10 dolog, ami bizonyítja, hogy Angelina Jolie-nak aranyból van a szíve

Megérti mások szenvedését és igyekszik jobbá tenni a dolgokat. Most már kb. 20 éve Angelina Jolie minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítse a menekülteket, küzdjön a szegénység ellen és támogassa a természet védelmét. Emellett pedig soha nem felejtette el, hogyan legyen gondoskodó és szerető anya.
Csodálatra méltó, amennyi mindent ez a színésznő tesz a világért. Ismerd meg közelebbről is a történetét.

Minden Lara Crofttal kezdődött

2000-ben Angelina Jolie Kambodzsába utazott a Lara Croft: Tomb Raider című film forgatására. Az ország akkoriban humanitárius krízist élt át, ez pedig óriási hatással volt a fiatal színésznőre. Kutatásba kezdett olyan helyek után a világon, ahol az emberek krízisben élnek és sok a menekült. Később több mint 30 országba látogatott el és humanitárius segítséget nyújtott a rászorulóknak, valamint pénzt is adományozott. Még az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagykövetének is kinevezték.

Éppen annyira szereti a természetet, mint az emberiséget

Első gyermekét egy kambodzsai árvaházból fogadta örökbe. De azt akarta, hogy a gyermek ne szakadjon el teljesen a gyökereitől, ezért vett egy házat az országban. Kiderült, hogy a birtok a Samlout Nemzeti Park közelében van, ahol elkezdtek nyüzsögni az orvvadászok, sok állatfaj létezését veszélybe sodorva ezzel. Angelina úgy döntött, a park területéből megvásárol 60.000 hektárt, és létrehoz egy gyönyörű vadrezervátumot. A The Maddox Jolie Project nevet adta neki, ma pedig már Maddox Jolie-Pitt Alapítványnak hívják.

A kambodzsai kormányzat is nagyra értékelte erőfeszítéseit és állampolgársággal ajándékozta meg Jolie-t.

A menekültek segítője lett

Amióta 2001-ben csatlakozott az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságához, folyamatosan dolgozott azon, hogy segítsen azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van erre, mint például a menekülteknek. Számos országban tett látogatást menekülttáborokban, ahol segített javítani az életkörülményeket, fejlesztési támogatást és humanitárius segítséget nyújtott. Segített iskolákat és egészségügyi intézményeket építeni mind a kitelepítetteknek, mind a visszatérőknek.

2010-ben 75.000 dollárt adományozott, amiből az afganisztáni Tangiban iskolát nyitottak lányoknak. Aggódott, hogy a lányoknak az alapfokú oktatásban való részvétel sem lehetséges, hiszen nem voltak erre intézmények. És nem ez volt az egyetlen iskola, melyet az országban Jolie nyitott meg.

Nemcsak egy, hanem számos alapítványt támogat

Jolie fáradhatatlanul harcol azért, hogy lehetőségeket teremtsen az emberek számára az életük javulásához. Nemcsak a menekültekkel foglalkozik, de pénzt áldoz a rák elleni küzdelemre és a mélyszegénység felszámolására. Más híres emberekkel együtt Angelina Jolie támogatja a gyerekeket és az árvákat, biztosítja számukra az alapvető szükségleteket úgy egészségügyi, mint oktatási vagy mentálhigiénés tekintetben.

Jolie összesen 29 különböző alapítvány és szervezet munkájában vett részt, melyek az oktatás, az egészségügyi szolgáltatások és a béke biztosítását karolták fel.

Harcol a nők jogaiért is

Azokkal a nőkkel is törődni akar, akik a háborús zónákban szexuális erőszak áldozatai lettek. Fontosnak tartja véget vetni ennek, hiszen ez az erőszak tönkreteszi a nők, a családjaik, egész közösségek életét. A nők védelme érdekében kezdeményezést indított a szexuális erőszak megelőzésére, kivizsgálására és felszámolására.

Felhívja a nők figyelmét, hogy törődjenek a saját egészségükkel is

A színésznő édesanyját és nagynénjét is a mellrák miatt vesztette el. Sajnos neki is nagy esélye volt a betegség kialakulására, ezért döntött a masztektómia mellett. Nem akarta, hogy a gyerekeinek ugyanazt a fájdalmat kelljen átélniük, mint amit ő élt át édesanyja elvesztése miatt. Jolie ezt követően nyíltan beszélt a műtétjéről, a tapasztalatairól, és próbálta ösztönözni a nőket, hogy vegyenek részt a szűrővizsgálatokon.

Nem habozik jótékonysági célokra adakozni, nem számít, mekkora összegről van szó

2008-ban Angelina ikrekkel volt várandós és ez az egész világot lázban tartotta. Knox Leon és Vivienne Marcheline Jolie-Pitt az év augusztusában születtek meg. Számtalan magazin próbálta meg megszerezni az exkluzív fotóikat. A People és a Hello! magazin úgy döntöttek, hogy összefognak és 14 millió dollárért felvásárolták a fotókat. Az összeg egyből ment a Maddox Jolie-Pitt Alapítvány számlájára.

Rengeteget tesz a katasztrófakárok enyhítéséért

2011-ben egy rettenetes tornádó 8000 otthont és 400 üzletet rombolt le Missouriban. Angelina exférjével, Brad Pittel együtt 500.000 dollárt adományozott a város újjáépítésére. Ezt megelőzően, 2010-ben Haitit rázta meg szörnyű földrengés, ami sok emberéletet is követelt. A pár 1 millió dollárt adott az áldozatok megsegítésére.

Inspirálja a gyermekeit is

Lánya, Zahara Jolie-Pitt saját ékszerkollekciót tervezett együtt a híres tervezővel, Robert Procoppal. A Zahara-kollekcióból befolyt teljes összeget az édesanyjától látott módon egy bántalmazott nőket és gyerekeket befogadó intézmény támogatására ajánlotta fel.

Ő is inspirálódik a gyermekeitől

Mindent megtesz, hogy gyermekei számára a legjobb édesanya legyen. Mivel fia, Meddox a repülőgépek szerelmese, Jolie is megtanult repülőt vezetni, hogy ebben is példakép lehessen fia számára.

betöltés...