Akik szeretnek énekelni, boldogabbak és egészségesebbek, és itt van 8 ok, hogy miért

Az emberek 85\%-ának a szülei, a párja vagy a barátai mondták már, hogy szörnyen énekel és nyilvános helyen ne is vetemedjen erre. Lehet, hogy te is jártál már így, de ez sem ok arra, hogy az autóban, a zuhany alatt vagy éppen az utcán ne énekelj. Ha valaki elszörnyedne, csak mondd neki, hogy téged ez boldogabbá tesz, jót tesz az egészségednek és erre még tudományos bizonyítékod is van.

8. Erősítheti az immunrendszert

Egy kutatás szerint az éneklés jót tesz az immunrendszernek azáltal, hogy növeli az immunoglobulin A termelődését. Akárcsak egy aerob tevékenység, az éneklés is javítja a légáramlást a felső légutakban, így a baktériumoknak kisebb az esélyük itt megtelepedni és influenzát, megfázást okozni.

7. Kiválthat egy könnyű edzést

Ha edzeni lusta vagy, próbálj meg énekelni helyette. Ettől természetesen nem lesz álomalakod, de javulni fog a vérkeringésed és formálódik a hasad, még akkor is, ha ülsz közben. Ezenkívül a tüdőd és a szíved is dolgozni fog.

6. Segíthet a barátkozásban

Akár egy kórusban énekelsz, akár a barátaiddal nyomjátok este a karaokét, a csoportos éneklésnek nagy előnye, hogy könnyebben szerezhetsz vele barátokat. Az éneklés és az együttlét megadják azt az érzést, hogy tartozol valahova, ezzel együtt nő a magabiztosságod is.

5. Jobban alszol tőle

Egészség szakértők szerint az éneklés csökkenti a horkolás mértékét és gyakoriságát is, valamint segíti a jobb alvást. Azután jutottak erre a következtetésre, hogy az énektanár Alise Ojay összeállított a barátjának egy egyszerű énekgyakorlatot, hogy abbahagyja a horkolást. Kiderült, hogy az éneklés kitisztítja az orrjáratokat, erősíti a torkot és a szájpad izmait, melyek a legfőbb okozói a horkolásnak és az alvási apnoénak.

4. Tovább élhetsz tőle

A Harvard egyetem által készített tanulmányban kimutatták, hogy az éneklés növeli az élettartamot. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy az énekléstől egészségesebb lesz a szív és az elme, általánosságban is javul a közérzet.

3. Segíthet leküzdeni a depressziót

Az éneklést természetes antidepresszánsnak tartják. Ennek oka az endorfin felszabadulása, ami az örömérzettel és a fájdalomérzet csökkenésével van összefüggésben. Ettől a jó érzést okozó hormontól boldogabbnak és energiával telinek érzed magad.

2. Csökkenti a stressz szintet

Egy másik hormon is felszabadul éneklés közben, ez pedig az oxitocin. Ez csökkenti a stresszt és a szorongást, fokozza a kötődést és a bizalmat, általa jóval közelebb érezzük magunkhoz a világot.

1. Fiatalabbnak nézhetsz ki tőle

Az éneklés szinte az összes izomcsoportot megmozgatja a felsőtestünkön, kezdve a hasunktól egészen az arcunkig. Amikor a kedvenc dalodat énekled, akkor tulajdonképpen az arcizmaidat edzed. Ettől pedig üdébbnek és fiatalabbnak fogsz kinézni.

betöltés...