Ha egy segítőkutya a gazdája nélkül megy oda hozzád, segítségre van szüksége

A kutyák sokat bolondoznak és nagyon játékosak, de nem állandóan. Néhányuknak felelősségteljes munkájuk van, amit komolyan is vesznek. Ezért fontos tudni, hogy a segítőkutyák profin kiképzettek és ha hozzád fordulnak, annak nyomós oka van!

A legtöbben a segítőkutyák környezetében betartják a szigorú szabályokat. Nem szabad őket megsimogatni munka közben, nem szabad velük játszani, sem jutalomfalatot adni nekik.

De vannak más dolgok is, amikre velük kapcsolatban figyelnünk kell. Egy nő posztolt egy történetet egy esetről, ami vele történt meg. Megbotlott és az arcára esett. A segítőkutyája, aki ki volt képezve arra, hogy ha a gazdája elájul, keressen egy felnőttet, szaladt és pontosan ezt is tette.

Annak ellenére, hogy ez az eset szerencsére teljesen ártalmatlan volt, a kutya tökéletesen tette a dolgát. Mikor a nő felkelt, elindult megkeresni a kutyáját. Azt látta, hogy egy nő nagyon idegesen próbálja magától elkergetni a kutyát, aki mindenáron segítséget akart tőle kérni.

Fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy egy segítőkutyára nem kell mérgesnek lenni és megijedni sem kell tőle, főleg, ha minden lehetséges módon próbálja magára felhívni a figyelmet. Ők soha sem bántanának vagy támadnának meg senkit, éppen ellenkezőleg, csak a gazdájuknak akarnak segíteni. Ez a történet felhívja a figyelmet arra, hogy a legrosszabb is megtörténhetett volna, hiszen a kutya hiába tette a dolgát, ha az ember, akitől segítséget akart kérni, csak elkergetni akarta.

Miután a történet nagy utat járt be az interneten, kutyakiképzők is fontosnak találták megismertetni a nyilvánossággal, hogy hogyan képzik ki ezeket a kutyákat. Nem mindegyiket tanítják be arra, hogy ugasson vagy ugráljon. Többnyire arra tréningezik őket, hogy az orrukkal böködjék az emberek lábát. Hogy mit tegyünk ilyen helyzetben, az nagyon egyszerű: csak kövessük a gazda nélküli kutyát.

De válaszolhatunk is nekik. Kiválóan értik a “Mit?” és “Hol?” kérdéseket, de egyszerűen utánuk is mehetünk, mert a segítőkutyák teszik a dolgukat és elvezetnek a bajba került gazdájukhoz.

Ha esetleg olyan embert találnának meg, aki értetlenül elkergeti őket, amiatt sem kell aggódni, hiszen a kutyáknak azt is megtanítják, hogy ha valaki nem reagál a kérésükre, keressenek másik embert.

betöltés...