18 okos javítási tipp, amelyekről bárcsak hamarabb tudtunk volna

Egyszerű és váratlan tippeket gyűjtöttünk azok számára, akik a téli szezonban javításokba fognak kezdeni. Ezek könnyebbé és kevésbé költségessé teszik a felújítási folyamatot. Például az instant kávé hasznos lehet a bútorok helyreállításában, a jég könnyen eltávolíthatja a nyomokat a szőnyegből, és egy mikrofon segíthet lyukat fúrni a falban.

Szakértőink több tucat javítási trükköt vizsgáltak otthonukban, és kiválasztották a leghatékonyabbakat, hogy bemutassák őket ebben a cikkben.

1. Egy mikrofon segíthet biztonságos helyen lyukat fúrni.

Ha lyukakat fúrsz a csatlakozóaljzatok vagy kapcsolók közelében, fennáll annak a veszélye, hogy a fúró megsérthet egy vezetéket. A jó hír az, hogy van egy szokatlan módja a rejtett vezetékek megtalálásának a falon. Csatlakoztass egy mikrofont egy magnóhoz, és indítsd el a készüléket, hogy a maximális hangerővel rögzítsen. Helyezd a mikrofont a falban lévő jövőbeli lyuk közelébe. A pontok, ahol rejtett vezetékek vannak, a magnó dinamikájától fogva zúgó hangot fognak adni. Olyan helyeken lesz biztonságos fúrni, ahol nincs zúgó hang.

2. Érme a csavarkulcs méretének szabályozására

Ha nem rendelkezel a megfelelő méretű csavarkulccsal egy anya lecsavarásához, akkor helyezz egy érmét az anya és a csavarkulcs közé.

3. Fedelek a bútorok mozgatásához

Ha nehéz bútorokat kell mozgatnod, és attól tartasz, hogy károsíthatod a szőnyeget, tegyél üveg fedeleket a mozgatni kívánt bútorelem lábai alá. Ez megkönnyíti a mozgatási folyamatot, különösen, ha a bútorelem nehéz és nagy. Sőt, nem fogsz aggódni, hogy a szőnyeg vagy a linóleum megsérül.

4. Jég a szőnyegek benyomódásaira

A nehéz bútorok elmozdítása után mindig vannak benyomódások a szőnyegen. Ha nem akarod a szőnyeget újra cserélni, jégkockák segítségével megszabadulhatsz a szőnyegen lévő nyomoktól. Tedd őket a benyomódásra, és porszívózd ki, amikor a jég megolvad. Ezután emeld fel a szálakat egy fogkefével.

5. Instant kávé a bútorok helyreállításához

Gyorsan és könnyedén megszabadulhatsz a sötét fából készült bútorok kopásaitól és karcolódásaitól instant kávé segítségével. Vegyél egy kanál instant kávéport, és adj hozzá néhány csepp vizet, hogy paszta állagú legyen. A legjobb, ha egy régi fogkefe segítségével viszed fel a fa felületre.

6. Beszáradt festékre hígító

Miután befejezted a munkát az aeroszolos spray-el, távolítsd el a permetező fúvókát, és tedd azt hígítószerbe vagy benzinbe 15 percre. Ily módon nem kell majd megtisztítanod a porlasztó lyukat a rászáradt festéktől, mielőtt újra használnád.

7. Ragasztó a csavarokhoz

Ha meg kell húzni egy kis csavart egy nehezen elérhető helyen, előzőleg egy csepp ragasztót kell alkalmazni a csavarhúzó hegyére. Válassz gumi ragasztót, mert szorosan megtartja a csavart és könnyen eltávolítható.

8. Mérőszalag titokkal

A mérőszalag oldalán néha feltüntetett szám (milliméterben) a mérőszalag tokjának hosszát jelenti. Ennek ismeretében nem kell többé hajlítanod a szalagot, amikor egy kis helyen dolgozol (például ajtó vagy ablak rések mérésekor). Egyszerűen add hozzá a mérőszalag tok hosszát a mérésekhez.

9. Ragasztószalag a tökéletes lyukakhoz

Annak érdekében, hogy egy olyan tárgyat akassz fel a falra, amelyen már előle fúrt lyukak vannak, meg kell tenned a megfelelő jelöléseket. A legjobb megoldás, ha ragasztószalagot ragasztasz először a tárgyhoz, és megjelölöd a fúráshoz szükséges lyukakat. Ezután ragaszd a szalagot arra a helyre, ahova a tárgyat akasztani akarod, és a jelölések szerint fúrd ki a lyukakat a falon.

10. Szennyeződés elleni védelem

Ha lyukakat kell fúrni a mennyezetben, és nem akarod, hogy a por a szemedre és arcodra kerüljön, tegyél egy műanyag poharat vagy egy levágott nyakú palackot a fúróra. A fúrás során keletkező összes por a tartályban marad.

11. Védelem a portól

Könnyebb és kevésbé poros lesz a lyukakat betonba fúrni, ha időről időre vízzel permetezed a felületet.

12. Könnyű fúrás

Annak érdekében, hogy a fúrás elején a fúrógép ne csússzon le a csempékről, a folyamat megkezdése előtt ragassz a felületre ragasztószalagból készült keresztet.

13. Egy mágnes segíthet megtalálni a lyukakat.

Annak érdekében, hogy ne kelljen új lyukakat fúrni a festményeknek és polcoknak az új tapéta felragasztása után (feltéve, hogy azt szeretnéd, hogy a festmények ugyanazon a helyen maradjanak), tegyünk egy kis szeget minden lyukba a tapétázás előtt. Miután a tapéta megszáradt, mindössze annyit kell tenned, hogy egy mágnest csúsztatsz, hogy megtaláld a szegeket.

14. Éleszd fel a szigetelőszalagot

A kiszáradt szigetelőszalagot, amely elveszítette a ragadósságát, visszahozhatod az életbe, ha az egész tekercset mikrohullámú sütőbe helyezed, és néhány másodpercig melegíted.

15. Hajszárító a címkékhez

Építési anyagok vásárlása során gyakran kényszerülünk az öntapadó címkék eltávolítására. Annak érdekében, hogy a címkét eltávolítsd anélkül, hogy ragadós nyomokat hagyna, melegítsd fel a hajszárítóval. Ezt követően a címke könnyen leválik.

16. Hogyan lehet elkerülni a filmréteg megjelenését a festékdobozokban

Annak érdekében, hogy megelőzd a filmbevonat megjelenését a festékdobozban, szorosan zárd be a fedelet, és néhány másodpercig fordítsd fejjel lefelé a tégelyt. Ez az egyszerű trükk segít abban, hogy a doboz belseje vízhatlan legyen.

17. Hogyan lehet megvédeni az ecseteket a kiszáradástól

Megvédheted az ecseteket a kiszáradástól, ha műanyag zacskókba vagy folpackba csomagolod őket.

18. Egyszerű jelölés egy fotó kollázsnak

Annak érdekében, hogy egy fotó- vagy festmény kollázst a lehető legkisebb lyukakkal a falon akasszunk fel, helyezd a kereteket egy újságlapra. Rajzold körbe a kereteket egy jelölővel, és jelöld meg a csavarok helyét. Ezután erősítsd a papírsablont a falhoz és fúrd be a rögzítő furatokat.

Milyen más javítási trükköt használsz? Kérjük, mondd el nekünk kommentben!

betöltés...