetése érdekében tanácsos biztosítani, hogy a mindennap viselt cipőnk sarka ne legyen magasabb, mint 7,5 cm. Ne feledd, hogy bármikor átcserélheted a cipődet az irodában, ha nem tudsz egy napot hosszabb lábak nélkül tölteni.

A lapos cipők nyomást gyakorolnak a talpi bőnyére.

Ez meglepő lehet, de a lapos cipő is károsíthatja a lábadat. Ez azért történik, mert nem rendelkeznek talpbetéttel, amely nyomást gyakorol a talpi bőnyére. Ennek eredményeként térd- és hátfájdalmat tapasztalhatsz.

De nem kell megszabadulnod a lapos cipőidtől. Csak vegyél olyan ortopéd betéteket, amelyek rögzítik a lábad pozícióját.

A túl könnyű és lágy futócipők sérülést okozhatnak.

Ez igaz! Csak a futócipőnket viseljük, amikor futunk. Ha minden nap viseled őket, mert kényelmesnek és könnyűnek tűnnek, azzal károsíthatod a lábadat, mert túlságosan rugalmasak és puhák lesznek.

Ne feszítsd meg a talpi bőnyédet, és válassz helyette egy jobb lehetőséget minden nap. A keményebb talpú sportcipők sokkal biztonságosabbak.

A platform cipő tönkreteszi a járás mechanizmusát.

A platform cipők nem rugalmasak és merev talpbetétekkel rendelkeznek. Lábainknak hajlékonyabb cipőre van szükségük, mert lábunknak képesnek kell lennie bizonyos módon meghajolni. A cipőknek meg kell ismételniük és meg kell erősíteniük a lábak mozgását, és ezek valójában az ellenkezőjét teszik, teljes mértékben ellentétben a gyaloglás mechanizmusával. Tehát jobb, ha nem viselsz platform cipőt nagyon gyakran.

Van kedvenc cipőd? Milyen gyakran viselsz kényelmetlen cipőt? Kérjük, hagyj egy megjegyzést, és oszd meg ezt a cikket barátaiddal, ha hasznosnak találtad.

betöltés...