A tinédzser úgy érzi magát, mint egy “szörny”, és meg akar halni: évekkel később, egy táborban vesz részt, amely örökre megváltoztatja az életét

Néha halljuk emberek történeteit, amiktől aztán nem tudunk szabadulni, olyan történetek, amelyek annyira megérintenek bennünket, hogy soha nem fogjuk elfelejteni őket. Ez egy ilyen történet. És azt hiszem, mindannyian tanulhatunk belőle valamit.

A négy éves John Quinn Tennessee-ből, olyan volt, mint minden fiatal fiú. Boldog volt, vakmerő és tele volt energiával. De egy nap történt valami, ami örökre megváltoztatta az életét.

John a család kutyájával játszott a fészerben, amikor a kutya feldöntött egy égő gyertyát. Néhány másodperc alatt az egész helységet elborították a lángok.

John nővére hallotta a sikolyait és sikerült kihúznia a tűzből. De addigra már rettenetesen megsérült.

Nővére 25 százalékos égési sérülést szenvedett, de John testének 95 százaléka megégett. A nővére, Leah megmentette az életét, de Johnt két hónapra indukált kómába kellett helyezni, és az egész évet egy speciális égési osztályon töltött.

87 műtétet kellett elviselnie, és ahogy az évek teltek, elkezdte abbahagyni a testével való törődést, és anorexiában szenvedett.

Nem tudott sehová menni anélkül, hogy az emberek ne bámultak volna rá. Amikor tinédzser lett, ki kellett állnia a zaklatást és a kegyetlen gúnyolódásokat.

A borzalmas sérülések után kezdte megkérdőjelezni a létezését.

“Miért éltem túl? Miért nem haltam meg a tűzben? Mindig ezt kérdeztem“ – mondta a The Sun magazin egyik cikke szerint.

A dolgok megváltoztak John számára, amikor ő és nővére, Leah elkezdtek részt venni a Burned Children Recovery Foundation (Megégett Gyermekek Gyógyító Alapítvány) által Washington államban tartott táborokban.

Együttműködik a Bátor Arcok Alapítvánnyal (Courageous Faces Foundation) is, amely segíti a közvélemény tudatosságát és oktatását, hogy mindenkit személyként lásson, és hogy megünnepeljék képességeiket és tulajdonságaikat.

Ez a bátor 18 éves, testépítést is végez, amely segített neki az anorexia elleni küzdelemben.

Ma minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy segítsen növelni az égés áldozatainak vagy túlélőinek – ahogy önmagára utal – tudatosságát.

Tele van ambíciókkal és reményekkel a jövőre nézve, azon dolgozik, hogy színész, nagy művész legyen, és „főiskolára megy, és talán pszichológiát tanulhat, hogy megismerje az érzelmeket és hogy hogyan segíthet a legjobban másokat.”

Hihetetlenül boldog vagyok, hogy már nem küzd, és segíthet másoknak, akik hasonló dolgokat szenvedtek el.

Nézd meg az alábbi videót, hogy megismerd ezt az inspiráló fiatalembert.

Legtöbben el sem tudják elképzelni azt a fizikai és mentális fájdalmat, amelyet ez az ember elszenvedett. Mindezekből kijönni a gondolkodásmódjával, nagyon csodálatos.

Oszd meg a cikket barátaiddal és családoddal, hogy ők is felfedezhessék ennek a férfinak a történetét. Mindannyian tanulhatunk valamit belőle!

betöltés...