Így változik meg az életmódod, ha meggazdagodsz. A pénz többé nem is fog érdekelni…

Sokan azt gondolnák, hogy akinek a bőre alatt is pénz van, az mindent megtesz annak érdekében, hogy felhívja magára a figyelmet. Például kacsalábon forgó palotákat vesz magának, óriási nyaralókat a tenger mellett, rengeteg luxusautót sorakoztat a mélygarázsban és exkluzív márkájú ruhákat vásárol magának. Nos ez nem igaz, ugyanis a milliomosok, milliárdosok közel sem így élnek. Ők igyekeznek háttérben maradni és nem a vagyonukkal villogni. Mostani cikkünkben bemutatjuk nektek, hogy voltaképpen hogyan is élnek a dúsgazdagok.

A világgazdaság növekedésével a gazdag emberek élete megváltozott. Gyakorlatilag elmosódott a határ a középosztály és az elit réteg között, mivel a gazdagok inkább olyan dolgokba fektetne, amiket nem látunk vagy épp nem érthetünk. A középosztálybeliek pedig az elithez hasonlóan már több mindent megengedhetett magának, házat, kocsit ékszereket, luxusmárkákat…stb.

1, Nagy figyelmet fordítanak az egészségükre és a jó életmódra.

A Vogue luxus státusz szimbólumnak az egészséget nevezte meg. A milliomosok ezt tökéletesen értik, ugyanis ők elég sok pénzt fektetnek abba, hogy életük jobb legyen, no meg persze hosszabb is. Szigorú ütemtervet követnek, aktív életmódot folytatnak, bioélelmiszereket esznek, a legjobb orvosokhoz járnak, sőt drága orvosi eszközöket vásárolnak gyermekeik számára is.

A gazdag emberek egyébként kevés pénz költenek kozmetikai eljárásokra, például plasztikai műtétre, botoxra. Nem fekszenek kés alá, mint a legtöbb híresség. Ők azon a véleményen vannak, hogy a test és az arc legyen természetek. A sok pénzzel rendelkezők jól felszerelt edzőterembe mennek és egészséges ételeket felszolgáló éttermekben esznek. Nekik már egyáltalán nem fontos, sem a szivar, sem a luxuskategóriába tartozó szeszes ital, sem a puccos partik. Ők nem ezzel mutatják ki, hogy van pénzük.

2, Minden évben egyre többet és többet fektetnek az oktatásba.

Sokan azt gondolnák, hogy a gazdag családban nevelkedett gyermekeknek nincs szükségük komoly iskolai végzettségre ahhoz, hogy jó életet élhessenek. A modern milliomosok viszont teljesen máshogy gondolják. Ők rengeteg pénzt fektetnek bele gyermekeik oktatásába. 2014-ben a leggazdagabb emberek 1\%-ka, 860\%-kal többet költött az oktatásra, mint egy USA-ban élő átlagos ember. A gazdag emberek a gyermekeiket elit óvodákba és iskolákba viszik, drága mangántanárokat alkalmaznak és több százezer dollárt fizetnek az egyetemre is. Ezen kívül pénzt költenek még olyan magánjellegű oktatásba is, mint az idegennyelv tanulás.

3, Feladják a drága márkákat, és egyszerű ruhákat választanak.

A mai világban a gazdag emberek nem igazán mutatják ki, hogy nekik a bőrük alatt is pénz van. Ha hiszed, ha nem a legtöbb milliárdos olcsó ruhákat vásárol magának. Gondolj csak Zuckerbergre vagy Steve Jobs-ra. Ők farmerban, pólóban és fekete magas nyakú hosszú ujjúban járkáltak és mutatkoztak a nyilvánosság előtt. Elon Musk megint egy olyan milliárdos, aki nem igazán bajlódik azzal mit vegyen fel. Rajtuk kívül olyan hollywoodi hírességek is olcsóbb kategóriás ruhákba járnak, de nemcsak hétköznap, hanem rendezvényekre is, mint Jennifer Lopez, aki előszeretettel vásárol az ASOS nevű boltban vagy Kate Middleton, akinek a kedvenc márkája a ZARA.

4, Nem mutatják meg gazdagságukat, inkább a biztonságot részesítik előnyben.

A milliárdosok nem igazán beszélnek arról, hogy valójában mennyi pénzük is van. Ennek első és legfontosabb oka, hogy szeretnék megvédeni magukat és családjukat a kíváncsi emberektől. Annak érdekében, hogy biztonságban érezzék magukat, feladják a túlzott luxust.

Ennek ellenére arra nem sajnálják a pénzt, hogy testőröket vegyenek fel maguk mellé, illetve akik védik a házukat. Földalatti menekülő útvonalakat építenek a házaik alá, hogy a szükség idejében fel tudják venni a nyúlcipőt.

5, Ritkán viselnek díszes ékszereket.

A hollywoodi hírességek nemcsak a vörös szőnyegen, hanem minden rangos rendezvényen mellőzik a drága ékszerek viselését.

Például Kim Kardashian a 2016-os rablási incidense után átgondolta a dolgokat és  most sokkal óvatosabb, mint előtte. Nem hord annyi ékszert, mint régen, ezáltal is megvédi magát. A világ leggazdagabb embereinek egyike, Bill Gates egy 10 dolláros órát visel, nehogy egy nap ellopják tőle.

6, Utazásuk során a titoktartás és az eredetiség érdekli őket.

Csak a gazdag emberek tehetik meg, hogy bejárják az egész világot. Bizonyos szintig még a középosztálybeliek is megengedhetik maguknak ezt. Ám most a gazdagok egészen másfajta utazásokat szoktak beiktatni az életükbe. Inkább személyes útmutatással kapcsolatos utazásokat tesznek illetve meglátogatják a bolygó legveszélyesebb vagy legegzotikusabb helyeit.

Utazás közben a gazdag emberek két dologgal törődnek a biztonsággal és az egyediséggel. Igaz mindkettő elég drága, de sok pénzbe kerül a biztonság és titoktartás is. Ilyenkor magánrepülőt bérelnek, vagy akár vesznek egyet. Körülbelül 7,4 millió forintnak megfelelő összegbe kerül New Yorkból egészen Los Angelesbe egy bérelt repülővel repülni. Hogy a paparazziktól távol legyenek jachtot bérelnek és elmennek a tenger vagy épp az óceán kellős közepére.

7, Pénzt tesznek félre nyugdíjas éveikre.

Az emberek a mai világban szeretnének viszonylag korán nyugdíjba vonulni, de ezt sajnos csak kevesen engedhetik meg maguknak. Az elit krém pontosan ebből kifolyólag sem vásárol olyan sok luxus terméket. Ők pénzt takarítanak meg, hogy kényelmes nyugdíjas éveket tudjanak maguknak biztosítani. Az igazi luxus az, ha valaki 40-50 évesen nyugdíjba vonulhat és élvezheti hátrelévő éveit.

2018-ban felröppent a pletyka, hogy a 46 éves Cameron Diaz maga mögött hagyta a filmipart, hogy több időt tudjon a családjával tölteni. A színésznő nem erősítette meg ezt az információt, de tény, hogy évek óta nem láthattuk ők friss filmben szerepelni.

8, A tárgyak helyett élményeket vásárolnak.

Manapság még a középosztálybeli emberek is inkább a tapasztalatért és élményért fizetnek. A milliomosok már régóta ezt csinálják. Készek egyedülálló élményekért kemény pénzeket fizetni és felejthetetlen emlékeket szerezni. Egyesek készek akár 74 millió forintnak megfelelő összeget is fizetni egy űrexpedícióért. Mások a hegymászást, búvárkodást választják. John Travolta például pilóta engedélyt szerzett az évek alatt, majd több repülőgépet is vásárolt magának.

Te mit gondolsz?

betöltés...