Azok a férfiak, akik főznek és takarítanak, a legellenállhatatlanabbak a nők számára - állítja a tudomány

Ha a párod szeretne téged a lehető legjobban lenyűgözni, adj a kezébe egy pár gumikesztyűt és egy tisztítószert! A tudósok szerint azok a férfiak, akik kiveszik a részüket a házimunkából, jóval vonzóbbá válnak a nők szemében. Itt az idő, hogy a férfiak is seprűt ragadjanak nemcsak a saját, de a párjuk érdekében is!

A kutatók nemzetközi adatokból vonták le a következtetéseket

Scott Coltrane és Michele Adams szociológusoknak köszönhetjük a magyarázatot arra, hogy miért látjuk vonzóbbnak azokat a férfiakat, akik önként részt vállalnak a házimunkából. Az adatok elemzése után arra jutottak, hogy a takarítással is foglalatoskodó férfiak a nők szerint sokkal vonzóbbak és kívánatosabbak.

Más kutatások is alátámasztják ezt

Egy másik kutatás eredménye szerint most, hogy a nők is teljes munkaidőben dolgoznak, sokkal elégedettebbek és kiegyensúlyozottabbak azok a párok, ahol a férfi is kiveszi részét a háztartási feladatokból.

A pszichológus Dr. Gottman is végzett kutatásokat a témában. A házasságok és párkapcsolatok szakértője arra a következtetésre jutott, hogy a nők a szerelem tanúbizonyságaként értékelik, ha párjuk is részt vállal a házimunkából, ezért látják vonzóbbnak őket.

Lejárt a sztereotípiák ideje

Az elemzés kétségbe vonja azt a sztereotípiát, hogy férfiatlan dolog rendszeresen házimunkát végezni, vacsorát főzni vagy gondoskodni a gyerekekről. A valóságban éppen ennek az ellenkezője igaz, hiszen ha a férfi segít a párjának a mindennapos feladatokban, sokkal vonzóbbnak tűnik, és ez csak erősíti a kapcsolatukat.

A házimunkát végző férfi a kisfiúknak is jó példa

Az apukájuk példáját a kutatás szerint a kisfiúk is követik. Az is kiderült, hogy azok az iskoláskorú gyerekek, akik az apukájukkal együtt végeznek házimunkát, jobban kijönnek a társaikkal, és több baráti kapcsolatuk van, mint azoknak, akik nem végeznek ilyen feladatokat. Ezenkívül kevésbé szegülnek ellen a tanáraiknak, jobban viselkednek az iskolában, kevesebbszer fordul náluk elő depresszió, és könnyebben alakítanak ki társas kapcsolatokat. Az ilyen gyerekekkel mindenki szívesebben tölti az idejét.

betöltés...