8 durva igazság, amit a legtöbb ember sosem ismerne be

Julien Smith amerikai származású üzletember azon a véleményen van, hogy a világ vezetői azért preferálják jobban a egyszerű és együgyű embereket, mert őket sokkal-sokkal könnyebb kezelni. Vannak dolgok, amiket dacból sem vagyunk hajlandók megérteni és elfogadni, holott a lelkünk mélyén tisztában vagyunk vele. A mai cikkünkben is 8 olyan tényt, hoztunk el, amivel az emberek egyszerűen nem akarnak foglalkozni, sőt van, aki totálisan ellene van. Lássuk ti magatokra ismertek-e.

1, Életünk legtöbb emléke nem valós.

Sokan nem tudják, de agyunk képes a múltbéli emlékeinket folyamatosan megváltoztatni. Jelenleg nem arról van szó, hogy egy adott dologra nem emlékszünk, hanem, hogy teljesen máshogy emlékszünk rá. Kutatás támasztotta alá, hogy minél többször mondunk el egy adott történetet agyunk annál jobban színezi az részleteket.

2, Ha nem szereted magad más sem fog.

Joe Jonas azt mondta újdonsült feleségének Sophie Turnernek még a kapcsolatuk elején “Nem lehetek veled addig, amíg nem szereted saját magad. Nem láthatom azt, hogy jobban szeretsz engem, mint önmagad.” Ez voltaképpen nagyon bölcs dolog, ugyanis addig az emberek képtelenek lesznek szeretni, míg te saját magadat nem szereted. Ha megtanulod elfogadni magad, mások is el fognak.

3, Te vagy a saját sorsod kovácsa.

Azért, mert okos, intelligens személy vagy, az még nem egyenesen arányos azzal, hogy minden lehetőség és jó dolog az öledbe hullik. Ha sikeres akarsz lenni meg kell érte dolgoznod. Az ember két lehetőség közül tud választani, vagy nem tesz semmi és sajnáltatja magát a sorsa miatt, vagy kezébe veszi a gyeplőt és harcol az álmaiért.

4, Az embernek sokkal több ideje van, mint gondolja.

Albert Einstein egyszer azt mondta, hogy az idő nem állandó, amit modern tudósaink is elismernek. Nem kell mást tenned, csak egy kicsit máshogy gondolkodni, a “nincs időm” helyett, például mondd azt, “ez nekem nem annyira fontos”.

Például, ha egészségtelen ételeket eszel, és elhanyagolod a sportolást, akkor úgy lehet értelmezni, hogy számodra az egészség nem fontos. Ezt egyébként még számtalan esetbe be lehet helyettesíteni. Valójában az embernek bármire van ideje, csak a lustaság és a nemtörődömség áll az útjába.

5, Soha nem lesz tökéletes.

Sokan úgy gondolják, hogy korhoz van kötve, mikor házasodik valaki meg, mikor alapít családot, mikor vált munkahelyet… stb. Viszont ez nem így működik, ugyanis te hiába vársz az égi csodára, hogy megmutassa neked, mikor jött el a mérföldkő az életedben, mivel nem fog megtörténni.

Ha mindig egy jelre vársz ahhoz, hogy változtass vagy előre lépj az életedben, akkor könnyen azon kaphatod magad, hogy elmentek melletted az évek és nem tudsz semmit letenni az asztalra. Ennek az lehet a vége, hogy egyedül maradsz.

6, Az ember nem lehet elég elfoglalt hogy figyelmen kívül hagyjon.

Az emberek nem dolgoznak 24 órából 24-et ezért nem hivatkozhatnak arra, hogy az elfoglaltságuk miatt nem tudtak válaszolni a 25. üzenetedre. Nagyobb a valószínűsége hogy nem akart visszaírni neked. Nem szabad az ilyen dolgokra ráfeszülni, mert minél jobban idegesít, hogy nem ír vissza annál rosszabb kedved lesz.

7, Nem leszel minden ember számára tökéletes.

Mindegy mennyire vagy barátságos, kedves, aranyos, jószívű ember, ugyanis lesznek olyan emberek az életedben, akik nem fognak szeretni. Még abban az esetben is unszimpi leszel neki, ha nem adtál rá okot, hogy haragudjon rád, vagy utáljon.

8, Az ember, aki a legnagyobb valószínűséggel képes eltenni láb alól Téged, az Te magad vagy.

Nem a szó szoros értelemben kell venni a saját életünk kiontását, hanem olyan tevékenységek végzésével, amik megrövidíthetik az életünket. Az egészségtelen étkezés, bagózás, szeszes ital fogyasztás, és egyéb nem legális dolgok használata nagy hatással lehet az egészségre és vele együtt az életre is. Ezen cselekvések aktív űzése nagyban hozzájárul egy korai elhalálozáshoz. Ha képesek vagyunk a káros szenvedélyeknek nemet mondani, akkor csökkenthetjük a nem kívánatos betegségek kialakulását.

Na mit szólsz ezekhez?

betöltés...