8 dolog, ami a testeddel történik, ha hagyod, hogy a kutyád az ágyban aludjon

Engedni, hogy kutyád az ágyban aludjon, vagy sem, ez itt (gyakran) a kérdés. Személy szerint azt hiszem, nagyon meghitt a kutyám mellett aludni, engem ellazít. Csak gyakrabban kell kimosnom az ágyneműt.

De a kutyatulajdonosok változatos véleménnyel vannak a kérdésről; egyesek úgy vélik, hogy nem higiénikus, míg mások szerint pihentető és szükséges egy jó éjszakai alváshoz.

De most olyan kutatások bukkantak fel, amelyek azt mutatják, hogy számos előnye van annak, ha a négylábú barátod mellett van.

A tanulmány 150 résztvevőt érintett az arizonai Scottsdaleben lévő Mayo Klinika alvásgyógyászati központjában, és az eredmények meglepőek.

A résztvevők közül 56\% azt mondta, hogy megosztja az ágyát vagy a hálószobáját egy kutyával vagy macskával. És ennek a csoportnak a 41 százaléka szerint az állatok segítettek nekik jobban aludni éjszaka, a Daily Mail angol napilap szerint.

A kutatások kimutatták, hogy a legtöbb esetben a kutyájával alvó tulajdonosok ellazultak, mivel biztonságosabbnak érezték magukat a háziállatok mellett.

Még nem győzött meg? Itt van nyolc oka annak, hogy miért jobb számodra a kedvenced mellett aludni egy kutatás szerint.

1. Komfort
Ha a legjobb barátod a közeledben van az ölelésekhez, mielőtt aludni mész, attól jobb hangulatba kerülhetsz.

2. Segít elaludni
Gyakran nehezen tudok elaludni éjszaka, és tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen. Egy tanulmány kimutatja, hogy egy kutya csökkenti a stresszt, és nyugodtabbá tesz, ami viszont segít könnyebben elaludni.

3. Csökkenti a stresszt
A kutatások szerint a kutyák segíthetnek csökkenteni a stresszt. A terápiás kutyák jó példa arra, hogyan használják az állatokat arra, hogy segítsenek azoknak, akik az életükben fellépő traumatikus események következtében szenvednek.

4. Melegséget biztosít
A kutyák szeretnek a közelünkben lenni, és télen extra melegséget kínálnak az ágyban.

5. Csökkenti a depresszió kockázatát
A kutyák feltétel nélküli szeretetet nyújtanak. Azok az emberek, akik depresszióban szenvednek, a kutya közelségének köszönhetően jobban érezhetik magukat.

6. Biztonságos hely
Még ha a kutyád nem is tökéletes házőrző, mégis mindig egy kicsit biztonságosabban érezzük magunkat egy kutyával az oldalunkon. Jó visszatartó erőt jelent azok számára, akik úgy gondolják, hogy betörnek az otthonunkba, és tudni, hogy az erős hallásuk észleli a betolakodókat és figyelmeztet bennünket, ettől minden kutyatulajdonos egy kicsit biztonságosabban érzi magát.

7. Hasznos a kutyádnak
Nem csak te vagy az, aki jobban érzi magát, ha a kutyád melletted van éjszaka, a kutyád is értékeli az extra kényelmet. Nincs más a világon, akit a kutyád annyira szeret, mint téged, így, melletted lenni éjjel, olyan dolog, amit a kutyád szeretni fog.

8. A kutyák jót tesznek az agyadnak
Az hogy nyugodtan, biztonságban és boldogan érzed magadat, mert a kutyád melletted alszik, mindez az agyad reakciójának következménye, amelyet az oxitocin szinted emelkedése okoz, amikor simogatod a kutyádat. Ha az oxitocin hormon felszabadul, növeli a relaxációt, a bizalom és a pszichológiai stabilitás érzését. Ez nem csak a hangulatodnak jó, hanem az agyadnak is, a tanulmányok szerint.

Oszd meg ezt a cikket a barátaiddal, hogy ők is megismerkedjenek az előnyeivel annak, ha megengedik, hogy a kutyájuk az ágyban aludjon!

8 things that happen to your body if you let your dog sleep in bed

betöltés...