9 hétköznapi eszköz, ami egyszer a te életedet is megmentheti.

2017-ben egy New York-i székhelyű vállalat elindította az „intelligens” elsősegély-csomagok értékesítését, amelyek nemcsak elsősegély-gyógyszereket foglalnak magukba, hanem megfelelő és gyors tanácsokkal is ellátják az embereket szélsőséges helyzetek esetén. Bizony előfordulhat, hogy váratlan helyzetekben sérülünk meg és olyankor ezek a tippek nagyon hasznosak lehetnek számunkra. Gyakran a leghétköznapibbnak látszó dolgok is képesek segíteni, amik abban a pillanatban épp a kezünk ügyében vannak. Ma elhoztunk nektek 9 hétköznapi eszközt ami egyszer a te életedet is megmentheti.

1, Üdítő, tej, sör.

Ha valaki megégeti magát azonnal le kell az adott területet hűteni. A szakértők azt javasolják, hogy hideg folyóvizet kell rá engedni 10-15 percig. Ha viszont ez bizonyos körülmények miatt nem lehetséges, akkor más hideg folyadékot kell ráönteni, például tejet, sört, vagy üdítőt. Sérült bőrre olajat semmiféleképp nem szabad felvinni.

2, Műanyag zacskók.

Hűtés után az égési területet műanyag csomagolással kell bebugyolálni, hogy elkerülje fertőzést. A reggeli vagy ételek fagyasztására szolgáló zacskók erre a célra pont alkalmasak, mert ezek nem tapadnak a sérült bőrfelülethez illetve megvédik azt a fertőző baktériumok ellen.

3, Betétek.

Ezek a higiéniai termékek tökéletes kötszerként szolgálnak, mert remek nedvesség felszívó képességük van.

4, Cukor.

Ha megégetted a nyelved, úgy tudod a legjobban csillapítani az égő érzést, ha kockacukrot veszel a szádba. Tartsd addig a nyelved égett részén, amíg fel nem olvad. A cukor ugyanis csökkenti a égő érzést és segít az ízlelőbimbók helyreállításában.

5, Melltartó.

Ha véletlenül tűz ütne ki a házban és hirtelen sűrű füst járná át a lakást, akkor a melltartó kosara megmentheti az életed. Viszont erre csak és kizárólag a hagyományos verziók képesek, ugyanis légáteresztő anyagból készültek, amik meg tudják szűrni a füstöt és a port.

6, Zabliszt.

A napégés okozta kellemetlen égő és viszkető érzéstől úgy lehet a legkönnyebben megszabadulni, ha 15 percig áztatod magad zablisztes vízben. Tegyél 200 g zablisztet egy harisnyába, amit ráhúzol a csaptelepre és úgy engeded meg a vizet.

7, Teafilter.

A teafilter segít megszüntetni a szúnyogcsípés kellemetlen tüneteit hála a benne lévő tanninoknak, melyek gyulladásgátló hatásúak. Ezek egyébként csökkentik a bőrirritációt és a viszketést. Ehhez nem kell mást tenni csak egy bögre forró vízbe tenni a teafiltert, majd miután kihűlt az érintett területre helyezni addig, amíg a viszketés el nem múlik.

8, Műanyag fecskendő.

Az ilyen típusú fecskendőkkel könnyen el lehet távolítani a szilánkokat bármely testrézből. Ha a szilánk valamely része kiáll a bőrből egyszerűen csak a lyukba kell helyezni és felhúzni a dugattyút.

9, Pillanatragasztó.

Ha a legsürgetőbb esetekben, például egy építkezésen nincs nálunk kötszer vagy ragtapasz, amivel csillapítani tudjuk a vérzést, akkor egy picike pillanatragasztó megoldhatja a problémát. Arra nagyon kell figyelni, hogy tényleg csak kis mennyiségben alkalmazzuk a sebfelületen. Nem lehet használni arcon, állati harapások esetén, fekélyeknél, redőkben.

Hasznosnak találtátok a cikket?

betöltés...