Ezzel a 20 éjszaka virágzó növénnyel a kerted olyan lesz, mint egy tündérmese

Nem minden virág bontja a szirmait nappal. Egyesek azután virágzanak, hogy már lement a nap. Ezek a virágok éjjel mutatják meg igazi szépségüket, ami annyira magával ragadó, hogy még az alvásról is le fogsz mondani miatta.

1. Jezsámen

Ennek a virágnak enyhe citrusos illata van, ami nagyon vonzó a pillangók és a rovarok számára. Tökéletes növény egy olyan kertbe, ahol az ilyen kis vendégeket szívesen látják. 1931-ben Idaho állami virágának nyilvánították.

2. Holdvirág

Ha elég gyors vagy, a szemeid előtt láthatod kinyílni ezt a virágot. Csupán néhány perc alatt történik az egész a nap végén, gyönyörű látványt nyújtva.

3. Éjszaka virágzó tündérrózsa

Ha a kertedben van tó, gyönyörűen fog benne mutatni ez a tündérrózsa, ami éjjel virágzik. Mivel a 60 cm-estől egészen a 3,5 méteres méretet is elérheti, ezért a tavadnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy szépen tudjon fejlődni benne.

4. Tüdőfű

Rózsaszín, lilás színűk teszi őket a kert kiemelkedő díszeivé. Elsősorban azok számára ideális, akiknek kertjét nagyrészt árnyék borítja.

5. Parlagi ligetszépe

Az év egyik legkorábban nyíló virága. Gyakran már január-februárban bontja szirmait.

6. Kerti pálmaliliom

Ha olyan növényekkel szeretnéd beültetni a kertet, melyekkel nem kell sokat foglalkoznod, az egyik tökéletes választás a kerti pálmaliliom lehet. Ez a növény bírja a szárazságot, a gyenge minőségű talajt, a hőséget, és a vadak sem kedvelik.

7. Nagy csodatölcsér

Késő délután kezdi bontani a szirmait és egészen kora reggelig virágzik. Mexikóban őshonos, állítólag az aztékok nemesítették és használták gyógyászati célokra.

8. Éjjeli kardvirág

Elnevezésében a kard szó arra utal, hogy a római gladiátorok állítólag ezt a virágot fűzték a nyakuk köré, hogy győzelmet hozzon nekik a viadalokon.

9. Kónya habszegfű

Angol elnevezése Nottingham catchfly, mivel eredetileg a történelmi Nottingham várának falán találtak rá a növényre.

10. Gardénia

A jázminfélék közé tartozik. Ez a nemzeti virága Indonéziának és a Fülöp-szigeteknek is.

11. Évelő lángvirág

Ha egy éjszaka virágzó kertet szeretnél kialakítani, ezzel a virággal nagyon jól párosíthatod az illatos angyaltrombitát és a nagy csodatölcsért.

12. Görögviola

Bár nem látszik rajta, valójában ugyanabba a családba tartozik, mint a brokkoli, a káposzta vagy a mustár.

13. Éjszaka illatozó orchidea

Az orchideáknak több mint 25.000 fajuk létezik szerte a világon, és évről évre fedeznek fel újabbakat. Sajnos ebből a különleges orchideából csak nagyon kevés van, Floridában veszélyeztetett növény, ritka szépség.

14. Tubarózsa

Nemcsak elegáns hatást kölcsönöznek a kertnek, de egyes részeit meg is ehetjük. Gyakran használják zöldségleves hozzávalójaként.

15. Díszdohány

Ez a dohány egyszerre szép és hasznos a kerti élővilág számára. A kolibrik és az óriás molylepkék is kedvelik az illatát.

16. Angyaltrombita

Nem szabad összekeverni a csattanó maszlaggal. A fő különbség köztük, hogy az angyaltrombita virágai lefelé lógnak, míg a csattanó maszlag virágai az ég felé meredeznek.

17. Nagy szívvirág

Ha gondot okoznak a kertedben ólálkodó nyulak és őzek, jó hír, hogy ezt a virágot nem fogják veszélyeztetni. Az állatok nem kedvelik az illatát, csak akkor vetemednek rá, hogy megrágcsálják, ha már nagyon éhesek.

18. Csokoládé virág

Csokoládéra emlékeztető illatuk miatt a csokirajongók egyenesen imádni fogják ezt a virágot. De nemcsak az emberek kedvelik, hanem a pillangók, a kolibrik és a méhek is.

19. Parasztkaktusz

Kissé türelmesnek kell lenni vele, ha látni szeretnénk virágozni, hiszen ezt csak néhány napon át teszi tavasszal. Virágai jól ismertek erős illatukról és gyönyörű színükről.

20. Sárkánygyümölcs virág

Bár elsősorban gyümölcse ismert, virágát is érdemes szemügyre venni. De gyorsnak kell lenni, mert csak éjszaka bontja szirmait. Ha napos és meleg vidéken élünk, jól fogja magát érezni a kertünkben.

betöltés...