12 hiba, amit mindannyian elkövetünk a konyhában

Teljesen normális dolog, hogy amikor tésztát főzünk, akkor öntünk bele olajat és sót. De közben nem is tudjuk, hogy azért ezt a technikát nem igazán kellene alkalmaznunk. Rengeteg olyan konyhatechnológiai fortély van, amit nem alkalmazunk , de ismerünk. A mindennapjainkat megkönnyítené.

  1. Olaj hozzáadása a vízhez

Alapvetően jó a technika, hogy olajat öntünk a vízhez azért, hogy ne tapadjon össze a tészta. De ha mártással kínáljuk, akkor megnehezíti a tésztára történő tapadását.

2. Hideg vízzel leszűrni a tésztát

Mielőtt kiöntenénk a tészta főzővizét, érdemes átgondolni milyen szószt készítünk. Sokszor a főzővíz segítségével remek szószok készíthetők, mivel egyébként is van egy alapíze.

3. Sokáig nem keverjük meg a tésztát!

Nem érdemes sokáig várni a tészta keveréssel, a legegyszerűbb a főzés során, ha egyből megkeverjük.

4. Hagyjuk a húst kiolvadni!

A legfontosabb, ha fagyasztott húst veszünk elő, hogy hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni, ha nem így történik, egyenetlenül fő meg.

5. Hagyjuk pihentetni a húst!

Ha megsül a hús, ne szeljük fel azonnal, hagyjuk egy 10 percet pihentetni, így megőrzi a puhaságát és nem szárad ki.

6. Rizst összekeverni! Nem jó ötlet!

Ha rizottót készítünk semmi esetre se keverjük össze. Kicsapódik a keményítő, és ettől kásás állagú lesz.

7. Extra szűz olivaolaj!

Az extraszűz olaj nem igazán alkalmas sütésre. Ha valamit pl. magas hőmérsékleten sütjük, akkor kellemetlen illatú és ízű lesz.

8. Vizes zöldségek megpirítása

Miután alaposan megmosta a zöldségeket, érdemes őket alaposan megszárítani, ugyanis ha pirítjuk, kicsapódik a víz, és elveszíti a zöldség az ízét.

9.Vaj és tejszín a burgonyapürénél!

Nem jó, ha ezeket hidegen adjuk a burgonyához, mivel nem tudja megfelelően felszívni. Tehát jobb, ha egy kicsit melegítjük a vajat és a tejszínt.

10. Túl sok étel a serpenyőben!

Ha túl sok mindent pakoltunk a serpenyőben, fennáll a veszélye annak, hogy száraz lesz a vacsoránk. A hő csökken és elveszíti a hús a nedvességét.

11. Túl korán pirítjuk meg a fokhagymát!

Ha túl korán kezdjük el pirítani a fokhagymást, megkeseredik, legegyszerűbb, ha utoljára adjuk az ételhez, így megőrizve az ízét.

12. Ne melegítsük elő a serpenyőt!

A sütés előtt 1 perccel melegítsük fel a serpenyőt. Ha ennél korábban neki állunk, a hús vagy a hal nem lesz megfelelő állagú.

betöltés...