15 szépség tipp, amely minden nő életét megkönnyíti

A világ legtöbb nője aggódik a megjelenése miatt, és mindig tökéletesnek akar látszani. A szépségipar gyorsan fejlődik, de a legtöbb termék drága, és a kozmetikai eljárások a legtöbb esetben méregdrágák. A jó hír az, hogy mindig helyettesítjük őket költséghatékony trükkökkel, amelyek gyakran hatékonyabbak, mint a drága kozmetikai termékek és szalon eljárások.

15 javaslatot gyűjtöttünk össze Neked, amelyek szinte minden élethelyzetben használhatók. Segítenek abban, hogy megküzdhess a megjelenéseddel kapcsolatos problémákkal, és mindenkit ámulatba ejts a szépségeddel.

Puha, rózsaszín ajkak

Nem szükséges drága ajakradírokat és gyógynövényes ajakbalzsamokat vásárolnod a kirepedezett és száraz ajkakra. Saját hatékony gyógyírt készíthetsz rá.

Amire szükséged lesz:

– fogkrém
– méz

A következőket tedd, hogy ajkaid lágyabbak legyenek: dörzsöld az ajkaidat egy fogkefe, és a fogkrém-méz keverékével 3-5 percig. A mozdulataid finomak és könnyedek legyenek.

Tiszta bőr mitesszerek nélkül

Búcsúzz el a bosszantó mitesszerektől azáltal, hogy megtisztítod a bőrödet egy egyszerű otthoni maszk segítségével. Könnyű elkészíteni olyan hozzávalókból, amelyek bármelyik konyhában rendelkezésre állnak.

Amire szükséged lesz:

– egy kis csomag porított zselatin (sima zselatint használj, mert az ízesített zselatin megszínezheti a bőrt)
– néhány teáskanál tej

Keverd össze az összetevőket, melegítsd mikrohullámú sütőben 10 másodpercig, majd vidd fel a problémás zónára és hagyd rajta 15 percig.

Hosszú és vastag szempillák

A kókuszolaj csodálatos tulajdonságokkal rendelkezik, ezért széles körben használják sok kozmetikai termékben, és a szépségipar egyik legnépszerűbb terméke.

Amire szükséged lesz:

– kókuszolaj
– aloe vera gél

A kókuszolaj E-vitamint, ásványi anyagokat és egyéb tápanyagokat tartalmaz, amelyek a szőrtüszőkbe való behatolással segítik a szempillák növekedését. Az olaj és az aloe vera gél kombinációja segít a növekedés hatékonyságának javításában, illetve hosszú és vastag szempillákat varázsol.

Gyönyörű test striák nélkül

Sok férfi azt mondja, hogy a striák nem rettentik el őket, de a nők kényelmetlenül érzik magukat ezzel a tökéletlenséggel, ezért mindig próbálnak megszabadulni tőle.

Amire szükséged lesz:

– egy közepes méretű burgonya
– géz

Ismert tény, hogy a burgonya keményítőt tartalmaz, amely lágyító és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik. Antioxidánsokkal is rendelkezik, amelyek megakadályozzák és lelassítják a sejtkárosodás folyamatát, és a legjobb megelőző hatóanyagok a bőrkárosodás elleni küzdelemben. Hámozzuk meg a burgonyát, aprítsuk fel, tegyük bele a gézbe, és használjuk borogatásként a problémás területeken.

Friss haj azonnal

A száraz samponok hatékonyságának oka, hogy olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek felszívják a felesleges zsírt, ami miatt a haj piszkosnak néz ki. Ha saját száraz sampont szeretnél készíteni anélkül, hogy bármilyen gyanús vegyi anyagot használnál, alkalmazd a következő receptet, amely alkalmas mind a világos, mind a sötét hajra.

Amire szükséged lesz:

– 1/4 csésze kukoricakeményítő
– 1 tk. fahéj
– 1/4 csésze kakaópor (sötét hajra)

Keverd össze a hozzávalókat, majd egy kefe segítségével vidd fel a hajadra, és hagyd rajta 30 percig a keveréket. Ne dörzsöld bele a fejbőrbe, mert viszketést okozhat.

Azonnali segítség letört körömre

Minden lány aggódik a körmei állapota miatt, és és manikűrözi őket, hogy jól ápoltnak tűnjenek. Sajnálatos módon senki sincs biztosítva az ellen, hogy a köröm a legrosszabb pillanatban letörhet.

Amire szükséged lesz:

– teafilter
– alapozó körömlakk
– körömlakk
– fedőlakk

A teafilterből vágj ki egy darabot, amely hasonló méretű, mint a körmödből letört darab, amelyet rendbe akarsz hozni. Ez segít megerősíteni a ’szerkezetet’, amit a több réteg körömlakk fog alkotni,, és lehetővé teszi, hogy a körmöd nagyszerűen nézzen ki a következő manikűrös látogatásig.

Érdemes megjegyezni, hogy ha nem rendelkezel gél lakkal és speciális lámpával a kozmetikai táskádban, akkor ezt a trükköt közönséges körömlakk segítségével is elvégezheted. Az elv ugyanaz lesz – sok réteg körömlakk. Az egyetlen hátrány az, hogy ez a módszer több időt igényel, mivel meg kell várni, amíg minden réteg jól megszárad.

Száraz és repedezett sarok elleni küzdelem

Ha száraz, repedezett sarok problémájával találkozol, létezik egy egyszerű megoldás, amelyhez csak citromra és hidratáló krémre van szükség.

Amire szükséged lesz:

– egy nagy citrom
– hidratáló krém

Vágd el a citromot, tedd a sarkadra, és húzz rá egy zoknit. A hidratáló krém segít az eljárás eredményének lezárásában.

Hosszú és vastag haj

A frizurák sokféleségének ellenére a hosszú és vastag haj még mindig a nőiesség és a szépség egyik fő jellemzője. De a stressz, az érzelmi nyomás és a szennyezett környezet miatt szinte minden lány haja elvékonyodik, unalmassá válik, és hullani kezd.

Amire szükséged lesz:

– 4-5 hagyma
– víz

Speciális öblítőt készíthetsz vízből és hagymából, hogy a hajad vastagabb legyen és gyorsabban nőjön. Nincs szükséged semmilyen speciális készségre vagy felszerelésre ehhez, és hetente két eljárással nagyszerű eredményeket érhetsz el.

Extra szőrzet eltávolítása

A nők túlzott szőrnövekedése a tesztoszteron emelkedett szintjéhez kapcsolódik. A lézeres szőrtelenítés egy lehetőség, amellyel megszabadulhatsz ettől, de ez egy drága eljárás. Vannak olyan pénztárcabarát módszerek is, amelyek ugyanolyan hatékonyak. Például, az indiai nők egy fűszer segítségével távolítják el a nem kívánt szőrt.

Amire szükséged lesz:

– 2 evőkanál kurkuma
– gumikesztyű

Keverd össze a kurkumát és a vizet, és vidd fel a pasztát azokra a területekre, ahonnan el kívánod távolítani a szőrt. Több alkalom után a szőr egyre vékonyabbá válik, majd teljesen eltűnik.

Sima és fiatalos arcbőr

Úgy tartják, hogy a szőlőnek öregedésgátló tulajdonságai vannak – gazdag olyan kémiai vegyületekben, amelyek segítenek a ráncok elleni küzdelemben, a bőr rugalmasságának helyreállításában, a bőr károsodásának kiküszöbölésében és a mélyen táplálja is a bőrt.

Amire szükséged lesz:

– szőlő
– olivaolaj

Ez a maszk hidratálja a bőrt és csökkenti a ráncok mennyiségét és mélységét. A szőlőnek szedd le a héját, és távolítsd el a magjait és pépesítsd. Keverj össze 2 evőkanál pasztát 1 teáskanál olívaolajjal. Vidd fel a maszkot az arcodra és a nyakadra és hagyd fent 10-20 percig. Ezután langyos vízzel öblítsd le.

Egészséges haj töredezett hajvégek nélkül

A zselatin behatol a haj sérült részeibe, és a szükséges nedvesség megtartásával helyreállítja, visszaadja a fényét, és erősebbé teszi. Ezért egy zselatin maszk könnyedén helyettesítheti a laminálást.

Amire szükséged lesz:

– 1 evőkanál zselatin
– 2 teáskanál hajbalzsam
– bojtorjánolaj/ricinusolaj (opcionális)

A zselatint össze kell keverni 4 evőkanál langyos vízzel, és fel kell melegíteni vízfürdőben, amíg fel nem oldódik. Ezt követően hozzá kell adni a hajbalzsamot és az olajat. Ezt a keveréket nedves hajra kell felhordani és műanyag fóliával és törölközővel lefedni 30 percre. Ha van időd, akkor jobb eredményt érhetsz el, ha a becsomagolt fejedet hajszárítóval melegíted. Ezt a maszkot legfeljebb hetente egyszer végezd csak el.

Szem alatti sötét karikák halványítása

A szem alatti karikák nem jelentenek olyan nagy problémát, mint amilyennek első pillantásra tűnnek. Számos módszer alkalmazható a tökéletlenség leküzdésére, beleértve a házi készítésűeket is.

Amire szükséged lesz:

– bármilyen teafilter

Főzd ki a teafiltereket, majd tedd őket félre egy éjszakára lehűlni. Reggel helyezd a szem alatti karikákra 10-15 percre. A tea csökkenti a duzzanatot és enyhíti a gyulladást, ezért is az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb módszer a probléma leküzdésére. De ne tartsd a teafiltert a szemeden a jelzett időtartamnál hosszabb ideig, hogy ne szárítsa ki a bőrödet.

Hajhullás ellen

A hajhullás történhet olyan tényezők miatt, mint a stressz, az alultápláltság, az alváshiány és a hőmérsékletváltozás. Javasoljuk, hogy használd ezt az otthoni maszkot, ami segít regenerálni és stimulálni a haj növekedését annak érdekében, hogy szép és vastag legyen a hajad.

Amire szükséged lesz:

– egy érett avokádó
– egy tojássárgája

Szánj egy órát a szabadidődből erre a módszerre hetente többször, és elfelejtheted a hajhullás problémáját. Könnyű elkészíteni ezt a maszkot – csak pépesíteni kell egy avokádót, hozzáadni egy nyers tojássárgáját, és összekeverni, hogy homogén keveréket kapjunk.

Bőrtónus kiegyenlítése

A bőrtónus kiegyenlítése, különösen vészhelyzet esetén, bonyolult eljárás, de nem lehetetlen. Ehhez olyan kozmetikai termékekre van szükséged, amit bármelyik gyógyszertárban vásárolhat.

Amire szükséged lesz:

– zöld korrektor
– narancssárga korrektor
– alapozó

A bőrtónus kiegyenlítéséhez szükséged lesz a korrektorokra. A narancssárgát használd a szem alatti sötét karikákra és a szem környékére. A zöld korrektor segít elrejti a foltokat és a pirosságot. Vidd fel a korrektorokat, majd fedd el őket az alapozóval, és fejezd be a napi sminkedet.

Végső tanács – miért ne használj fürdőrózsát?

A fürdőrózsák kicsik, kényelmesek és gyorsan száradnak. Mindezek a funkciók sok embert meggyőznek, hogy ilyen típusú szivacsot válasszanak. De a bőrgyógyászok biztosak abban, hogy ezek a szivacsok károsak az egészségünkre, mert használat után az elhalt hámsejtek a szivacs belső rétegeibe ragadnak, és teret adnak a mikrobák elszaporodásának. Figyelembe véve, hogy a fürdőszobában a páratartalom meglehetősen magas, a penész is megjelenhet ezeken a szivacsokon. Tehát a foltok és a súlyosabb bőrgyulladás elkerülése érdekében jobb, ha a fürdőrózsákat mással helyettesítjük, mint például habszivacs vagy polietilén, amely jobban és könnyebben mosható.

Van tudomásod bármilyen más házi praktikáról, amely helyettesítheti a költséges eljárásokat? Kérjük, oszd meg velünk kommentben!

betöltés...