A hajléktalan férfi megkérdezi a Burger King dolgozóját: “Mit kaphatok 150 Ft-ért?” – a fiú válasza korát meghazudtolóan bölcs volt

Ha segítségre szoruló emberrel nézünk szembe, akkor két lehetőségünk van. Alig hallhatóan valami érthetetlent mormogni, és elmenni, vagy segíteni.

Természetesen van egy olyan tendencia, hogy segítünk az embereknek, akiket jól ismerünk, mint például a család és a közeli barátok. De amikor idegenekkel és különösen hajléktalanokkal találkozunk, gyakran kevésbé vagyunk előzékenyek.

Talán félünk, talán azt gondoljuk, hogy majd valaki más segít nekik, talán nem gondoljuk, hogy valóban szükségük van a segítségre, vagy bármilyen adományt, amit adunk nekik alkoholra vagy drogokra fogják költeni. De bármi is az ok, a hajléktalan emberek a legsebezhetőbbek közé tartoznak – és kétségkívül gyakran hasznát veszik a segítő kezeknek is.

Úgy tűnik, hogy egy Burger King dolgozó, egy Matthew Resendez nevű fiatal férfi, jól értette ezt.

Matthew a munkahelyén volt egy este, amikor egy hajléktalan ember lépett be. Nem volt szokatlan Matthew számára, hogy hajléktalan embert szolgáljon ki az étteremben, de ez a bizonyos férfi szokatlan kérdést tett fel neki.

Az ápolatlan ember közeledett a pulthoz, és egyszerűen megkérdezte: “Mit kaphatok 50 centért (kb 150 ft)?”

Amikor Matthew meghallotta a kérdését, két lehetősége volt. Vagy megmondja az igazat: “Semmit” – 50 centért még a legkisebb előételt sem tudta volna megvenni a férfi. De Matthew nem ezt a választ adta.

Egy nagylelkű cselekedet Matthew beütötte a legkiadósabb fogást az étlapról – és a saját zsebéből fizette ki.

A történet itt véget is érhetett volna. De egy vacsorázó személy felfigyelt Matthew kis kedves gesztusára, és úgy reagált, hogy viszonozta azt … és 100 dollár (kb. 30 ezer Ft) borravalót adott neki.

Miután Mathew anyja, Michelle Resendez meghallotta, mi történt azon a napon, érthetően büszke volt a fiára. Később a Facebookon mesélte el a történetet.

“Büszke anyuka pillanat! Matthew dolgozott ma este, és egy hajléktalan úr ment be az étterembe, 50 centtel, és megkérdezte, van-e valami az étlapon, amit meg tudna vásárolni. Matthew megkérdezte tőle, hogy mit rendelne, ha megtehetné, és a férfi azt mondta, hogy bármit, ami csillapítaná az éhségét. Tehát Matthew beütött neki egy kiadós fogást, majd a saját bankkártyájával kifizette a férfi ételét. Átadta neki a nyugtát, és azt mondta neki, hogy pihenjen és foglaljon helyet. A történet itt véget is érhetne, és boldog véget érne, de úgy tűnik, egy nő látta a fiamat véletlenszerű jó-cselekedete során. Nem csak azért írt a cégnek, hogy közölje velük, milyen gondos munkavállaló dolgozik náluk, hanem nagyon nagylelkűen meg is jutalmazta a fiamat. Olyan büszke vagyok arra, hogy az édesanyja vagyok, és megdicsérem magamat, tudva, hogy szerepet játszottam ennek a nagyszívű fiatalembernek a felnevelésében.”

Lehetséges, hogy ha más személyzet lett volna, azt mondták volna a hajléktalan úrnak, hogy hagyja el az éttermet, anélkül, hogy bármit is evett volna azonban Matthew biztosan nem ezek közé tartozik. Nagyon kivételes fiatalember, aki meg akarja változtatni a hajléktalan- és a szegény emberekkel való bánásmódot, és ennek köszönhetően jutalmazták.”

Lásd az eredeti bejegyzést alább:

Proud mom moment! Matthew worked this evening and a homeless gentlemen walked in the restaurant with .50 cents and...

Közzétette: Michelle Resendez2016. június 9., csütörtök

Ez aztán a karma “azonnali” akcióban! Igazán hiszem, hogy amikor a kedvesebb utat választjuk, mindannyian elnyerjük jutalmunkat a végén. Mindannyian osszuk meg ezt a történetet, hogy emlékeztessünk mindenkit erre, és dicsérjük Matthew-t a szép gesztusáért!

betöltés...