A veterán katona elhatározza, hogy öngyilkosságot követ el, és elszívja az utolsó cigarettáját, majd neszt hall a bokrok közül

betöltés...

Mindannyian tisztában vagyunk azokkal a problémákkal, amelyekkel a katona férfiak és nők szembesülnek, miután hazatérnek a szolgálatból. Egyes veteránok számára a pszichológiai sérülések elviselhetetlenné válnak, és nem mindig kapják meg a szükséges segítséget.

Sgt. Josh Marino katona komoly pszichológiai károkat szenvedett mialatt a hadseregben szolgált. Súlyos agysérülést szenvedett Irakban és súlyos poszttraumás stressz zavar (PTSD) alakult ki nála; annyira sok volt, hogy úgy érezte, nem tudja tovább folytatni.

“Nem akartam többé küzdeni ezzel” – mondta Josh. “Fogtam egy kést … írtam egy levelet a számítógépemen, és kimentem, hogy elszívjak egy utolsó cigarettát.”

De egy hang, amelyet Josh a Kansas-i Fort Riley-i kaszárnyákon kívül hallott, megzavarta, és megállt. Egy apró fekete-fehér cica nyávogása volt, aki a bokrok közül jött elő.

“Csak idesétált, elkezdett dörgölőzni a lábamhoz, és hagyta, hogy simogassam, könnyekben törtem ki” – mondja a katona a Josh&Scout, Mutual Rescue (Kölcsönös Mentés) című rövid filmjében. “Talán tudta, hogy van valami, amit nem igazán tudtam kezelni.”

“Nem gondoltam többé a problémáimra, hanem elkezdtem gondolkodni az ő problémáiról, és arról, mit tehetnék, hogy segítsek neki” – mondta Josh.

A kiscicát “Scout”-nak nevezte el és minden nap megetette. Josh hiszi, hogy ez a cica mentette meg az életét, de egy nap aztán Scout egyszerűen eltűnt, és Josh kissé összetört.

Josh folytatta az életét, hiányzott neki Scout, de végül elkezdett randizni egy lánnyal, és úgy döntöttek, hogy elmennek egy örökbefogadási eseményre, és örökbe fogadnak egy macskát, mivel Scout ilyen pozitív hatással volt Josh életére.

Joshnak fogalma sem volt róla, hogy ki fog ott találni az örökbefogadási eseményen.

“Hirtelen egy kis fekete-fehér mancs nyúlt ki az egyik ketrecből, és elkezdte ütögeti a bal karomat” – mondja, amikor meglátta Scout-ot a menhelyen. “Kinyitottam azt a ketrecet, kihúztam belőle, és szorosan tartottam.”

Josh azonnal aláírta a Scout örökbefogadásához szükséges papírokat. Az, hogy örökbe fogadta ezt az édes cicát, aki megmentette Josh életét, arra késztette, hogy fejlessze magát. Egészségesebben étkezett, sportolni kezdett, és abbahagyta a dohányzást.

Végül egészségi állapota miatt leszerelték a hadseregtől, feleségül vette barátnőjét, Becky-t, mester diplomát szerzett klinikai rehabilitációs és mentális egészségügyi tanácsadás szakon, és munkát kapott a Veteránügyi Minisztériumnál, ahol a fogyatékkal élő veteránok tanácsadásával foglalkozik.

Csak egy cicával való véletlen találkozás miatt Josh nem dobta el az életét, és most más veteránoknak segít, akik ugyanazokon a problémákon mennek keresztül, mint amikkel ő küzdött. Ki tudja, hány életet mentett meg Josh a munkáján keresztül.

Tudj meg többet Josh és Scout csodálatos történetéről az alábbi videóban.

Tényleg rendkívüli, hogy mennyit tehetnek állatok az emberekért. Belegondolni, hogy ez a fiatalember, aki feláldozta az életét, hogy segítsen egy ország biztonságának megőrzésében, végül odáig jut, hogy megpróbálja elvenni saját életét, szörnyű tragédia. Köszönjük Istennek az állatok gyógyító erejét.

Kérjük, oszd meg ezt a csodálatos történetet reményről és boldogságól a barátaiddal és a családoddal.

betöltés...