Egy fotós, aki elképesztő képeket készített az „elefánt királynőről” mielőtt örökre távozott volna a világról.

Az elefántok a legnagyobb szárazföldi állatok közé tartoznak, ám hatalmas méretük ellenére, szelíd és nagyon szerethető lények. Pontosan emiatt olyan rossz látni, hogy az orvvadászok áldozatául esnek csak azért, hogy pénzt szerezhessenek maguknak.

Fiona Maisels tudós professzor és csapata kiderítette, hogy az elefántok természetes élőhelye 2002 és 2011 között 62\%-kal csökkent, ami leginkább az emberi terjeszkedés miatt alakult ki. Ám van egy elefánt, aki már 60 éve él a vadonban úgy, hogy sikerült elkerülnie az orvvadászokat.

Ő az „Elefántok királynője” – aki már 60 esztendeje járja a vadont. Úgy ismeri a területeket, mint a saját ormányát.

Az elmúlt években több ország is komoly erőfeszítéseket tett az állatvédelem és a vadon élő állatok megvédése érdekében. Legutóbb a Tsavo Trust valamint a kenyai Wildlife Service együttműködött egy brit származású fotóssal, név szerint Will Burrard-Lucassal, aki lélegzetelállító fényképeket készített a tsavoi vadvilágáról.

A férfi a közelmúltban megosztotta blogjában a kenyai utazása alatt készített fotókat, melyek igencsak kitűntek az interneten. Fotói java részén a fenséges, elefánt királynő szerepelt.

“Ha az elefántoknak valóban lenne királynője, biztos, hogy ő lenne az.” – mondta a fotós, miután meglátta a gyönyörű állatot. A Tsavo Trust szervezet kódokkal látták el az állatokat, hogy mindig nyomon tudják követni őket. Ez a 60 éves elefánt az F_MU1 kódot viselte. Mivel az orvvadászok mindig fenyegetést jelentenek a számukra, fontos, hogy napi szinten ellenőrizzék őket.

“Az F_MU1 kóddal ellátott elefánt egy soványka öreg hölgy, aki előkelőn sétált a vadonban. Agyarai elképesztően hosszúak voltak, só szerint a földig értek.” – mondta Will.

“A fotózás során nagyon szelíd és nyugodt természetű volt. Bizonyos pillanatokban már-már olyan közel jött, hogy meg lehetett volna érinteni.”

Sajnos, Will pont aszály idején tudta őket lefotózni. Olyan régóta tartott a szárazság, hogy az állatoknak küzdenie kellett az életben maradásért. A nagyon fiatal és a nagyon öreg példányok számára a legnehezebb ez az időszak. Egyesek bele is haltak a kegyetlen helyzetbe és sajnálatos módon az “elefánt királynő” is néhány héten belül az örök elefántmezőkre távozott.

Az összes fotó, amit Will akkor csinált egy különleges albumba tett, mely az “Óriások földje” címet kapta. A fotós úgy döntött közzé is teszi eme albumot, hogy mindenki tisztában legyen az ottani körülményekkel.

Will néha döbbenetes közelségből tudta lencsevégre kapni őket. Egy speciális gép segítségével távolról irányította a kamerát, mely nagyon sok izgalmas dolgot vett fel.

Íme egy videó, ami egyik napját mutatja be:

Te mit gondolsz az ottani helyzetről? Szerinted is nagy veszélyben vannak?

betöltés...