7 okos téli autóápolási trükk, amelyek sok időt spórolnak, és sok problémától kímélnek meg

A tél általában szomorú évszak a járművezetők számára, mivel a hideg hónapok gyakran felszínre hozzák a legnagyobb autózással kapcsolatos aggályokat. A gumiabroncsok cseréje, a hó és a jég letakarítása az autóról reggelente, a szélvédő és az ablakok párátlanítása – ez aligha a kihívások teljes listája, amelyeket a téli vezetés jelenthet.

7 egyszerű téli autóápolási tippet és trükköt állítottunk össze, amelyek segítenek az autódat felkészíteni a hideg, havas időjárásra.

Jeges ablakok

A probléma megoldása: Keverj össze ecetet vízzel (használj 3:1 arányt), és permetezd ezt a keveréket a jeges ablakokra, hogy megtisztítsd őket.

Hogyan lehet megakadályozni: Ha a gépkocsid ablaka már lefagyott, van egy egyszerű módja annak, hogy gyorsan jégmentesítsd őket. Egy szórófejes palackban keverd össze a következő összetevőket: 0,59 l alkoholt, 0,2 l vizet és 1 csepp mosogatószert. A keveréket a jeges ablakokra permetezzük, és a jég elolvad.

Befagyott autózár

A probléma megoldása: Egy egyszerű módja annak, hogy rendbe hozd a befagyott autózárat, a normál kézfertőtlenítő használata. A benne lévő alkohol eltávolítja a jeget, és lehetővé teszi, hogy kinyisd az autót. Csak tegyél pár csepp kézfertőtlenítőt a kulcsra vagy a kulcslyukba, és nézd meg, ahogy csodát tesz.

A probléma megoldásához a jó öreg módszert is használhatod: melegítsd meg a kulcsot egy gyufával vagy öngyújtóval, és helyezd a zárba. Csak vigyázz, meg ne égesd magad.

Hogyan lehet megakadályozni: Ha meg szeretnéd védeni az autózárat a fagyástól, próbálj meg egy kis WD-40-et befecskendezni a kulcslyukba. Ha szánsz egy pillanatot arra, hogy ezt az egyszerű eljárást megtedd a tél hideg napjai előtt, sok bajtól mented meg magadat!

Befagyott ajtók

Hogyan lehet megakadályozni az ajtók befagyását? A normál főzőspray használata, amely minden szupermarketben megtalálható, segít elfelejteni ezt a bosszantó problémát. Csak fújd rá az ajtók körüli gumitömítésekre, és dörzsöld bele papírtörlővel.

Homályos ablakok

A probléma megoldása: Ha az ablakok ködösödnek, egy egyszerű és nagyszerű megoldás, ha átdörzsölöd krétatábla törlővel. Ez a trükk könnyedén megtisztít egy ködös szélvédőt vagy ablakot, anélkül, hogy foltos maszatot hagyna.

Hogyan lehet megelőzni: Tölts meg egy régi harisnyát vagy egy szövet zsákot macskaalommal, és helyezd az autód ülése alá. Az alom felszívja a nedvességet, és megakadályozza a ködképződést.

Tanács: Ne hagyj nyitott vizes palackokat vagy más italokat az autódban éjszakára.

Fagyos oldalsó tükrök

Hogyan lehet megakadályozni: Hogy elkerüld az oldalsó tükrök jegesedését, éjszakára fedd le őket gumival rögzített műanyag zacskókkal. Amikor másnap leveszed a műanyag tasakokat, látni fogod, hogy a tükrök jégmentesek és nem kell tisztítani őket!

Fagyott vagy ködös fényszórók

Hogyan lehet megelőzni: Először tisztítsd meg alaposan a fényszórókat és hagyd megszáradni. Ezután kenj rá egy vékony réteg viaszt. Megakadályozza a hó és a nedvesség felgyülemlését a lámpán, így képes leszel mindenhová biztonságosan eljutni ezen a télen. Plusz, a védelem hetekig tart.

Ha az autód beragadt a hóba

Valójában, hacsak a kocsid nem az ablakokig van eltemetve a hóban, elég könnyű kijutni vele, bárki segítsége nélkül.

Hogyan oldjuk meg a problémát: Ha hideg havas napokon vezeted az autódat, jó ötlet, ha egy pár zsák macskaalmot tartasz a csomagtartóban. Ha az autód kemény hóban vagy jégben ragad, szórj némi macskaalmot a gumiabroncsok elé, és könnyen kimenekülhetsz a nehéz helyzetből.

Egy másik nagyszerű trükk, hogy a kocsit a hótakaróból kiszabadítsd, a gumiszőnyegek használata. Vedd ki a szőnyegeket az autóból, és helyezd őket a gumiabroncsok alá. Ez általában csak annyi húzóerőt ad, hogy kiszabadulj.

betöltés...