24 etikettre vonatkozó szabály, amit minden hölgynek tudnia kell

Az etikett szabályai meglehetősen egyszerűek, ha megpróbálkozol velük, és elrendezed őket. Bárki megtanulhatja ezeket a szabályokat.

Minden modern etikett-szabályt ismertetünk, amelyeket szükséges tudni ahhoz, hogy az életüket kényelmesebbé tegyék, és amiket tiszteletben kell tartani a társadalomban.

Ha vendégeid vannak

– Ha a vendégek először jönnek hozzád, mutasd meg nekik, hogy hol van a fürdőszoba, hogy felfrissülhessenek, és csak azután hívd őket, hogy csatlakozzanak a többiekhez.

– Ha vendégeid ételt vagy italt hoznak ajándékba, tedd őket az asztalra, ahol mindenki megkóstolhatja őket.

Ha te vagy a vendég

– Ha korán kell elmenned egy partiról, hívd félre egy pillanatra a házigazdákat, és mondd el nekik, hogy menned kell. Ne búcsúzz el a többi vendégtől, mert célzásnak vehetik, hogy ideje menni.

Étteremben

– Ha nagyon meleg van, ne egy szalvétával legyezve hűtsd le magadat. Csak mondd azt a pincérnek, hogy nincs elég friss levegő, és kérd meg, hogy kapcsolja be a légkondicionálót.

– Ne pakold ki a retikülöd tartalmát nyilvános helyen.

– Ha meg kell fésülködnöd, azt a mosdóban tedd.

– Kirúzsozhatod a szádat az asztalnál. Azonban a szempillaspirált és a púdert csak a mosdóban használhatod.

Kommunikációs szabályok

– Ne felejtsd el az etikettre vonatkozó szabályokat otthon sem. Például, nagyon durva átkiabálni egyik szobából a másikba. Ráadásul hozzászokhatsz az ilyen viselkedéshez, és rossz benyomást kelt a többi ember előtt.

Étkezési szokások

– Szemtelenség csak a saját poharadba tölteni. Először kérdezd meg, hogy a melletted ülő személy szeretné-e, ha töltenél neki.

– Ne tölts sok időt azzal, hogy kiválaszd a legjobb falatot a tányéron. Vedd a legközelebbi darabot.

– Vacsora közben vagy utána ne tedd a leveseskanalat az asztalra. Hagyd a kanalat a tálban, hogy ne piszkold össze a terítőt.

– Ha teáscsészét tartasz, helyezd az ujjaidat a fül elejére és hátuljára. Azonban, ha kávét iszol, az ujjaidat a csésze füle köré csavarhatod.

Általános szabályok

– Ne feledd: amikor a munkahelyeden vagy, nem helyénvaló a sminkkészletedet, a pénztárcádat vagy kalapodat az asztalodra helyezni. Keress egy másik helyet erre.

– Ha alacsony széken ülsz, ne keresztezd a lábaidat. Zárd össze a térdedet, és döntsd oldalra. Csak akkor teheted keresztbe a lábadat, ha az egyik lábat közvetlenül a másik mögé helyezed.

Nyilvános ruhatárak

– Ha a meglátogatott hely nem rendelkezik ruhatárral, helyezd a ruháidat speciális akasztókra.

– Megigazíthatod a hajadat a ruhatárban, de nem sminkelhetsz, nem fésülheted meg a hajadat, és nem kötheted meg a nyakkendődet. Menj a mosdóba, ha valami ilyesmit kell tenned.

– Bizonyos esetekben a nők (de a férfiak nem) viselhetnek bent kabátot.

– Minden nagyméretű tárgyat a ruhatárban kell hagyni: esernyőket, hatalmas táskákat, aktatáskákat (ha nincs semmi értékes benne). Az egyetlen kivétel a hölgyek retikülje.

Autós etikett

– Amikor egy hölgy beszáll egy autóba, nem kellene „belépnie”. Az ülés szélén kell ülnie, és „behúzni” a lábát az autóba. Amikor kiszáll az autóból, ki kell tennie a lábát az útra, majd felállni.

– A 21. században már nem szükséges, hogy egy férfi felvegye a hölgyet. Ha saját autód van, találkozhattok a partin is.

– Ha a saját autóddal távozol, a barátod elkísérhet az autódhoz, hogy meggyőződjön róla, biztonságosan bezártad-e az ajtókat. Természetesen felajánlhatod neki, hogy hazaviszed, ha a közelben lakik.

– A férfiak és a nők csak akkor ülhetnek együtt hátul, ha elég jól ismerik egymást.

betöltés...