12 fontos divat-részlet, amelytől egy nő idősebbnek tűnik a koránál

A híres divatikon, Coco Chanel egyszer azt mondta: “Semmi sem teszi egy nőt idősebbé, mint ami nyilvánvalóan drága és bonyolult.” Ez az idézet ma is releváns, ugyanis fontos, hogy egy nő ne használjon túl sok kiegészítőt. Számos dolog lehet az oka annak, ha egy nő idősebbnek tűnik, mint ahány éves. Vannak azonban köztük olyan tényezők is, amelyek akár több évvel is öregíthetik őket.

Most eláruljuk, melyek azok, amiket el kell kerülnöd annak érdekében, hogy csakis annyi idősnek lássanak, amennyi valójában vagy.

Túl sötét vagy szőke, sárga haj

A túl sötét haj árnyékolhatja az arcot, ez pedig azt az érzetet kelti, hogy tulajdonosa sokkal idősebb a valódi koránál. Ugyanez vonatkozik a sárgás hajszínre is, hiszen úgy tűnik, mintha elégették volna azt, emellett pedig rendetlen is. Amikor fested a hajad, akkor igyekezz legalább két árnyalattal világosabbat választani az eredeti hajszínednél.

Egy olyan fotó, amin minden túl tökéletesnek látszik

Amikor fényképet készítünk magunkról vagy valaki készít rólunk, akkor igyekszünk stílusosnak és divatosnak tűnni, így odafigyelünk minden részletre, amellyel végül az ellenkező hatást érjük el. Egy túl tökéletes fotónak nincs meg a természetessége, amelynek jelen kellene lennie a mindennapi megjelenésünkben.

Lakkozott bőr cipő és kiegészítők

Az ilyen stílusú cipőkkel és kiegészítőkkel visszatérünk a múltba. Napjainkban a legdivatosabb anyag mind a cipő, mind a táska szempontjából a velúr.

Természetes, stílusos frizura

Manapság már úgy formázhatjuk hajunkat, ahogy csak akarjuk. Ehhez ugyanis minden eszköz a rendelkezésünkre áll. Legyen az hajvasaló vagy éppen göndörítő, hajlakk, hajhab, száraz sampon és még sorolhatnánk. A legjobb azonban, amit tehetünk, hogy a természetességre törekszünk, hiszen frizuránknak nem kell mindig tökéletesen állnia, éppen ez benne a dögös és vonzó.

Olcsó ékszerek

Bizsu fülbevalók, gyűrűk, nyakláncok, karkötők és többszínű darabok jól mutatnak a kislányokon és a tiniken. Az idősebb nők számára azonban egyáltalán nem jó viselet. Inkább igyekezz fémből készült kiegészítőket választani.

Sötétvörös vagy sötét körömlakk

Az élénkvörös körmök nem a legjobb a választás. A sötétebb és élénk színek előhozzák a bőr hibáit is. Inkább válassz a pasztell színek közül, tökéletes lehet a bézs és halvány társai.

Feliratos pólók

A ruházat az önkifejezéshez kiváló eszköze. Azonban, ha felirattal ellátott pólókról van szó, akkor légy óvatos. Figyelni kell a feliratokra, mert nemcsak idősebbnek, de éretlennek is tűnhetsz miattuk.

Túl konzervatív stílus

Egy konzervatív ruha tökéletes lehet egy komoly üzleti megbeszélésre, hisz magabiztosnak mutatja viselőjét. A mindennapi életben azonban nyugodtan viselhetsz klasszikus darabokat, nem kötelező mindenáron a divatot követni, de azért ne ess át a ló túloldalára sem.

Vékony kardigán gombokkal

Az ilyen típusú kardigánok nem tesznek divatos kinézetűvé. Emellett pedig, még a test legkisebb hibáit is nyilvánvalóvá teszik. Inkább viselj nagyobb méretű kardigánt, illetve ne gombold be, ha nem muszáj.

A klasszikus színkombinációk túlzott használata, keverése

A szokásos színkombinációk, mint például a fekete-fehér, a vörös és a fekete valóban öregít. A modern trendeket figyelembe véve jobb, ha elkezdesz kísérletezni a zöld és lila kombinációkkal, valamint nyugodtan választhatsz más szokatlan színeket is.

Átlátszó vagy színes harisnya

A színes harisnyák ellentétben állnak a bőr természetes színével. Egy átlátszó vagy egyszínű fekete harisnya néhány kiegészítővel divatos lehet.

Túl rövid haj

A nők egy része úgy gondolja, hogy a rövid haj fiatalít. Nos, meg kell mondanunk, hogy ez egyáltalán nem így van. Sőt, éppen hogy öregít. A konzervatív, egyenes vonalú vágástól idősebbnek látszanak a hölgyek, míg az aszimmetrikus vágások sokkal modernebbnek tűnnek, valamint a haj könnyebben gondozhatóvá válik.

betöltés...