Az oroszlán küzd, hogy legyőzze a 20 hiénát, majd a bátyja hőst alakítva megjelenik és megmenti

Mióta először néztem meg ’Az oroszlánkirály’-t gyermekként, tisztában vagyok azzal, hogy milyen nagymenők lehetnek az oroszlánok

Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen. Végtére is, mi nem királyi, büszke és rettenetesen rémisztő a világ legveszélyesebb macskájával kapcsolatban?

De még az oroszlánoknak is szükségük van egy kis segítségre időnként, még ha más oroszlánoktól is.

Nem hiszel nekünk? Nos, szerencsére a BBC Earth lenyűgöző felvételeket ragadott meg egy oroszlánról, amelyet egy csapat hiéna bántalmaz, és csak az utolsó pillanatban menekül meg, oly módon, hogy Mufasa büszke lenne…

A BBC új Dynasties című sorozatának részeként, amit a legendás Sir David Attenborough narrált, találkozunk Red-el, egy hím oroszlánnal, aki egy bozótosban megy.

Nem sokkal később találkozik egy 20 fős hiéna falkával, és mindannyian pont olyan gonoszak, mint gondolnád.

Egy vagy két hiéna nem jelent problémát egy oroszlánnak a vadonban. A 20 fős falka esetében azonban a mérleg nyelve a számok puszta súlya miatt az ő irányukba billen.

Megpróbálja megvédeni magát, ahogy a falka körülveszi, de az esélyek nem tűnnek jónak.

Amikor a remény látszólag elveszett, Red unokatestvére, Tatu, az, aki megmenti. Hallotta, hogy családtagja segítségért sír, és Mufasa stílusában megmentette. Kettejüknek együttesen sikerül leküzdeni a falkát, és a hiénák a farkukat a lábuk közé behúzva elfutnak.

A döbbenetes felvételek megtekintéséhez tekintsd meg az alábbi videót:

Jól tudjuk, ez szeretet egy hősies skálán.

Sokat tanulhatnánk a vadon élő állatoktól. Ha egyetértesz, oszd meg ezt a cikket a Facebookon!

betöltés...