A fotóst támadták a Photoshop használata miatt, de megmutatta az eredetiket és megvédte magát

Lilia Alvarado iker lányai születése után kezdett a fotózás iránt érdeklődni. Annak érdekében, hogy megragadja életének legfontosabb pillanatait, nem csak az okostelefonjával készített fotókat, hanem úgy döntött, hogy profi fotókat készít. Most Lilia híres gyermek- és családi fotós. Rendszeresen osztja meg munkáit követőivel az Instagramon és a Facebook-on, sőt azt is elmagyarázza, hogyan szerkeszti a képeket. De a közelmúltban néhány gonosz-lelkű követője rossz megjegyzéseket hagyott az oldalán. De Lilia méltósággal válaszolt rájuk.

Nem tudjuk megállni, hogy elmondjuk olvasóinknak, hogy Lilia állta a sarat és megvédte tehetségét.

Először is javasoljuk, hogy nézd meg Lilia munkáját. Íme, néhány kedvencünk!

A közelmúltban Lilia néhány agresszív megjegyzést kapott. Egyes felhasználók azzal vádolták őt, hogy túlzásba viszi a Photoshop és más képszerkesztő szoftver használatát. Mások nem hitték el, hogy Lilia munkája valóságos. CGI-nak (számítógéppel készített kép) hívták őket.

Lilia azon töprengett, vajon miért voltak olyanok, akik annyira ellenezték a fotószerkesztő szoftvereket. A szerkesztett képeket nincs jogunk valódinak nevezni?

Aztán Lilia úgy döntött, hogy reagál a kritikára. Először emlékeztette az embereket, hogy a fotókat már majdnem attól a pillanattól kezdve szerkesztették, hogy az első kamerát feltalálták. A fotósok képesek voltak eltávolítani a felesleges elemeket kémiai és mechanikus eszközökkel. A pre-digitális korszakban a fényképezőgépek nem tudtak olyan objektumról tiszta képet készíteni, amely az előtérben vagy a háttérben volt, így az ég mindig fehér foltnak tűnt. Ezután a fotósok elkezdtek összekombinálni 2 fotót, hogy teljes képet kaphassanak. Itt van az egyik első “szerkesztett” fotó, amelyet Gustave Le Gray készített 1857-ben.

Még a modern eszközök sem tudják mindig rögzíteni a látott színeket. Annak érdekében, hogy ne tároljunk több ezer túlságosan világos vagy sötét képet, képszerkesztő eszközzel javíthatjuk őket. Ezután a képek az élet boldog pillanataira fognak minket emlékeztetni, nem pedig egy irritáló emlékeztető lesz arra, hogy nem vagyunk tehetségesek.

Lilia azt is elmondta, hogy a Photoshop használata az emberek megtévesztésére elfogadhatatlan. Megpróbálva bekerülni a hírekbe, a fotósok hamis történetet készíthetnek a képről, és rossz szemszögből mutatják be „áldozataikat”. Azonban a fotóknak nem feltétlenül kell a világot teljes valójában megmutatni. A művészet célja, hogy bemutassa a művész látásmódját, érzéseit és véleményét.

Végül Lilia úgy döntött, hogy megmutatja az eredeti fotókat a követőinek. Bizonyítják, hogy mindkét fotó jól néz ki. Lilia nem titkolja azt a tényt, hogy a fotókat szerkeszti, de csak azért, hogy fokozza a látványt, és nem azért, hogy elfedje a hibákat.

ELŐTTE – UTÁNA KÉPEK:

Emellett Lilia képszerkesztő leckéket is megoszt a követőivel a saját weboldalán és csatornáján. Mi is támogatjuk az álláspontját: a modern emberek filmeket néznek, és megértik, hogy sok hatás CGI-al készült. De egyikük sem nevezi a modern filmeket “hamisnak”.

Ha jól meg tudod szerkeszteni a munkádat, ez csak a tehetségednek a jelzése. Ha minden fotós a valós világot mutatná meg a fényképein, akkor is nagyra értékelnénk a művészetet?

Mondd el nekünk kommentben, hogy tetszenek-e Lilia fotói a szerkesztés előtt. Véleményed szerint mikor elfogadhatatlan a Photoshop használata?

betöltés...