10 dolog, amelyet megtehetsz a partnereddel lefekvés előtt, hogy teljesen boldog legyél

5 pár közül 4 tekinti a Facebookot a szakítás egyik fő okának. Ez annak köszönhető, hogy az emberek több időt töltenek az interneten, mint amennyit egymással beszélgetnek. Emellett, ahhoz, hogy boldog partnerek legyenek, az együtt töltött időt nem lehet egyszerűen órákkal mérni. Minőséginek kell lennie. És annak érdekében, hogy ezt elérd, használhatod ezeket a tippeket.

Szeretnénk megosztani veletek néhány ötletet az esti közös tevékenységekről, amelyek segítenek boldogabb párossá válni.

1. Főzzetek és egyetek együtt

A közös főzés számos előnnyel járhat, mint például az egyenlőség, a tanulás és az emlékek. Amikor együtt főztök, megoszthatod a trükkjeidet, visszaemlékezhetsz és megvitathatod kedvenc gyermekkori ételeidet, és érezheted a partnerséget a kapcsolatban. Mindketten részt vesztek az ételek elkészítésében, senki sem fárad el a konyhában töltött órák után, és senki nem úgy, hogy mindent neki kell csinálnia, egyedül.

Miután elkészítettétek a vacsorát, hasznos együtt étkezni. Ez segít javítani a közelségedet és jobb hangulatba kerülsz. Miközben együtt étkeztek, kommunikáltok egymással, érzitek a kapcsolatot, és megoszthatjátok terveiteket és ötleteiteket.

2. Beszéljetek a nap jó részéről

A jó alvás és az egészséges kapcsolat egyik lépése a stresszes vagy szorongásos megbeszélések elkerülése. Ennek oka, hogy heves szívdobogás és megnövekedett feszültség léphet fel. Még ha a nap nem is volt olyan nagyszerű, mindig találhatsz valami pozitívat, amiről beszélhetsz, és hagyhatod, hogy a partnered aggódás nélkül aludjon.

Egy egyszerű kérdés valami jó dologról, ami a nap folyamán történt, segít megváltoztatni a hangulatot, és pozitív érzelmeket vált ki. Ez egy jó alkalom arra, hogy kapcsolatban maradj a partnereddel, és megismerd az otthonon kívüli az életét.

3. Nézzetek hosszan egymás szemébe.

Egymás szemébe nézni ugyanolyan erőteljes, mint amilyen egyszerű. A folyamat során érezheted a partneredet. Láthatatlan energiacsatlakozás jön létre, amikor egymás szemébe néztek. Segít lebontani az akadályokat, és jobban megérteni az egységeteket. Ez növeli a relaxációt, valamint az érzelmi kötődést.

Csak üljetek egymással szemben, és nézzetek egymás szemébe. Próbáld meg érezni a kapcsolatot és próbáld meg olvasni az érzelmeket a partnered szemében. Tedd ezt 2 percig.

4. Emlékezz az első együtt töltött alkalomra

Mielőtt lefeküdnél, próbálj meg visszaemlékezni arra az első alkalomra, amikor találkoztál a partnereddel. Oszd meg erről a benyomásaidat, és kérd meg partneredet, hogy ő is mondja el, mit érez. Újra elolvashatod a szerelmes leveleket, visszaemlékezhetsz az első randira, csókokra és ölelésekre. Hasznos az is a kapcsolatnak, ha újra átélitek és megismétlitek az első romantikus pillanataitokat.

A megosztott emlékek összekapcsolnak titeket, és visszahozzák azokat a kellemes pillanatokat. Segít a pozitív beállítottságban, és erősíti a kapcsolatodat.

5. Masszírozzátok meg egymást

A tanulmányok szerint a párok, akik rendszeresen masszírozzák egymást, elégedettebbek. Javítja a jólétüket és csökkenti a stresszt. Egy 15 perces masszázs mindkét partner számára, legalább heti 2 alkalommal, hatékony a mentális és fizikai egészségre. Jobban érzitek magatokat, miközben kölcsönösen megmasszírozzátok egymást.

6. Próbálj ki néhány táncmozdulatot.

Táncolás közben maximalizálod a kognitív funkcióidat, és ami a legfontosabb, edzed a testedet, miközben szórakozol a partnereddel. Még ha egy kicsit fáradt is vagy a nap végén, csak játszd a kedvenc dalodat néhány percig, és kérd fel táncolni.

Együtt táncolni jó hatással van a szenvedélyre a kapcsolatodban. Abban is segít, hogy figyeljetek egymásra. Csapatként működtök, támogatjátok és követitek egymást. Nem verbális és verbális módon is kommunikáltok, és javítja az együttműködést és a tiszteletet.

7. Énekelj a partnerednek.

Az alvás előtti énekelés nagyszerű módja a kötődésnek. Emlékezz csak azokra az altatódalokra, amelyeket gyerekként hallottál, mielőtt elaludtál. Az éneklésnek pozitív pszichológiai hatása van és javítja a jólétet.

Éneklés közben energiát szabadítasz fel, változik a hangulatod, és boldogabbnak érzed magad. Megnyílhatsz a partnered előtt, ami lehetővé teszi, hogy közelebb kerülj hozzá. Emellett, ha valaki előtt énekelsz, az javítja az önbizalmadat.

8. Olvassatok egymásnak.

Olvasás közben mindketten új dolgokat fedeztek fel, és rengeteg információt tudtok megvitatni. Együtt tanultok, okosabbá váltok, és osztozhattok a hasonló érdeklődésetekben. Jobban megismered és megérted a partneredet, miközben egy olyan könyvről beszéltek, amelyet együtt olvastatok.

Ez javítja és erősíti a kapcsolatot. Emellett az olvasás vonzóbbá tesz.

9. Fejezd ki a hálát.

A tudomány szerint a hála nemcsak egy cselekvés, hanem az elismerés egy érzése, illetve a nagylelkűség és a kedvesség egyik formája. A hála kifejezése javítja a közösségi erőt. Ezt az érzelmet különböző módon lehet előidézni.

Elalvás előtt, mondj köszönetet a partnerednek a reggeliért vagy a gyerekek gondozásáért. A cselekedeteiddel is kimutathatod a háládat: készíts egy meleg fürdőt a szerelmednek, vagy egy forró teát, vagy más módon kéyeztesd. Ez megerősíti a kapcsolatotokat.

10. Egy időben menjetek lefeküdni.

Számos problémát okozhat, ha a partnerek eltérő időben fekszenek le. Ezeknek a partnereknek általában több konfliktusuk van, kevesebb időt töltenek együtt, és kevésbé gyakori szexuális tevékenységük van. Elvesztik az intimitást és az érintkezést, amelyek szakításhoz vezethetnek.

Ezért, a kapcsolat melegségének fenntartása és a magány érzésének hiánya érdekében a pároknak ugyanabban az időszakban kell lefeküdniük. Ez megakadályozza a negatív késő esti szokásokat, több időt biztosít egymásra, és erősíti a köteléket.

Melyik ötletet szeretnéd kipróbálni? Ismersz egyéb hasznos “lefekvés előtt” tevékenységet? Mondd el nekünk kommentben.

betöltés...