9 arany szívű híresség, akit nem vakított el a pénz és hírnév

A legtöbb embernek az jut eszébe a hírességekről, hogy vagyonokat keresnek egy-egy filmmel, meccsel, dallal, lemezzel…stb. Sokan azt gondolják, hogy ezeket az embereket csak a vagyon és a jólét érdekli, holott ez nem igaz. Rengetegen jótékonykodnak és többen is hoztak már létre saját alapítványt, hogy segítsék a szegényeket, a gyerekeket, az állatvilágot, harcoljanak a hulladékszennyezés ellen…stb. Mai cikkünkben olyan hírességeket gyűjtöttünk össze, akiket nem vakított el a pénz és a hírnév, hanem ugyanolyan emberségesek és jószívűek maradtak, mint a siker elérése előtt.

1, Leonardo DiCaprio küldetése, hogy megvédje az állatvilágot

Leonardo DiCaprio a színészkedés mellett aktívan jótékonykodik és környezetvédőként is tevékenykedik. 1998-ban egy alapítványt hozott létre, mely egy boldog jövőt biztosít az embereknek. Ez idő óta 200 projektet hozott létre, 132 szervezetet támogatott és 50 ország élvezhette ezt a támogatást.

A színész elismerte, hogy sok mindent elért az életben, de a boldogság számára nem mérhető pénzben. DiCaprio cselekedetei pedig igazolják szavai valóságát.

2, Matt Damon és a H2O Afrika Alapítvány

Matt Damon humanitárius munkája rendkívül dicséretes, és ezt mi sem bizonyíthatná jobban, mint az, hogy létrehozta a H2O Afrika Alapítványt. Mindent megtesz, hogy javítsa a gyerekek otthoni életét az egész világon. Damon 16 millió embert segített már. Elmondása szerint a jótékonysági projektek teszik boldoggá.

3, Emma Watson és a HeForShe kampány

Emma Watson azért küzd, hogy minden nő ugyanolyan jogokat élvezhessen a világon. Évekkel ezelőtt jött rá, hogy a nők jogaiért folytatott harcának semmi köze a férfi gyűlölethez. Szerinte a gyűlölet nem megoldás semmire. A színésznő egy úgynevezett HeForShe kampánnyal segít másoknak jobbá tenni az életét.

4, Justin Bieber és állandó adományai

Justin Bieber arra ösztönzi rajongóit, hogy segítsenek a rászoruló embereken, és próbáljanak meg tudatosan élni. Nem is olyan régen, pontosan 2020. februárjában 64 millió forintnak megfelelő összeget adományozott egy nőknek fenntartott otthonnak. Bieber szerint mások megsegítésével sokat tehetünk a világunk javulása érdekében.

5, Ashton Kutcher és a gyermekek védelme

Ashton Kutcher és Demi Moore 2012-ben elhatározták, hogy segíteni akarnak a gyerekeknek. Úgy gondolták, hogy minden fiatal kis lélek megérdemli, a megfelelő oktatást és segítséget. A TED nevű szervezettel karöltve 89 milliárd forintnak megfelelő összeget adományozott a gyerekeknek és a technológia fejlesztésének 2019-ben.

6, Selena Gomez és hatalmas jótékonysági tevékenysége

Selena Gomez elég nagy karriert épített fel mind színésznőként, mind énekesnőként. Sok fiatal lány számára igazi példakép lett, ám nemcsak tehetsége, hanem arany szíve miatt. Selena nagyon sokat jótékonykodik 2018-ban 224 millió forintnak megfelelő összeget ajánlott fel jótékony célokra. Ezen kívül rész vett az UNICEF Tap Projektben.

7, Daniel Radcliffe és aukciók mások segítésére

Daniel Radcliffe-t a Harry Potter filmeknek köszönhetően ismerte meg a világ. A színészkedés mellett nagyon sokat jótékonykodik és a rajongóit is arra ösztönzi, hogy ha tehetik adakozzanak. Egyszer Emma Watsonnal karöltve használt farmernadrágjaikat menekültügyi szerveknek adományozták el.

8, Cristiano Ronaldo és a globális platform

Cristiano Ronaldo egy igazán nagylelkű ember. Rendszeresen szokott adományozni különböző jótékonysági szervezeteknek. Ronaldo 39 millió forintnak megfelelő összeget adott a Madeirai Kórháznak, mely megmentette édesanyját a ráktól. A pénzből rákközpontot terveznek építeni a szigeten.

9, George Clooney erőfeszítései, hogy véget vessen a globális szegénységnek

A sármos színész igazi aktivista és humanitárius. George Clooney 90 milliárd forintnak megfelelő összeget ajánlott fel a mély szegénységben élő emberek megsegítésére ezen kívül pedig aktívan küzd maga a szegénység ellen. Ezeket a jótékonysági akciókat saját szervezetei révén tette lehetővé. Örülünk, hogy van egy ilyen csodálatos ember a világon mint ő, aki hírneve fenntartása mellett az emberekre is gondol.

Na mit szóltok?

betöltés...