Örökbe fogadták ezt a szörnyű állapotban lévő macskát, aki a szerető gazdinak köszönhetően újjászületett

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy több olyan ember kellene a világnak, mint Carmen Weinberg az “Animal Friends Project Inc.” alapítója, ugyanis hihetetlen empátiáról és együttérzésről adott tanúbizonyságot, mikor egy beteg kiscicát magához vett.

A macska egymaga csatangolt az utcán, közben testét és szervezetét is megtámadták a férgek és az atkák, ennek köszönhetően már nem tudta kinyitni a szemét. Már csak hetei lehettek hátra. Mivel nem látott semmit a külvilágból, ezért nem tudott élelmet szerezni magának.

De Carmen rátalált és befogadta őt, majd elvitte állatorvoshoz. A nő úgy nyilatkozott, hogy a cica rendkívül sovány volt, mivel beteg szemei miatt nem tudott élelmet szerezni, nehéz lehetett így élnie minden egyes nap.

Az állatorvosok azonnal megkezdték a szükséges kezeléseket, hogy mihamarabb helyrejöjjön és újra a régi legyen. Carmen később megfürdette és szép lassan elkezdte a cicát etetni, aki a Cotton nevet kapta, ami nálunk magyaroknál csak annyit tesz “pamut”.

A macska bőrét folyamatosan kente, orvosok által felírt krémekkel, kókuszolajjal, sőt különböző antibiotikumos kúrát is végig kellett csinálnia.

A macska minden egyes pillanatban meg volt feszülve, hiszen nem tudta, hogy most valójában mit csinálnak vele. Lassan, de biztosan végre teste ellazult és nyugodt szívvel tudott pihenni.

Carmen szerint Cotton-nak voltak gazdái, ám sosem figyeltek rá kellőképp így ez lett a vége. Úgy érzi elvesztette az emberekbe vetett bizalmát, de most kap még egy esélyt az élettől.

Cotton-t mindig oda kellett vezetni a táljához, hogy tudja hol tud enni. Carmen gondozása megtette hatását, mert a cica egyre nagyobb bizalmat kezdett szavazni neki.

A nő volt valójában a macska szeme és a kettejük közti kapcsolat napról-napra szorosabb lett.

Carmen nagy odafigyeléssel gondozta a macskát, aki szép lassan elkezdett javulni, és végül ki tudta nyitni a szemeit. A nőnek talán ez volt az egyik legszebb pillanata mióta befogadta Cotton-t.

Cotton nem volt egy átlagos macska, ugyanis egyik szeme kék míg a másik arany színű volt. Igaz az orvos az elején hozzátette, hogy attól mert ki tudja majd nyitni a szemét nem jelenti azt, hogy látni is fog. De szerencsére nem így lett, és egyre gyorsabb ütemben kezdett regenerálódni. Bundája is visszanőtt, szemeit is nagyobbra tudta nyitni.

Weinberg kezdetben csak átmenetileg akarta befogadni, míg helyre nem jön a cica, azonban mikor meglátta, hogy milyen gyönyörű macska lett belőle, képtelen volt örökbe adni, úgy megszerette. Ezen kívül a macska már annyit szenvedett, hogy nem akarta kitenni még egy nagy változásnak, mert ki tudja hogyan fogadta volna.

Carmen-re nagy hatással volt Cotton esete, így eldöntötte, hogy megalapítja az “Animal Friends Project” nevű egyesületét, hogy a Dél-Floridai macskákon tudjon segíteni, akik az elnépesedésük miatt kénytelenek az utcákon élni. A legtöbb kóbor macska hasonló betegségekkel küzd, mint Cotton, akiken ugyanúgy segíteni kell. Mivel az emberek önmaguktól nem állnak oda, hogy segítsenek nekik, úgy gondoltam talán a szervezeten keresztül több esélyük lesz.

“Az alapítványom ügyeiben majdnem minden családtagom segít a férjem, a fiam, a lányom és a húgom is. Sőt sikerült pár önkéntest is szereznem, akik segítenek az állatokkal. Viszont a csapatból én vagyok az egyedüli, hogy kimegyek terepre és megpróbálom begyűjteni azokat a cicákat akik rossz körülmények között élnek. A legszomorúbb, hogy addigra már a legtöbb cica megbetegszik, így előfordul, hogy valamelyiken már nem tudunk segíteni. De igyekszünk minél többet megmenteni és elhelyezni, hogy újra szerető gazdihoz kerüljenek.

Az lenne a legjobb, ha az emberek nem mennének el ezek mellett a védtelen állatok mellett, hanem megpróbálnának azzal segíteni, hogy elhozzák hozzánk. Rengeteg macska van, akik már nem tudnak hova menekülni, mert annyira legyengültek, így a befogásuk nem olyan bonyolult.

Arra kérek minden állatbarát embert, hogy együttes erővel fogjunk össze és segítsünk rajtuk.”

Reméljük Carmen elhatározásai és törekvése elegendő lesz, hogy másokat is tudjon mozgósítani efféle jó cselekedetre.

Neked mi a véleményed az esetről?

betöltés...