Egy tanulmány szerint a szeszélyes nők okosabbak – Íme a részletek

Tudósok szerint a szeszélyes, negatív nők okosabbak, mint azok akik optimistábbak. Így most már nem kell rosszul érezniük magukat amiatt, mert sokszor negatív érzelmeket élnek meg. Ha te is sokszor érzed magad így, akkor nem kell aggódnod, sőt több pozitív vonzata van, amit ebben a cikkben el is fogunk mondani.

A szeszélyes viselkedés okosabbá tesz

Az Új-Dél-Wales-i Egyetem és a Stanfordi Egyetem tudósai által végzett alapos vizsgálat szerint a rosszkedvű nők általában intelligensebbek, mint társaik. Az eredmény azon a tényen alapult, hogy amikor a nők szeszélyesek voltak, nemcsak jobb döntéseket hoztak, hanem a memóriájuk is jobbnak bizonyult, így a tények és részletek jobban megmaradtak emlékezetükben.

A rossz temperamentumot mentális negativitás is jellemzi. Ez az oka annak, hogy amikor egy nő morcosabb, hajlamos jobban koncentrálni és gondolkodni azon, amit éppen lát, gondol és csinál.

A temperamentumos nők állandóan rossz hangulatban vannak, ami lehetővé teszi számukra, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak a dolgokra és átgondoltabbak legyenek az élet különböző területein. Ez különösen igaz akkor, amikor fontos döntéseket kell meghozniuk vagy nehéz szakmai, társadalmi illetve üzleti problémákra kell megoldást találniuk. Ahelyett, hogy szentimentális érvelést alkalmaznának inkább hideg fejjel gondolják végig a helyzeteket.

Az aránytalanul vidám emberek impulzívabbak.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a vidám emberek hogyan reagáltak azokra helyzetekre, amikor döntést kellett hozniuk. Felfedezték, hogy ilyenkor sokkal kreatívabban gondolkodnak.

Ennek azonban nincs haszna, mert a vidámság általában arra készteti őket, hogy impulzív és gondtalan döntéseket hozzanak. Ez végül rossz döntéshez vezethet, amely negatív következményekkel járhat, és bizonyos esetekben pusztító is lehet.

Mi van, ha nem vagy egy dühös lélek?

Ismert tény, hogy az emberek nem minden pillanatban dühösek vagy boldogok, hiszen hangulatuk ingadozik. Ez természetesen függ attól milyen ingerek érik őket. A tanulmány szerint a belső negativitás arra készteti őket, hogy minden részletre összpontosítsanak és mérlegeljék melyik lehetőség számukra a legkedvezőbb.

Miután megoldást találtak az aktuális problémára újra visszatérnek mosolygós énjükhöz.

Figyelem: A rossz temperamentum hasznos, de káros is lehet.

A jobb elemzési és megítélési képességeken kívül a szeszélyes, rossz temperamentummal rendelkező hölgyek kiváló vezetői képességeket tanúsítanak, amely lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyabban tudjanak egy csapatot irányítani. Viszont nincs mindig pozitív hatása ennek.

Az ingerlékenység és a negativitás végtelen állapotában lévők hajlamosabbak a stresszre, sőt olyan aggasztó állapotok alakulhatnak ki, mint például a depresszió. Ezért javasolták a vizsgálatot elvégző szakértők, hogy a rosszkedvű emberek próbálják egyensúlyba hozni érzelmeiket, hogy temperamentumuk ne bonyolítsa és akadályozza az életminőségüket.

Te milyen temperamentumú vagy?

betöltés...